Skymningstimmen över Arvika (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2023-07-07
Förlag
Perfect Imperfection Advisory i Värmland
ISBN
9789152767788

Skymningstimmen över Arvika

Häftad,  Svenska, 2023-07-07
379
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
23 april. 11.23. 1996. Dådet. När mörkret föll över Arvika. Skymningstimmen mitt på blanka dagen. För en jägare innebär skymningstimmen den timmen som direkt infaller efter solens nedgång. Det är också manifesterat i en jägares vardag att alla arter inte är lovliga att jaga under den här tiden. Men rektor Bengt Lund på Solbergaskolan var lovligt villebråd. Han blev knivad inne på sitt kontor av en elev. I sin trygghet. I sin sfär. I skolans värld som Lund verkat i under flera decennier som tjänsteman.

Det är Lunds livshistoria som kommer berättas i den här boken. Före och efter dådet. Den har inte berättats i detalj tidigare. Tiden har inte passat. Livet har passerat revy, eller mer konkret, en annan typ av liv än det som Lund hade i åtanke när han flyttade till Arvika från Göteborg. Men vi kommer också i detalj berätta hur en händelse som i laga mening går från ett konkret mordförsök via en knivning med ett tydligt uppsåt, till att slutligen landa i grov misshandel. Hur kunde det ske? En genomgång av händelsen och förloppet innan och efter med tillhörande möten, dialoger, vittnen och rättegång som aldrig tidigare berättats från offrets perspektiv,
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skymningstimmen över Arvika
  2. +
  3. Livet skall levas randigt; inte slätstruket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet skall levas randigt; inte slätstruket av Andreas Slätt, Marja Myrom (häftad).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna