Psykiatri 2, upplaga 2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-12-28
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
248 x 180 x 20 mm
Vikt
692 g
SAB
Vl
ISBN
9789152357200

Psykiatri 2, upplaga 2

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-12-28
583
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den nya upplagan av Psykiatri 2 är skriven utifrån de reviderade ämnesplanerna för Vård- och omsorgsprogrammet. Där är kursen Psykiatri 2 numera programgemensam. Boken kan med fördel även användas vid andra utbildningar där utvidgade kunskaper i psykiatri behövs.

I kursen och boken ingår kunskap om diagnoser som bipolärt syndrom, personlighetssyndrom och psykoser samt de psykiska funktionsnedsättningar som kan följa. Andra viktiga teman är sambandet mellan psykisk hälsa och samhället som vi lever i, missbruk, suicidprevention, samsjuklighet och närståendes situation.

I Psykiatri 2 fördjupas frågor om behandling, omvårdnad, omsorg, rehabilitering, samverkan, stöd och samtal. Beskrivningarna utgår från vetenskaplig kunskap.

I början av varje kapitel finns ett berättande exempel som sedan utvecklas under kapitlets gång. Här illustrerar författarna hur livet kan te sig och hur olika situationer kan upplevas. Det handlar om vården och omsorgen för personer med psykisk ohälsa och kontakten med närstående. Dessa berättelser bidrar till att bygga den viktiga länken mellan teoretisk kunskap och yrkeskunskap. Flera övningsuppgifter i boken utgår också från dessa exempel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykiatri 2, upplaga 2
  2. +
  3. Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 av Sonja Svensson Höstfält (häftad).

Köp båda 2 för 1212 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Psykiatri 2

    Inger Andersson-Höglund, Britt Hedman-Ahlström

    Psykiatri 2 bygger på realistiska situationer för människor med komplex psykiatrisk problematik och funktionsnedsättning. Beskrivningarna av psykisk ohälsa, psykisk störning och psykiska funktionsnedsättningar utgår bland annat från aktuella diagn...