Färskt vatten till blommorna (pocket)
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
473
Utgivningsdatum
2023-05-12
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Changer l'eau des fleurs
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
292 g
SAB
Hcej.01
ISBN
9789152731130

Färskt vatten till blommorna

(234 röster)  |   Läs 38 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-05-12
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nr 1 på franska och italienska bästsäljarlistor och utnämnd till italiens mest populära "lockdown-roman". Färskt vatten till blommorna är en förtrolig och innerlig roman om en kvinna som envisas att tro på lycka mot alla odds. Violette Toussaint är vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Tillfälliga besökare och lokala invånare samlas gärna i hennes kök för en kopp kaffe, en pratstund, en gråtstund eller ett förlösande skratt. Violette är en tystlåten kvinna som föredrar att lyssna på andra. Få vet egentligen varför hon lever här ensam, mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, bara att hon verkar vara tillfreds och sprider lugn och värme omkring sig. Sent en kväll får Violette ett ovanligt besök. En förbryllad man, poliskommissarie till yrket, förklarar att hans nyligen avlidna mor har önskat att få bli begravd i just denna kyrkogård, långt borta från hemmet och bredvid en för honom helt främmande man. I takt med att Violette hjälper honom att reda ut mysteriet kring hans mor, fattar kommissarien tycke för Violette men börjar även att gräva i hennes förflutna. Det blir slutet på Violettes stillsamma tillvaro...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färskt vatten till blommorna
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 38 recensioner av Färskt vatten till blommorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt enkelt underbar
  Monica, 21 juni 2024

  Fantastiskt språk med ord som verkar vara vägda på guldvåg för att verkligen passa in. Boken börjar mycket mjukt och glider in i en berättelse som verkligen handlar om blommor och vården av blommor, som så småningom också leder till vikten av att vårda relationer till medmänniskorna. En spänningsroman med många bottnar och många överraskningar. Kommer med glädje att läsa om den och verkligen njuta, nu när jag vet hur det slutar!

 2. Fängslande bok!
  Kristina, 25 april 2024

  Jag fastnande för historien, att den utspelar sig runt en kyrkogård i Frankrike och spänningen i vad som fört Violette dit. Varför är hon så ensam? Är vackert berättat och mycket gripande och tragisk, men samtidigt "feel good". Påminner lite om "Tillsammans är man mindre ensam", rekommenderar den varmt!

 3. Varm, gripande, underbar
  MKA, 20 mars 2024

  Fick denna i present av min son. Väldigt annorlunda, väldigt fransk, helt fantastisk om att återvända till livet efter en ohygglig sorg. Skulle rekommendera alla som sörjer att läsa denna. Stundtals otroligt vacker, men också mycket mer, olika livsöden, vänskap, kärlek, svek, skuld, olyckor. Tyckte om den reservationslöst, lätt att bortse från en aning bristande logik, lite orealistisk och att den var lite seg i början, men sen var den omöjlig att släppa samtidigt som man ville att den skulle räcka så länge som möjligt.

 4. Otroligt vacker
  Patrik J, 2 mars 2024

  Språket, berättartekniken och karaktärerna speglas vackert i boken. Sällan blir jag berörd på samma sätt som av denna bok. Som att läsa en lång vacker dikt.

 5. Speciell
  Sara H, 20 februari 2024

  En ganska tjock bok, lite för lång, delvis lite seg. Men skrivet med lugnt språk som engagerar. Man vill läsa vidare. En lite märklig berättelse om ett udda par som förlorar sitt barn, delvis tung att läsa. Men läsvärd.

 6. Fascinerande bok.
  Bengt Andersson, 10 februari 2024

  En ganska tjock bok. Ser kanske jobbig ut. Men som den engagerar. Man måste bara läsa vidare. En lite märklig berättelse om ett udda par som förlorar sitt barn. Vem orsakade branden i slottet/barnkolonin?

 7. Underbar
  Hanna, 8 februari 2024

  Det var lite svårt att hänga med i berättelsen i början men ju mer jag läste desto bättre tyckte jag om den.

 8. Fantastisk berättelse
  Stella , 30 januari 2024

  Härlig bok som skildrar en kvinnas liv och väver in många spännande livsöden som knyts samman på ett spännande och vackert sätt.
  Historien hoppar lite i tid och berättas från olika personers tankar och perspektiv. Boken tar många överraskande vändningar som är svåra att förutse. Den fångade mig från första sidan och är en riktig bladvändare. Enda nackdelen för mig var att ha koll på alla personer och namn som återkommer med ganska långa mellanrum.

 9. Färskt vatten till blommorna
  Birgitta Lindau, 31 december 2023

  En av de bästa böcker jag läst!
  Lågmäld, man får " vila" i orden och ordens betydelse! Fängslande person beskrivningar, och starka karaktärer!

 10. Annorlunda och överraskande
  Anna, 28 december 2023

  En av de bättre böcker jag läst på sistone. Den överraskade gång på gång genom att styra om läsarens förutfattningar om vad som skulle komma. Trots tungt ämne var den lättsam och uppfriskande.

 11. Helt fantastisk
  Maria Hansson, 6 december 2023

  Oväntat uppbyggd berättelse med ett språk som förmedlar så mycket känsla! En riktig njutning att läsa. En sån berättelse som man inte vill ska ta slut! En läsupplevelse långt utöver det vanliga!

 12. Helt underbar!
  Suss, 29 november 2023

  Älskade denna bok. Blev ledsen när den tog slut. En fantastisk skildring av allt mellan himmel och jord; relationer, äktenskap, otrohet, vänskap, en trasig uppväxt, tragedi, romantik, förakt, skuld, styrka och inte minst sorg.
  Älskade hur man får följa så många i boken och deras porträtt, deras historia.

 13. Lockande kanske, men..
  Mats, 24 november 2023

  ..romanen är en splittrad historia, eller flera, och karaktärerna är knappast levandegjorda. Tyvärr, jag önskade flera gånger att den måtte ta slut, och ja, till slut gjorde den förstås det.

 14. Småtrevlig och lättläst
  Cissi, 14 november 2023

  Historien är ganska så invecklad och kräver en del av läsaren men samtidigt trots att det är en ganska gripande berättelse så går den ändå inte riktigt på djupet, i alla fall inte hos mig.
  Den påminner mig till viss del om Igelkottens elegans, som är en helt fantastisk roman, men som sagt inte riktigt på samma nivå.
  Trots allt är den väl läsvärd, tycker jag.

 15. Fin läsupplevelse
  Jenny Jonsson, 31 oktober 2023

  En fin berättelse om sorg, vänskap och kärlek. Om att bryta sig loss och långsamt våga tro på livet igen.

 16. Fin historia
  Evis, 29 oktober 2023

  En lite väl lång berättelse. En lite väl spretig berättelse från olika synvinklar. Men ändå, sååå bra. Rekommenderar den varmt.

 17. En upplevelse!
  läst mycket, 22 oktober 2023

  Detta är en otroligt bra bok! En läsupplevelse utöver det vanliga och du kommer inte att glömma den i första taget! Det är ingen lättsmält dussindeckare utan den kräver koncentration vare sig man lyssnar på den eller läser den. Men ge inte upp! Den har ett stort persongalleri och den hoppar fram och tillbaka i tiden men den ger dig så mycket!

 18. Bra bok
  Rosie , 21 oktober 2023

  Vackert språk och läsvärd

  Man blir förtjust i huvudpersonen och hennes historia, ger en varm känsla i själen
  Rekommenderas starkt

 19. Urseg
  Emma Zetterberg , 11 oktober 2023

  Jag vet att många gillar denna bok men jag tycker den är urseg. Det är det som är problemet med böcker på 500 sidor. Är på sidan 122 och hittills har det handlar mer om alla namnen på gravarna och vilka de var än bokens handling. Vänder det snart eller är det såhär rakt igenom?

 20. Seg
  Sofie, 6 oktober 2023

  Denna bok var för långsam för min smak. Lägger den åt sidan tillslut och ger mig på något annat istället.

 21. Kanske inte min typ av bok egentligen
  JW, 6 oktober 2023

  Kanske inte min typ av bok egentligen, men uppskattade den mycket ändå.
  Intrigen är lite medioker i början men tar sig allteftersom, så lägg inte bort den om du inte gillar den direkt.
  Klart läsvärd.

 22. Färskt vatten till blommorna

  Trivsam bok med lättsamt språk och intressanta vinklingar. Mycket humor.
  Eftersom jag läser med pauser, ibland på några dagar, så hade jag
  litet svårt att genast förstå och placera vilka olika personer som var aktuella.
  Det framgår inte alltid så tydligt vem det handlar om.

  Skulle gärna läsa fler böcker av Valérie Perrin

 23. Underbar!
  Klara Svensson, 25 september 2023

  En alldeles underbar bok. Författaren lyckas berätta på ett sätt som berör både det lilla och det stora i livet på ett sätt som stannar kvar i en när boken är slut.

 24. Otroligt fin
  Aida, 31 augusti 2023

  Otroligt beroendeframkallande. Jag älskade inledningen av varje kapitel samt att de var korta. Hennes sätt att skriva och fånga en var fängslande. Annorlunda bok med starka berättelser om kärleken och livet
  Boken lever sitt eget liv på något sätt och den är fantastiskt! . Jag önskar att jag fick läsa om den från början igen! Så om du tvekar... säger jag bra, läs den!

 25. Läsupplevelse
  Madelaine Smith, 30 augusti 2023

  En fantastisk annorlunda bok med mycket värme och starka personskildringar. Vacker språk som flyter. Vackra miljöbeskrivningar och tänkvärd. En av de bättre böcker jag läst.

 26. Hon var okänd för mig
  LB, 18 augusti 2023

  Jag sträckläste boken, blev knockad av hennes fantastiska prosa. Det geniala att placera en kyrkogård som nav i storyn. ! Oj, oj. Jag förstår att den är översatt till 30 språk och såld i 1 miljon ex i Frankrike.
  Läs den!

 27. Läs den!
  Matten, 18 augusti 2023

  Fascinerande persongalleri och en annorlunda, fängslande berättelse. Ville inte lägga den ifrån mig. Sällsynt med så välskrivna böcker. En riktig pärla!

 28. Läsvärd!
  Charlotte Janson, 16 augusti 2023

  Bra bok, fin historia och framförallt gillar jag sättet att berätta en historia där allt vävs ihop på ett vackert sätt.

 29. Sträckläsning
  Elisabeth, 16 augusti 2023

  En underbar, annorlunda och varm bok om en udda kyrkogårdsföreståndare. Olik mycket jag läst. Ovanliga livsöden som skildras med värme. Rekommenderas!

 30. Tänkvärd bok med stort porträttgalleri
  Susanne Lindau, 10 augusti 2023

  En spännande bok där många människoöden skildras. Den spänner över en lång tid och blir mer fängslade ju mer man närmar sig slutet.

 31. Enastående vacker!
  Boktagen (Malmö), 7 augusti 2023

  I ett stillsamt tempo följer vi Violette Toussaint i livet, kärleken och glädjen och allt det motsatta.
  En så vackert skriven historia - den är fulländad i sin enkelhet.

  Det är med stort vemod jag läser sista meningen, jag vill inte att det ska ta slut.
  Violette och Léonine i huset vid havet, Sacha och Violette som påtar i trädgården och Nono, Elvis, fader Cédric, Gaston och bröderna Lucchini som berätta historier och skrattar i köket och Violetta i karmosinröd klänning - al... Läs hela recensionen

 32. Långsamt växer den och blir en fullträff
  BiblioteKarin, 5 augusti 2023

  En stillsam skildring men med mycket dramatik. Karaktärer med djup och vardagliga dilemman men också stor sorg. Allt intelligent sammanflätat på ett överraskande sätt.

 33. Läs och njut
  Kerstin A, 27 juli 2023

  Jag tyckte väldigt mycket om boken.
  Ganska stillsam berättelse med fina beskrivningar, oväntade händelser,
  humor och spänning. Njutbar läsning. Rekommenderas varmt!

 34. Sommarens bästa läsning (hittills)
  Anna, 27 juli 2023

  Underbar berättelse om Violette, svårt att lägga ifrån sig boken.
  Trots tragedier skildras allt med värme och hopp och som läsare blir man överraskad gång på gång.

 35. Stillsam spänning
  Anna Birgitta (Dalarna), 3 juli 2023

  En mycket ovanlig bok som också är ovanligt bra. Berättelsen flyter långsamt fram, tillsynes utan stor dramatik. Men i långsamheten döljer sig både stora och små problem liksom stor glädje och lycka.
  En bok som med sin stillsamhet griper tag i sinnet och gör det svårt att glömma den och dess gestalter.
  Jag säger bara: Läs den!

 36. Vacker historia
  @marias_bocker, 28 juni 2023

  En vacker historia om utanförskap, förluster och om död. Men också en bok om vänskap, kärlek och hopp.

  Jag läser, begrundar, läser om och njuter. Det här är en riktigt bra bok! En spännande berättelse inlindat i ett vackert språk. Dialoger, karaktärer och miljöbeskrivningar är förträffliga. Dessutom är översättningen av Sara Gordan otroligt välgjord. En fröjd att läsa!

  Betyg: 5

 37. Otrolig
  Björn Holmberg, 26 juni 2023

  En otrolig roman som man aldrig glömmer. En berättelse om livet och kärleken och dess förluster. Men också om livets skönhet

 38. Önskar jag fick läsa den för första gången igen!
  boksidormedkaffe, 30 maj 2023

  Så fängslande berättelse med allt från romantik, spänning, sorg, orättvisor, vänskap och glädjen i det lilla. Jag ville inte att denna ganska tjocka bok skulle ta slut även om jag tack och lov tyckte om slutet som inte lämnade en massa lösa trådar. Ungefär halvvägs in i boken blir stämningen råare och språket lite grövre samtidigt som spänningen ökar och det är väldigt effektfullt. Galet bra bok och jag bara önskar att jag kunde läsa den för första gången igen!

Visa alla 38 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin