När larmet tystnar hörs tonen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2020-05-11
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
När larmet tystnar hörs tonen
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
324 g
SAB
Cjz Camnerin, Sofia,Ohfhc-c
ISBN
9789152638255
När larmet tystnar hörs tonen (kartonnage)

När larmet tystnar hörs tonen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2020-05-11
327
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När larmet tystnar hörs tonen är en teologisk reflektion över de frågor som väcks under livets mörka dagar. Sofia Camnerin berättar uppriktigt om hur hon blir sjukskriven efter att under många år ha kämpat för sitt barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser.

Boken handlar dock varken om sjukskrivning i sig, eller om att vara förälder till ett barn med speciella behov - utan om livsfrågorna som väcks i dessa skeenden, tolkningen av livet och tillvaron. Vad händer med gudstron i en livskris? Är vi verkligen värdefulla i de vi är, inte i det vi gör? Hur kan vi hitta mening och någon slags försoning med livet som det är, mitt i klimatkris och psykisk ohälsa? Finns det en kraft i lidandet?

Sofia Camnerin har upptäckt att när larmet tystnar hörs tonen - tonen av den närvaro som lugnar magoron, som finns lika nära oss som vinden som lyfter våra spretiga hårtestar och hjälper oss tillbaka när ångesten har ristat hål i vår själ.

Boken är en fristående uppföljare till Sofia Camnerins senaste bok När livet stramas åt skärps blicken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När larmet tystnar hörs tonen
 2. +
 3. En lockton i ödemarken : Om människans förmåga att besjäla världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En lockton i ödemarken : Om människans förmåga ... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När larmet tystnar hörs tonen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att lyssna på sig själv
  Emelie Kjellgren (Falun), 12 augusti 2020

  Boken är välskriven bok med teologiska reflektioner och delande från författarens egna liv. En lättläst bok samtidigt som det är en bok som ger insikt och möjlighet till reflektion.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofia Camnerin

 • Att slå följe för fred : åtta röster om tro och handling

  Björn Cedersjö, Andreas W Andersson, Sofia Camnerin, Madeleine Fredell, Kg Hammar

  Antalet väpnade konflikter är idag fler och mer komplexa än någon gång tidigare. Inte sedan andra världskriget har världen upplevt en mer kritisk flyktingsituation. I denna verklighet, hur kan de kristna kyrkorna i praktisk handling verka för fred...

 • Motstånd och förvandling

  Sofia Camnerin, Anders Arborelius, Ninna Edgardh, Ulla Marie Gunner, Åke Jonsson

  Gudstjänst firas varje söndag, året runt, i världens alla hörn. Den formar människor, kyrkor och kulturer. Gudstjänsten är en konstant i kyrkans liv - men en som ständigt måste förnyas och fördjupas för att bevaras. Alla tider har sina särskilda u...