Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Brunkman & Bergöö
Dimensioner
12 x 201 x 163 mm
Vikt
430 g
ISBN
9789152706428

Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-21
157
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Några år innan konstnären Carl Larsson träffade sin hustru Karin, levde han tillsammans med den tretton år äldre Wilhelmina Holmgren. Hennes påverkan på Carl - både som konstnär och människa - kom att bli avgörande. Carl hävdar till och med att utan Wilhelmina hade han nog gått under.

Lika välkända som Carls och Karins barn är för oss idag, lika okända är Carls två barn med Wilhelmina. Dessa barns tragiska historia har varit höljd i dunkel och man har inte ens känt till deras namn. Förrän nu.

Genom Wilhelmina kan vi även få insyn i hur det var att leva som kvinna i Stockholm under 1800-talets senare hälft. I det nya samhälle som växte fram kunde Wilhelmina både studera och arbeta, samtidigt som gamla värderingar levde kvar. Brist på egenbestämmande samt hög dödlighet hos både födande mödrar och deras barn försvårade livet för dessa kvinnor.

Nu kan vi äntligen få läsa historien om Carl Larssons första, okända familj och de villkor som Wilhelmina som ogift sambo och blivande mor levde under.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Carl Larsson, Wilhelmina och barnen - konstnärens okända familj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En liten litterär skatt
  Johan Andersson, 14 augusti 2023

  Mycket intressant bok där ny information om Carl Larsson och hans tidiga liv - långt före de lyckliga åren i Sundborn - presenteras. En sorglig historia som är tidlös. Vad hade hänt om barnen hade överlevt och Wilhelmina likaså? Hur hade Carls liv och karriär blivit då? Man kan bara spekulera...

 2. En underbar bok
  Anneli Elenius, 19 maj 2023

  Samtidigt med handlingen beskriver den levnadsvillkoren i Stockholm inte minst för kvinnor. Samtidigt som den är en historisk bok känner jag mig närvarande i boken.

Visa alla 2 recensioner