Biskopsgårdens hemlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Maja i Biskopsgården (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2023-05-22
Upplaga
1
Förlag
Ateljé Carina
Illustratör/Fotograf
Carina Eriksson
Dimensioner
1 x 251 x 186 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152743386

Biskopsgårdens hemlighet

Inbunden,  Svenska, 2023-05-22
133
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Biskopsdotter Maria Stade, född Ullman, flyttade till Strängnäs 1890 när hennes pappa tillträdde som biskop. Hon flyttade in i biskopsgårdens 18 rum och kök, tillsammans med sina föräldrar, åtta syskon och tre hembiträden.
När Maja började utforska biskopsgården hittade hon märkliga ledtrådar skrivna på gamla klädnypor. Vad betydde de mystiska koderna? Hur många klädnypor fanns egentligen gömda i det stora huset? Maja och hennes nya kompis Charlotta måste hitta ett sätt att lura i väg Majas äldre syskon för att få leta ifred. Kanske kunde positivhalarens apor hjälpa henne? Skulle vännerna kunna lösa mysteriet och hur kan tant Ellen veta så mycket om biskopsgårdens hemlighet?
Biskopsgårdens hemlighet är den andra delen i den historiska barnboksserien om Maja i biskopsgården. Böckerna är inspirerade av verkliga personer och händelser i 1890-talets Strängnäs och kan läsas som en serie eller fristående från varandra.
Silvertjuven på Göta Kanal är den första delen. Den handlar om familjens flytt från Göteborg till Strängnäs. Äventyret utspelar sig på ångbåten Alba längs Göta kanal. Barnböckerna har inspirerats av de bandintervjuer och manuskript som Maja, Maria Stade, själv har medverkat till. Historierna varvas mellan händelser ur Majas liv och händelser ur Strängnäs historia. Författaren har jobbat som illustratör i över 40 år och som guide i Strängnäs i snart 30 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Biskopsgårdens hemlighet
  2. +
  3. Silvertjuven på Göta Kanal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silvertjuven på Göta Kanal av Carina Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Eriksson