Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ärkebiskopens fastebok (del 2023)
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2023-01-16
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Ärkebiskopens fastebok 2023: Andlig bålstyrka : Om att utöva tro
Dimensioner
170 x 105 x 161 mm
Vikt
204 g
SAB
Ci
ISBN
9789152639306

Andlig bålstyrka : om att utöva tro

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-01-16
278
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
2023 års fastebok handlar om att utöva tro i vardagen. Prästen Marit Norén hjälper oss att genom praktiska övningar träna på att släppa taget om både inre och yttre bråte för att kunna släppa in Gud och bidra till en mer rättvis och fredlig värld.

Livet och tron är ingen quick fix. Men det finns sätt, både urgamla kristna praktiker och nyare lärdomar, som kan hjälpa oss att i en pressande och orolig tillvaro hitta en inre stadga – en andlig bålstyrka – som gör att vi mår bättre och kan klara livets påfrestningar. Inte bara för vår egen skull, utan också för att stärka vår relation till andra och vår relation till Gud.

Andlig bålstyrka: om att utöva tro är den elfte boken i serien Ärkebiskopens fastebok som har etablerat sig som en uppskattad tradition. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord. Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. I boken finns reflektionsfrågor och samtalsupplägg för att underlätta gemensam läsning.

För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Andlig bålstyrka : om att utöva tro
 2. +
 3. Muhammed

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muhammed av Klas Grinell (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Andlig bålstyrka : om att utöva tro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läste långsamt och stannade upp
  Graje, 10 augusti 2023

  Denna bok läste jag långsamt. Tog mig tiden att stanna upp och reflektera vad varje avsnitt skulle kunna göra för avstamp i mitt liv. Mjuka övningar att stanna upp vid, en kort stund eller lång stund vilket man nu än föredrar. Boken är skriven på ett lättsamt sett som gör att vem som helst förstår vad som menas. Marit kan verkligen fånga läsaren med liknelser och i delandet av sina egen livshistoria.

 2. Klokt om andlig praktik
  Helene Egnell, 6 mars 2023

  En bra handbok för den som vill utforska andlighet i kristen kontext. Den visar hur redskap som finns i kristen tradition som kan hjälpa oss att få en inre stadga som hjälper oss i livets olika skiften. Jag är själv en "insider", men tror att den kan fungera väl också får den som inte identifierar sig som kristen, i och med att den tar avstamp i en personlig erfarenhet och är vardagsnära.

  Personligen har jag lite svårt för träningsmetaforer som bålstyrka och stretching, jag tycker de... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marit Norén

 • Bibelsmedja : kreativ bibelläsning i grupp

  Nicklas From, Marit Norén, Johanna Olofsson

  Boken innehåller en faktalåda och en metodlåda. Faktalådan består av 30 texter sorterade under fyra rubriker: Introduktion till Bibeln, Den hebreiska Bibeln, Nya testamentet och Förstå och tolka. I metodlådan finns 35 kreativa övningar och praktis...