Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Övrigt
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2023-09-04
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Kyrkoherdeuppdraget : Ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
196 g
SAB
Qb
ISBN
9789152639542
Kyrkoherdeuppdraget : ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag? (häftad)

Kyrkoherdeuppdraget : ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?

Häftad,  Svenska, 2023-09-04
405
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är det ett omöjligt uppdrag att vara kyrkoherde i Svenska kyrkan?

Kyrkoherden ska ansvara för den dagliga verksamheten och medarbetarna som driver den. Kyrkoherden är ledamot i kyrkorådet, som samtidigt är hens arbetsgivare. Kyrkoherden ska vara organisatorisk ledare för sin mångfacetterade personalgrupp och andlig herde för sin församling. Allt detta i en organisation som står inför stora utmaningar, i ett samhälle som alltmer sällan talar om tro.

Rapporter om sjukskrivningar och konflikter dominerar ofta debatten. Och det finns lägen då man verkligen måste kliva av och värna om den egna hälsan. Men författarna till denna bok ville erbjuda ett annat narrativ: att det är möjligt och meningsfullt att vara kyrkoherde – på ett hållbart sätt.

De bad tretton kyrkoherdar att skriva sina personliga berättelser. Varje kyrkoherde har formulerat tre nyckelfaktorer som varit avgörande för dem i sin roll. Biskop Åsa Nyström, med lång erfarenhet av att utbilda kyrkoherdar, reflekterar därefter kring de personliga berättelserna. Boken Kyrkoherdeuppdraget – ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag presenterar också några specialskrivna texter: bibelstudium kring herdeskapet, kyrkoherdeuppdraget i ett historiskt sammanhang, vikten att vårda sig själv och hitta andrum i en hektisk tillvaro. Boken erbjuder också reflektioner kring entreprenörskap och om relationen mellan kyrkoherde och kyrkoråd.

Bokens redaktörer Peter Andreasson och Maria Åkerström är kyrkoherdar med lång erfarenhet av organisationsutveckling och ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kyrkoherdeuppdraget : ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
 2. +
 3. Tillit och omdöme - Perspektiv på tillitsbaserad styrning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillit och omdöme - Perspektiv på tillitsbasera... av Louise Bringselius, Magnus Adenskog, Mats Benner, Andreas Bergh, Jonna Bornemark (häftad).

Köp båda 2 för 824 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Handbok för verksamhetsutveckling

  Carl Jyllermark, Maria Åkerström

  Det finns oändligt mycket skrivet inom organisations- och verksamhetsutveckling men ofta saknas perspektiv och tankegångar anpassade för Svenska kyrkan verksamhet.  Därför finns den här handboken. Den vänder sig till dig som arbetar i församl...

 • I Guds tystnad får jag vara : att starta och leda en meditationsgrupp

  Peter Andreasson

  Som nybliven kyrkoherde märkte Peter Andreasson hur almanackan fylldes av möten, åtaganden och beslut. Det skapade ett behov av en motvikt, ett utrymme för tystnad och andrum. Därför startade han en meditationsgrupp. I Guds tystnad får jag vara in...