Elsystemkrisen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (44.7 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-07-13
Förlag
Second Opinion Nyheter AB
ISBN
9789152741788
Elsystemkrisen (e-bok)

Elsystemkrisen E-bok

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (PDF),  Svenska, 2022-07-13
128
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Energidebatten i Sverige är som en skönhetstävling. Vad tycker du bäst om, vindkraft eller kärnkraft? Det centrala problemet är dock ett annat. Det svenska elsystemet går i otakt med omvärlden och marginalerna krymper. För att upprätthålla driftsäkerheten begränsas elsystemet på ett omfattande sätt. I ett läge där vi behöver allt högre överföringskapacitet i elsystemet har detta i stället krympt och elpriserna har skjutit i höjden. Den fortsatta utbyggnaden av elproduktionen är hotad. I den här boken beskriver tre initierade ingenjörer hur trenden kan vändas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Elsystemkrisen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En aha-upplevelse efter en annan
  PG, 27 maj 2023

  Jag sträckläste Elsystemkrisen en kväll, och greps av de många aha-upplevelser jag fick av boken. Jag hade viss kunskap om problemen med elsystemet innan jag läste boken, och tack vare den föll många nya pusselbitar på plats. Rekommenderas!

 2. Informativ och detaljrik, en smula teknisk
  Leif Danfors, 18 augusti 2022

  Bra med en sådan här bok som faktiskt beskriver utförligt vad dagens problematik grundar sig i vad gäller elsystemet och elnätet i Sverige. Det presenteras och beskrivs dels ur ett vad-hände-när och vem-gjorde-vad perspektiv men också ur ett tekniskt perspektiv, dvs. fysiska sätt att lägga upp ett elsystem och ett elnät på för att få fram el till användarna och vilka mekanismer som aktörer inom elsektorn hade och har idag för att styra och kontrollera robusthet i systemet. Boken är ingen roma... Läs hela recensionen

 3. Klargörande on Sveriges elenergisituation
  Thomas, 14 augusti 2022

  Om Du undrar över:
  * Vad har lett fram till dagens situation för Sverige vad gäller elenergi?
  * Hur allvarlig är situationen?
  * Vad kan vi göra åt den?

  Läs då denna boken!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Svenolof Karlsson

 • Kommunikation : tjugofyra kommentarer av Finska Akademien

  Svenolof Karlsson, Johan Backman, Tove Bångstad, Pia Grahn-Brikell, Peter Granström

  Enligt en myt förstår finländare sig inte på kommunikation. Här visar tjugofyra ledamöter i Finska Akademien att de har bred och specifik sakkunskap i ämnet. De beskriver världens förändring och dess konsekvenser för mediebranschen, de berättar om...