Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2020-09-07
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel
Dimensioner
16 x 195 x 131 mm
Vikt
360 g
SAB
Dokc
ISBN
9789152638064

Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-09-07
343
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag har nyss tagit min döde son i famnen och försiktigt lagt ner honom på garagegolvet. Jag får svårt att andas och det krampar i hjärtat. Jag... bara står där ... Sekundvis anar jag vidden av det som hänt ...

Göran Larssons son Isak väljer att avsluta sitt liv en aprildag 2004 strax innan han ska fylla 18 år. Katastrofen drabbar Göran och hans familj från ingenstans. Vad hjälper det att han är präst och psykoterapeut och har stått vid otaliga sjuksängar, dödsbäddar och olycksplatser? Nu tappar han fotfästet i tillvaron. "Man blir människa igen", säger en vän efter en tid. Men kan man egentligen bli människa igen när det ofattbara har hänt?

I bokens första del får vi följa Göran och hans fru Solveig den första tiden efter Isaks död och genom de skakiga sorgeår då de försöker komma tillbaka till livet.

Bokens avslutande delar har ett mer psykologiskt och själavårdande perspektiv, utifrån författarens egna och yrkesmässiga erfarenheter. Liten kris- och sorgeskola ger hjälp att orientera sig efter stora kriser: Läkevägar visar vad som kan lindra och läka i sorgearbetet så att man kan bli människa igen.
PRESS: "Det är många smärtsamma tankar, känslor, upplevelser och dagboksreflektioner (skrivna av hustrun, Solveig) under sorgearbetet som förmedlas....Sammantaget är det en mycket närgående och utlämnande bild av sörjande och krishantering och författarens språk är mycket konkret och levande. Detta bidrar till att boken i sin helhet är till hjälp och stöd både för människor som drabbas av en förlust och för dem som är satta att bistå de som sörjer eller upplever en kris." Betyg 5 av 5, Björn Nilsson, BTJ-häftet nr 22, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel
 2. +
 3. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt... av Brené Brown (pocket).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som passade mig
  Erik Arnberg, 2 december 2020

  Göran Larsson är träffsäker på att balansera en personlig traumatisk händelse med att ge en professionell bild av olika trauman.
  Personligen berördes jag på djupet av en familj som håller ihop, att barnen fick vara en del av sorgearbetet. Efter att själv mist min mor vid 8 års ålder där det fortfarande bara kommer fragmenterande bilder av händelser, ger boken någon form av förståelse och sätter dess händelser i en annan tid med andra "regler" eller kanske ritualer i ett annat ljus.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Larsson