Vinterdöda ting (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
585
Utgivningsdatum
2022-10-20
Förlag
Cygne noir
ISBN
9789152749227
Vinterdöda ting (e-bok)

Vinterdöda ting E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-10-20
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1896. I Göteborg och resten av riket förtvivlar många i fattigdom och svält. Döden är allestädes närvarande och ingen saknar en namnlös trashank, hora eller våldsverkare som mördas eller spårlöst försvinner.

Med denna misär runt knuten trivs Carl Cronhammer förträffligt. Han är en framgångsrik affärsman men bär på en fruktansvärd hemlighet: Han är inte längre fullt mänsklig. Inom honom bor ett uråldrigt och krävande odjur. Hans trygga tillvaro störs när en främling oväntat dyker upp i staden, någon som vet vilken sorts varelse han är och som är stark nog att förgöra honom. Det blir början på en resa där Carl riskerar att mista allt ? samtidigt som ett namnlöst väsen viskande och lockande väntar vid vägens slut för att ta honom till sig för alltid.

Författaren har i denna historiska skräckroman skapat ett eget mytologiskt universum. Boken lyckas vara både fasansfull och förtjusande på samma gång, och det målande språket får emellanåt det ohyggliga att framstå som drömlikt och vackert. Mörkret lurar emellertid ständigt under ytan, detaljskarpt och påtagligt i sin brutalitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Erik Du Rietz