Bröder i fäktkonst : en historisk essä (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2022-01-31
Upplaga
1
Förlag
Grå huset media
Dimensioner
229 x 207 x 20 mm
Vikt
915 g
SAB
S:k,Rbp
ISBN
9789152711248
Bröder i fäktkonst : en historisk essä (inbunden)

Bröder i fäktkonst : en historisk essä

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-31
230
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter att ha paraderat genom Ostende och högtidligen mottagits av borgmästaren, ackompanjerade av nationalsånger och skålandes i champagne, samlades de mustaschprydda militärerna för att ta en gruppbild. Några av dem kom hela vägen från Sverige. Det var söndag, den 26 juli 1908, och snart väntade allvaret.
I denna essä följer läsaren sex svenska officerares väg genom livet och författaren förmedlar några av de avtryck de gjort genom historien. Berättelsen rör sig från vardag till dramatik, mellan olympiska spel till krig och flygkatastrofer.
Det är en fantastisk resa från 1800-talets slut till 1900-talets mitt i ett både fredligt och krigshärjat Europa med omnejd. Och naturligtvis får läsaren också veta vad som hände de där sommardagarna i Belgien år 1908.

Adam Leismark, född 1966, är före detta yrkes- och reservofficer vid Livgardet i Stockholm. Han är idag verksam som bolagsjurist. Författaren har erhållit bidrag genom det nationella forskningsrådet, Delegationen för Militärhistorisk Forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bröder i fäktkonst : en historisk essä
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bröder i fäktkonst : en historisk essä. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Got it by an accident - what a good book!
  PhD History, 22 februari 2022

  Som historiskt intresserad fick jag låna boken av vän. Mycket intressant historisk bok. Lättläst trots att jag inte är flytande på svenska. Tyckte om avsnittet om Olympic Games 1912 särskilt!

 2. En historisk vandring som värmer!
  C Livbat, 5 februari 2022

  Författaren har genom sin bakgrund som officer fångat bilder, ögonblick och scener genom en nästintill brutal research. Den förmågan finns bara om man levt med professionen. Genom sin känsla och detaljrikedom tar han oss tillbaka till hur officerarna mellan krigen utvecklade sig själva i personlig färdighet och kontaktskapande över hela världen. Att få möjlighet att följa dessa färgstarka karaktärer tvingar läsaren till eftertanke.
  Textbehandlingen och de fantastiska bilderna leder till att man vill läsa om den - så fort man läst den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Adam Leismark

 • Knäpp knappen! : om svenska arméns uniformsknappar

  Adam Leismark

  Knappen är kanske den mest traditionsbärande funktionen på dagens svenska uniform. Än idag bärs knappar med motiv som kan härledas till 1700-talets mitt. Den svenska knapptraditionen är unik i världen. I takt med att värnpliktsarmén har reducerats...

 • Från kadettår till beredskapsår : 23 officerare berättar

  Adam Leismark

  Mitt under första världskriget ryckte 112 aspiranter in för militärtjänstgöring. De ville alla bli officerare. Efter genomförd aspiranttid strålade de samman på Krigsskolan Karlberg i Stockholm och i december 1918 tog de examen. Sedan började allv...