Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-04-19
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
718 g
SAB
Vpg
ISBN
9789152357729

Social omsorg 1

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-19
583
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Social omsorg 1 ger eleven inblick i den sociala omsorgens och det sociala arbetets historia fram till idag. Kursen behandlar de verksamhetsområden som ingår i social omsorg och ger också en grundlig genomgång av den lagstiftning som styr och reglerar detta arbete.

Social omsorg 1 beskriver centrala begrepp och perspektiv inom social omsorg liksom hur ett etiskt och professionellt förhållningssätt bör genomsyra personalens kommunikation med och bemötande av de personer de hjälper. Boken ger också läsaren möjlighet att utveckla kunskaper om människors livsvillkor och levnadsvanor kopplat till hälsans olika perspektiv samt ger en inblick i det som människor anser tillför lycka i livet. Läsaren får lära sig att praktiskt använda olika tekniska och digitala hjälpmedel genom ett rehabiliterande/habiliterande förhållningssätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Social omsorg 1
 2. +
 3. Omvårdnad 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad 1 av Kjell Hjelm (häftad).

Köp båda 2 för 1166 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Social omsorg 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Social omsorg 1
  Helene Nilsson, 26 oktober 2023

  Intressant och bra bok som kursmaterial till undersköterska utbildning uppskattas säkert även som allmänbildning inom området också. Handlar om lagar och värdegrund inom social omsorg samt bemötande, förhållningsätt och relationer mm.

 2. Starten till en utbildning
  Helula, 31 augusti 2021

  Om man ska läsa en utbildning till sjukvårdsbiträde/undersköterska så är detta en bra grund. Har inga andra böcker att jämföra med, men språket i boken är tydligt och innehållet intressant

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cattrin Hurtig