Färskt vatten till blommorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2022-05-10
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Changer l'eau des fleurs
Dimensioner
234 x 160 x 36 mm
Vikt
790 g
SAB
Hce
ISBN
9789152702352
Färskt vatten till blommorna (inbunden)

Färskt vatten till blommorna

(24 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden, Svenska, 2022-05-10
269
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nr 1 på franska och italienska bästsäljarlistor och utnämnd till italiens mest populära "lockdown-roman". Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds. Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig. Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färskt vatten till blommorna
 2. +
 3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3++ av 5
  Bokdjungeln, 16 maj 2023

  Jag tycker att boken började väldigt bra. Den har ett fint språk och kändes både levande och ljus. Men samtidigt fanns det ett underliggande mörker som så småningom kom fram till ytan.

  Jag upplevde att berättelsen blev lite utdragen och mitt intresse svalnade lite mot slutet. En måste verkligen ha hjärnan med sig när en lyssnar på boken för annars kan den lätt upplevas rörig emellanåt.
  Men överlag en vacker bok som absolut är läs/lyssningsvärd.

 2. Fantastisk bra bok!
  Nelly, 5 maj 2023

  Jag lyssnade på boken från början. Den var så otrolig bra så jag köpte den i pappersutgåva. Vill ha den i min bokhylla. Rekommenderar varmt!

 3. Färskt vatten till blommorna
  -, 14 april 2023

  Efter att ha lyssnat på boken, två gånger direkt efter varandra, kände jag att jag behövde köpa den för att hålla den i handen. En bok som verkligen tog tag i mig. Välskriven välskriven. Kommer att läsa den igen.

 4. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 28 oktober 2022

  Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin har ett språk som skapar en berättelse och en huvudperson med en oemotståndlig, underfundig charm och finess. Det målar bilder av känslor som blir allmängiltiga, självklara och oerhört drabbande. Det är en berättelse om alla sorters kärlek. Den fulaste och den allra vackraste.
  Varje kapitel inleds med en strof eller dikt som får mig att stanna upp en sekund. Det är så vackert och berättar en historia om minnen. Det är de enda spöken som Viole... Läs hela recensionen

 5. Vackert språk
  Else-Britt, 21 oktober 2022

  Intressant berättelse. Lite för övertydlig gestaltning och för mångordig och för många omtagningar av samma tema. Språkligt känslig och vackert språk! Fint omslag!

 6. Jobbig
  AnneMarie, 23 september 2022

  Tyckte om boken i början när det handlade om huvudpersonen men sedan blev det en del sidospår som jag upplevde jobbiga och ointressanta så efter mer än halva boken slutade jag läsa orkade inte längre.

 7. Berusande brilans!
  @carolinesbokhylla, 6 juni 2022

  Letar efter orden som en orienterare famlar efter kontroller i Sjumilaskogen. Att det är vackert råder ingen tvekan - att det skulle vara en litterär diamant, är numera odiskutabelt. Ordet "berusande briljans" är ingen underdrift utan en parentes.

  Här är en berättelse som närs av allt som funnits och finns. Det är en fängslande och omsorgsfullt berättad roman som i det lilla skildrar det stora i livet och människan. Här är inget expresståg till uteslutande lycka och långa skratt m... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin