Ett spel större än livet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2022-03-01
Upplaga
1
Förlag
Hamnvikens höjder förlag
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
255 g
ISBN
9789152724835

Ett spel större än livet

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-03-01
200
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Han var under 1930-talet en av världens bästa fotbollsspelare. En stor personlighet både på och utanför planen, tjusade han publiken och förargade motståndare på många av Europas arenor. När andra världskriget bröt ut fångades han utan egen förskyllan av historiens obarmhärtiga kvarnhjul och tvingades till omöjliga val. Utstött och föraktad utsågs han till syndabock för andras lika omöjliga val, exil blev hans öde, och han fick aldrig lov att återse sitt forna hemland. Romanen Ett spel större än livet är berättelsen om hans fascinerande liv.
Grzegorz Flakierski är född 1956 i Warszawa, och har bott i Sverige sedan 1969, nu utanför Kramfors i snart 25 år. Han är verksam som kulturskribent och författare, och har tidigare skrivit "Statskuppen i Norrland"(2010), "Knockout"(2014), "Familjealbum"(2017), "När kriget inte kom"(2019) samt "Familjebilder"(2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett spel större än livet
 2. +
 3. Vinterharen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterharen av Paula Lichtarowicz (inbunden).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett spel större än livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra roman
  Lars Landström, 3 maj 2022

  Flakierski berättar om den polske bolltrollaren Wilimowski - han gjorde 4 mål mot Brasilien i VM 1938 - som gjorde det märkliga valet att spela för Tyskland efter invasionen av sitt hemland Polen.
  Ett fascinerande fotbollsöde som Flakierski lyckas beskriva även med lite ljusare färger på sin berättelses palett.

 2. Ett spel om heder och ära
  Per Kjellqvist, 2 maj 2022

  Grzegors Flakierski är ingen idrottsreporter. Spelet han egentligen skriver om, är inte fotboll. Det är tidens och historiens spel med och om människor. Den, för oss vanliga bokläsare, helt okände polske fotbollsspelaren Ernest Wilimowski är ett offer för tiden, politiken och krigets hänsynslösa hantering av enskilda människor. Men han var en mycket framstående spelare under tre decennier, 30-, 40-, och 50-talen, och kan nog jämföras med den för närvarande mer kände Zlatan Ibrahimović. ... Läs hela recensionen

 3. Fascinerande och mustigt
  Annika Sjögren, 28 april 2022

  Ett spel större än livet är en intressant och fascinerande berättelse om den uppburne fotbollsspelaren Willimowski som tiden före och under andra världskriget drogs in i nazismens försåtliga garn utan att han egentligen ville. Eller iallafall riktigt förstod vad han gav sig in på. Han ville ju mest bara spela fotboll och ordna det lite bra för sig. Man kan inte låta bli att dra paralleller till dagens "militära specialoperation". Vad blir framtidens dom över dem som tvingats gå Putins ärenden... Läs hela recensionen

 4. Det är inte lätt att vara politiskt korrekt
  R E Andersson, 21 april 2022

  Författaren bjuder på en imponerande detaljkännedom om fotbollslivet och livet under denna tid när tillhörighet och politisk åsikt presenteras som binära, men där det "rätta" skiftar. Boken handlar inte om fotboll, den handlar om människor som spelar fotboll och då kan de tvingas välja klubb, till och med landslag.
  Berättelsen rör sig i tider och förhållanden som inte man lärde sig särskilt mycket om i skolan. Ett slitet begrepp är att "historien upprepar sig" - så länge man inte lärt si... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Grzegorz Flakierski