Det avgörande arvet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Rodinia (del 3)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2022-12-16
Upplaga
1
Förlag
Harmoknee AB
Originaltitel
Det avgörande arvet
Medarbetare
Nilsson, Julia (red.)
Illustratör/Fotograf
Mattias Astenvald
Dimensioner
210 x 133 x 25 mm
Vikt
441 g
SAB
Hc
ISBN
9789152747698
Det avgörande arvet (häftad)

Det avgörande arvet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-12-16
318
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
På fastlandet samlar Heddan en armé för att kräva sin rätt från invånarna på Rodinia efter att blodsavtalet brutits. Men det största hotet, som förberett sin återkomst i skuggan av Sefides, finns redan på ön och betydligt närmare än Vornas invånare vill tro.

För att överleva måste Akiro och Pergon gräva djupt i Rodinias historia. Svaren leder till en resa över Rodinia, en jakt där syskonen Storm, Idiza och Timra inte bara tävlar mot Heddan och det återvändande hotet utan även mot vänner som tidigare stridit vid deras sida.

Händelser som verkat slumpmässiga får sin förklaring när svek, hämnd och uråldriga ritualer leder till den sista striden om Rodinias framtid.

Det avgörande arvet är den sista delen i Rodiniatrilogin och den spännande uppföljaren till Det dolda arvet och Det ärrade arvet.

Eva Kiani debuterade år 2020 med Det dolda arvet som är första delen i fantasytrilogin om Rodinia. Året därpå släpptes Det ärrade arvet som mottagits med strålande recensioner. Den sista delen i trilogin släpps i december 2022 med det ödesmättade titeln Det avgörande arvet.

Eva började skriva på berättelsen om syskonen Quarx, Quara och Quinn när hon studerade på juristprogrammet i Uppsala. "Då hade jag under en längre period känt att mina förväntningar om hur en juriststudent skulle vara och hur lycka och framgång såg ut begränsade mig", berättar hon. "Jag skapade berättelsen för att få en plats där det inte fanns några begränsningar eller förväntningar, en plats där jag var fri att uttrycka mina funderingar och skapa mina egna förutsättningar. Skrivandet finns där när jag behöver få distans eller perspektiv till händelser omkring mig."

För Eva är berättelsen om de tre syskonen mer än en berättelse om det goda mot det onda - det är en berättelse om självrannsakan och vikten av att våga upptäcka sina svagheter och utmana dem."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det avgörande arvet
 2. +
 3. Det ärrade arvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ärrade arvet av Eva Kiani (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det avgörande arvet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och fantastiskt spännande
  Josefin Johansson, 27 februari 2023

  En fantastisk upplösning på Rodiniaäventyret!! En mycket välskriven och spännande berättelse med magi, svek, hämnd, kärlek och sorg! Jag kunde inte lägga boken ifrån mig utan var fast från sida ett!!
  Jag kan varmt rekommendera Det avgörande arvet och även de andra böckerna i Rodiniatrilogin!

 2. Fängslande!
  Johan Svensson, 21 januari 2023

  Har slukat alla tre böckerna om Rodinia. Och likt de andra kunde jag inte lägga ifrån mig den här. När man väl kommit in i alla karaktärer öppnar sig en hel värld som man bara vill tillbaka in till för att se hur det går.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eva Kiani

 • Det ärrade arvet

  Eva Kiani

  Syskonen Quara, Quinn och Quarx har funnit sina krafter. För att kunna stoppa Sefides från att ta sig ut från sitt fängelse och åter sprida skräck över landet måste de få tag på de sista amuletterna. I Port Salis dyker det upp tecken på att Sefide...

 • Det dolda arvet

  Eva Kiani

  I Vorna har alla tecken på magi och tidigare revolter effektivt gömts undan och glömts. För de föräldralösa syskonen Quara och Quinn är berättelserna om magi inspirerande skrönor. För deras bror Quarx är berättelserna om magi orsaken till att dera...