Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2018-03-19
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
413 g
SAB
Cgc
ISBN
9789152637395
Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi (häftad)

Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi

Häftad,  Svenska, 2018-03-19
363
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att öppna ett slutet rum är en bok om själavård och kyrkan. En bok där författarna vill se det enskilda själavårdssamtalet i ett större sammanhang och ge nycklar till församlingen som själavårdande miljö.

I boken blandas erfarenheter från glesbygder och biktrum, observationer från gudstjänster och församlingsliv, historiska och internationella utblickar, altarbord och själavårdsbord. Med hjälp av ecklesiologin som raster närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. Det gör det möjligt att urskilja väsentliga aspekter av kyrkans identitet, likaväl som det vidgar och fördjupar förståelsen av själavård.

Boken kan tillföra kreativa perspektiv till den som studerar, praktiserar och reflekterar kring själavård, samtidigt som den också fungerar som en god introduktion till forskningsfältet själavård och ecklesiologi.

Jonas Ideström och Gunilla Löf-Edberg (red.). Övriga författare är: Sven-Erik Brodd, Sara Jacobsson Grip, Leif Nordenstorm, Mikael Lundmark, Cecilia Wadstein.

"Äntligen!" Äntligen en bok om själavård som vill gå i närkamp med själavårdens teologiska varför, äntligen en bok som reflekterar över själavårdens samband med vad församlingen som helhet är och gör, äntligen en öppning in i det som alltför ofta enbart beskrivits i termer av det slutna rummets enskilda samtal. Äntligen!" Frida Mannerfelt, Svenskt Gudstjänstliv 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna