Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Molly & Sixten (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2023-10-01
Upplaga
1
Förlag
MIRKA Förlag
Illustratör/Fotograf
Helena Berggren
Dimensioner
216 x 144 x 24 mm
Vikt
571 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152758960

Molly & Sixtens jullov

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-10-01
168
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Molly & Sixtens jullov är en fristående fortsättning på boken Molly & Sixten börjar skolan. I boken möter vi barnen då de tampas med allt vad julen innebär, så som förväntningar, högtider, sammankomster, släktingar och julklappar. Det blir även skridskoåkning, pepparkaksbak, julmarknad och ett gemensamt nyårsfirande. Sixten är en pojke som behöver både förutsägbarhet och flexibilitet för att må bra. Ingen förstår honom så väl som Molly, även om inte heller hon hänger med i svängarna alltid. Sixten vill ha saker och ting på sitt sätt och trivs inte när det blir högljutt, stimmigt, mycket folk eller mat han inte känner till. Molly tror att hon är det enda barnet i världen som inte tycker om att få julklappar och känner sig ensammast i världen när de vuxna blir arga på henne för att hon klagar på att kläderna känns fel.

Denna bok är baserad på verkliga händelser och skildrar livet i familjer med NPF. Berättelsen beskriver bland annat autism, högkänslighet, selektivt ätande och kravkänslighet i ett virrvarr av olika förväntningar, högtidsstunder och släktträffar. Den belyser familjer och samhällets krav på följsamhet och flexibilitet, regler och normer, men också befrielsen i att vara nöjd med att vara precis som man är. En tankeväckande bok som manar till samtal och diskussion i familjen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Molly & Sixtens jullov
  2. +
  3. Molly & Sixtens vårtermin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Molly & Sixtens vårtermin av Helena Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Molly & Sixtens jullov. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Varken en bok för vuxna eller för barn
    Karin, 19 januari 2024

    Första boken om Molly och Sixten var bra. Gav ett fint perspektiv på hur det är att vara barn med npf-diagnos och lyckas vara givande för både barn och vuxna. Andra boken håller tyvärr inte alls samma standard, även om det är tydligt att författaren försöker. Men målet missas och boken blir snarare som en sorglig uppläxning av vuxna läsare över hur jobbigt det är att vara npf-barn. Vilket säkerligen är nyttigt, men det blir helt fel forum. För barnet blir boken svår och till och från till och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Berggren