Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2023-08-15
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Var är Jesus? : Var är Jesus? Ungas röster om konfirmandundervisning
Dimensioner
18 x 188 x 144 mm
Vikt
260 g
SAB
Ca
ISBN
9789152639283
Var är Jesus? : ungas röster om konfirmandundervisning (häftad)

Var är Jesus? : ungas röster om konfirmandundervisning

Häftad,  Svenska, 2023-08-15
419
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Var är Jesus? : ungas röster om konfirmandundervisning Kan levereras innan julafton
Sverige är ett idag mångkulturellt och flerreligiöst samhälle där unga människor växer upp med tillgång till ett stort antal möjliga tolkningsramar som på olika sätt påverkar deras tro, hur de lever och hur de skapar mening. 

I Sverige utgör Svenska kyrkan fortsatt en majoritetskyrka men den positionen är idag inget man kan ta för given. Konfirmandtiden har i sammanhanget beskrivits vara av avgörande betydelse för unga människors fortsatta relation till kyrkan genom hela livet. Men hur mycket vet vi om hur konfirmerade ungdomar själva beskriver konfirmandtidens innehåll och mål och hur de själva beskriver en tänkt relation till Svenska kyrkan i framtiden? 

I den här boken ges ungas röster om konfirmandundervisning ett särskilt utrymme. Studien bygger på ett intervjumaterial där sammanlagt 28 ungdomar delar sina erfarenheter. De berättar vad de minns från sin tid som konfirmander, vad de uppfattar att de lärt sig och hur de själva relaterar till gudstjänst och till tro. Frågan ?Var är Jesus?? ställs av en av de intervjuade och sammanfattar en del av resultatet.  Intervjuerna med ungdomarna har genomförts inom ramen för ett forskningsprojekt som finansierats av Härnösands och Lunds stift och haft sitt säte vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys.

Var är Jesus? riktar sig till dig som är under utbildning för kyrklig tjänst, till dig som är kyrkligt anställd men också till dig som intresserar dig för religionens förändrade roll i vår samtid och i unga människors liv.

Forskaren och författaren till boken heter Caroline Klintborg, docent i religionspedagogik och lektor vid Stockholms universitet. 

Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Var är Jesus? : ungas röster om konfirmandundervisning
  2. +
  3. Makt : de 48 lagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : de 48 lagarna av Robert Greene (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Klintborg