Forum Samhällskunskap 1, upplaga 4 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 180 x 20 mm
Vikt
887 g
ISBN
9789152358092
Forum Samhällskunskap 1, upplaga 4 (häftad)

Forum Samhällskunskap 1, upplaga 4

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-15
614
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Forum 1 beskriver dagens samhälle på ett engagerat och pedagogiskt sätt. Läromedlet har en mycket tydlig struktur och vill genom både strukturen och innehållet ge nycklar till förståelse och engagemang.
Forum är indelat i fyra block: Kultur, Ekonomi, Politik samt Påverkan och medier. Varje block innehåller i sin tur fyra kapitel, där det första kapitlet ger grunderna inom kunskapsområdet. Det andra kapitlet utgår från individen, det tredje handlar om hur förhållandena är i Sverige och det avslutande kapitlet i varje block fokuserar på globala aspekter.
Navet är vetenskapligt tänkande. Vi människor lever i många sfärer samtidigt. Vi umgås, bryr oss om andra, har drömmar, vill påverka, samtidigt som vi både konsumerar och producerar. Samhällskunskapsämnet ska hjälpa dina elever att förstå hur allt detta hänger ihop.
I denna fjärde upplaga (2019) är statistik och texter uppdaterade, bland annat gällande ekonomi och handel, jämställdhet samt migration och medier. Läromedelet är också kompletterat med förstärkt text kring källkritik av medierna, nya politikertexter, uppdateringar kring upphovsrätt och omdaningen av landsting till regioner, samt uppdateringar kring EU och det vi i dagsläget vet om Brexit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forum Samhällskunskap 1, upplaga 4
  2. +
  3. Imperiets barn : ett reportage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Imperiets barn : ett reportage av Liza Alexandrova-Zorina (inbunden).

Köp båda 2 för 833 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna