Beslutet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2023-04-11
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
La décision
Dimensioner
216 x 142 x 22 mm
Vikt
454 g
SAB
Hce
ISBN
9789152731147

Beslutet

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-04-11
255
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alma Revel, 49 år, är en aktad och ambitiös domare specialiserad på terrordåd vid Paris tingsrätt. Utöver en omänsklig arbetsbörda brottas hon dagligen med motstridiga känslor, och varje beslut hon fattar kan få dramatiska följder för samhället, för offrens anhöriga och inte minst för henne själv. Alma rör sig sällan utan sina livvakter.

Maj 2016. I en särskild säkerhetsinrättad avdelning av Paris tingsrätt sitter en ung man häktad, misstänkt för att ha anslutit sig till Islamiska Staten i Syrien. Alma måste fatta beslut om huruvida den misstänkte ska åtalas eller släppas. Vilket beslut är det rätta? Och vad betyder egentligen rätt beslut - Rätt för vem? För den häktade? För samhället eller för hennes samvete? Vad väger tyngst: hennes intuition eller behovet att till varje pris skydda samhället?

Ovanpå detta professionella dilemma läggs en privat kris: hennes långvariga äktenskap med en avdankad författare knakar och hon kastar hon sig in i ett passionerat förhållande med den misstänktes försvarare. Förnuft eller vanvett, lust eller ansvar de val hon gör riskerar att rasera både hennes eget liv och landets säkerhet.

Med den här romanen tar Karine Tuil oss med till kampen mot terrorism och rakt in i de mörkaste skrymslena av människans inre, där hon också hittar både skönhet och hopp. Kärlekshistoria, juridisk thriller och samtidsskildring det här är en bok som lyckas med konsten att engagera i svåra frågor utan att ta parti, som ställer saker på sin spets och som lockar till både läsning och eftertanke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beslutet
  2. +
  3. Kartografen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kartografen av Anette Hemming (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karine Tuil