Tre (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
590
Utgivningsdatum
2023-10-25
Upplaga
1
Förlag
Éditions J
Översättare
Sara Gordan
Originaltitel
Trois
Medarbetare
Grotesk, Ateljé (form)
Dimensioner
232 x 159 x 38 mm
Vikt
940 g
SAB
Hce.01
ISBN
9789152755952

Tre

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-25
263
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag heter Virginie. Av Nina, Adrien och Etienne är det endast Adrien som fortfarande talar med mig. Nina föraktar mig. Vad gäller Etienne är det jag som inte vill ha med honom att göra. Trots det har dessa tre fascinerat mig sen barndomen. Jag har egentligen aldrig fäst mig vid någon annan än dem."

1986: Adrien, Etienne och Nina träffas i skolan, de är 10 år. De blir genast oskiljaktiga och ingår en pakt: en dag ska de lämna hålan de vuxit upp i och flytta till Paris, de ska alltid vara tillsammans.

2017: En bil bärgas från en sjö i deras hemby, med rester av ett lik i baksätet. Virginie, journalist med mystisk bakgrund, täcker fallet för den lokala tidningen. Gamla minnen väcks och Virginies tankar går till Nina, Adrien och Etienne och deras ovanligt starka vänskap. Vad hände med dem? Varför är de inte längre vänner? Och framför allt, vad har bilen och liket med deras trio att göra? I takt med att hon närmar sig den överraskande sanningen sätts visa relationer på prov, medan andra formas.

Valérie Perrin har en unik förmåga att med stor inlevelse och empati berätta om livet, som sällan blir som man har tänkt sig. Tre är en roman om vänskap, kärlek, skam och hopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tre
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs läs läs!
  Karin Michaelsson (Falun), 2 maj 2024

  En underbar skildring av vänskap och ett magiskt språk, så lätt att läsa. Denna bokupplevelse kommer att finnas kvar hos mig för alltid.

 2. Läs den!
  Kristina Carlsson, 2 maj 2024

  Lika bra som "Färskt vatten till blommorna". Upplägget att man läser förr och nu om vartannat är samma. Läs den!

 3. Intrigen dyrkas upp, leendet växer
  Susanne B, MD. , 4 december 2023

  Återigen en hit skriven av Valerie Perrin! Målande beskrivna scenarier och en komplex intrig som successivt, listigt, dyrkas upp. Leendet inombords växer.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin