AITOPIA (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (28.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexandra Drotz Ruhn
Utgivningsdatum
2022-09-02
Förlag
Nordic Success Publishing AB
ISBN
9789152744185

AITOPIA Ljudbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-02

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Året är 2031 och artificiell intelligens styr världen. Huvudkaraktären, den nyblivna mamman Valerie lever mitt i konflikten mellan god och ond AI. Det är en mindre trevlig värld av rasism, växande klyftor i samhället och en världsekonomi i gungning. Människorna lever på teknikens dopaminrus, företagen lever på riktad reklam och att sätta människor i skuld. Huvudkaraktären slängs via tekniken plötsligt in i en parallell värld, Halergien. Där får människorna vara med att bygga upp en hållbar värld med hjälp av glasögonskärmar, blockkedjan och framtidens alla möjligheter. Här träffar hon sina tidigare generationer - virtuellt återskapade och kampen att samla sin familj börjar. Som de slavar vi människor blivit under algoritmerna tampas människorna i boken med sin existens mellan de två styrande krafterna - den vinstjagande centraliserade kraften och den decentraliserade - som står för långsiktighet, idealism, miljö och hållbarhet. Boken utforskar ett gripande framtidsscenario under en timme där frågan författaren vill ställa är: Tänk om det inte är robotarna - utan vi själva som är i färd att kasta oss i misär och det är den artificiella intelligensen som kommer till vår räddning?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av AITOPIA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märklig
    Linnsys, 5 juli 2023

    Bra story men lite märklig! Uppläsare va kanon. Men den märkliga ljudsättningen blev jag inte riktigt klok på när den plötsligt dök upp i tid och otid

Visa alla 1 recensioner