Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2015-09-24
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Släpp fången loss! : Gud bland metaforer och apofatiska provisorier
Dimensioner
187 x 128 x 12 mm
Vikt
225 g
SAB
Ch
ISBN
9789152634820
Släpp fången loss! : gud bland metaforer och apofatiska provisorier (inbunden)

Släpp fången loss! : gud bland metaforer och apofatiska provisorier

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-09-24

Slutsåld

Släpp fången loss! handlar om att inte tro på vad vi själva tänker om Gud utan på Gud som är bortom våra tankar och det språk vi använder för att uttrycka dessa tankar. Boken handlar om att tro på ett annat sätt.

Under KG Hammars tid som ärkebiskop i Svenska kyrkan blåste det stundtals friskt. I boken Släpp fången loss! återvänder han till frågorna om hur vi beskriver och tolkar våra erfarenheter av Gud. Det går inte att komma ifrån att orden blir ungefärliga och bristfälliga. KG Hammar skriver: "Frigör Gud från gudsbildernas begripliga fängleser! Eller öppna åtminstone en dörr på glänt!"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Släpp fången loss! : gud bland metaforer och apofatiska provisorier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bryta inmatade koncept om kärlek, andlighet o tro
  Jacques Öhlund, 18 november 2015

  Att tro är förlegat, att istället möten, relationer, uppenbarelse är konkreta upplevelser som gör KG Hammars bok utforskande och grundande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kg Hammar

 • Barabbas

  Pär Lagerkvist, Kg Hammar

  Förord av KG Hammar Romanen Barabbas fick stort genomslag när den utkom 1950 och sägs vara avgörande för att Pär Lagerkvist året efter tilldelades Nobelpriset i litteratur. Barabbas handlar om rövaren som döms till döden, men som benådas då Jesus ...

 • Att slå följe för fred : åtta röster om tro och handling

  Björn Cedersjö, Andreas W Andersson, Sofia Camnerin, Madeleine Fredell, Kg Hammar

  Antalet väpnade konflikter är idag fler och mer komplexa än någon gång tidigare. Inte sedan andra världskriget har världen upplevt en mer kritisk flyktingsituation. I denna verklighet, hur kan de kristna kyrkorna i praktisk handling verka för fred...