Det stora slaget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pojken med drakärret (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-11-10
Upplaga
1
Förlag
MIRKA Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
383 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152707203

Det stora slaget

Inbunden,  Svenska, 2021-11-10
147
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Serien om Pojken med drakärret handlar om Vide, Lot och Finja. Barnen lever på slätten i Nordlandet och Vide och Lot bor i borgen medan Finja, som tillhör de Sällsamma, lever bland väsen och varelser i skogarna.

Tillsammans upplever barnen äventyr och reser mellan tider och världar. De utmanas av odjur och otäcka monster men får också vänner bland småfolk och oknytt. Landskapet de rör sig i är lika magiskt som den vänskap som växer fram mellan barnen. Den kvicktänkte Lot, med alla sina idéer och envisa påfund, Finja som är finurlig och orädd men känslig under sin tuffa yta och den snälle men ibland lite fumlige tronarvingen Vide.

I Pojken med drakärret - Det stora slaget finner furstesonen Vide ett gåtfullt föremål i skogen som han genast vill visa för sin bäste vän Lot som känner till allt om Nordlandet och dess legender. Medan de vuxna förbereder sig för striden mot de blodtörstiga vikerna börjar det hända märkliga saker i furstens borg. Vem är den besynnerliga flickan som tagit sig in osedd? Hur ska barnen tolka sägnen om den utvalde? Och vad är det alla nyfikna viskor, envisa mörkervättar, vildsinta klösvinor och andra magiska väsen och varelser i Nordlandets skogar väntar på?

Boken passar för högläsning för barn 6-9 år eller att läsa själv för barn 9-12 år.

Boken är skriven för barn med NPF, både för att barnen kan känna igen sig i karaktärerna och för att att handlingen uppmuntrar till att samtala och fundera kring förändring, vänskap, mod och att se saker ur olika perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det stora slaget
  2. +
  3. Nattpärlan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattpärlan av Helena Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Berggren