Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2019-08-26
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
399 g
ISBN
9789152638019
Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning (häftad)

Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-08-26
406
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om allt det svårdefinierade som kan sammanfattas i ordet diakoni och den plats det har - och borde ha - i den kristna kyrkan. Diakonins kyrka samlar hundratusentals arbetstimmar i tjänst för andra. Den stickar och syr, serverar soppa och höjer sin röst mot orättvisor. Det är en kyrka präglad av omsorg, en tjänande kyrka, som rör sig i marginaler som få väljer frivilligt. Därtill bärs den upp i huvudsak av kvinnor. Författaren skriver tillgängligt om kön och teologi och om den kristna kyrkans ärende i vår tid. Bokens grundläggande budskap är att den kristna kyrkan har stora resurser i mötet med det som i boken kallas för omsorgens utmattning. Det handlar om en kris som hotar det som är basen i mänskligt liv, nämligen hur vi tar hand om varandra och den jord vi bebor. Men liksom omsorgen i samhället i stort underordnas i förhållande till sådant som betraktas som viktigare, mer statusfyllt och lönsamt, riskerar diakonin att marginaliseras inom kyrkan skriver Ninna Edgardh. Kristendomens glada budskap, evangeliet, omfattar hela människan och hela skapelsen. För att stå upp för det budskapet behöver kyrkan själv se och bejaka den skatt som diakonins kyrka utgör.
Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

"Jag tycker att boken är helt rätt i tiden, diakoni måste vara en del av kyrkans kall och budskap. Diakonins kyrka bör läsas av alla ledare i Svenska kyrkan, men även av alla som sysslar med diakoni." Karin Tallberg, Präst i Kiladalens församling
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ninna Edgardh