Att trösta en elefant : om gränslös kärlek, svek och evig saknad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2023-09-15
Upplaga
1
Förlag
LIBERATA Bokförlag
Dimensioner
215 x 150 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Lz
ISBN
9789152769881

Att trösta en elefant : om gränslös kärlek, svek och evig saknad

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-15
160
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En vidunderlig historia som inte lämnar någon oberörd. Therese delar utan förbehåll med sig av sina innersta tankar och känslor om hur vidunderligt stor kärleken kan vara om man vågar öppna upp sig för den - att sårbarheten och smärtan som följer ändå är värd det unika man fått uppleva, även om ärren kommer att sitta i för alltid.

Boken handlar om författarens upplevelser som ung volontär på en farm i en liten by i Thailand, där man försökte hjälpa unga elefanter att komma över traumatiska upplevelser och förlusten av sina mammor. Det är en ovanligt självutlämnande, dramatisk och stundtals poetisk berättelse om vad som hände - och som kom att påverka resten av författarens liv, både privat och professionellt. Vad händer med en ung människa som knyter starka vänskapsband, både med andra människor och djur på farmen, som sedan bryts under dramatiska omständigheter. Samtidigt har författaren andliga upplevelser som strider mot naturvetenskapen, men som ändå inte går att blunda för. Vad händer egentligen när vi dör?

Therese Lilliesköld är biolog, med fokus på etologi, och har en master i antrozoologi. Anthrozoology är ett tvärvetenskapligt ämnesområde som behandlar interaktioner och relationer mellan människor och andra djur. Utöver sitt författarskap håller Therese föreläsningar och utbildningar för myndigheter och organisationer genom sitt företag Empatia.

Therese är övertygad om att världen behöver mer fokus på empati och etik och att det skulle gagna både djur och människor, vilket har lett till hennes starka engagemang i djurskyddsfrågor. Hon drivs av en nyfikenhet att förstå både djur och människor. De ämnen hon utbildar om kretsar kring utsatthet hos djur och människa, så som våldsutsatta barn och deras familjedjur, hemlösa katter och djur som utnyttjas inom nöjesindustrin.

Idag doktorerar hon på Södertörns högskola inom "det-mer-än-mänskliga", där hon bland annat utforskar vår relation till djur. Hon är en del av en forskarskola vars mål är att skapa nya vägar mot ett hållbart samhälle. Therese bor i natursköna Gnesta i Sörmland, med sönerna Ruben och Vidar, blandrashunden Vera, katterna Totoro och Panter, marsvinen Lily och Juni, samt salamandern Salomon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att trösta en elefant : om gränslös kärlek, svek och evig saknad
 2. +
 3. Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv av Lasse Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att trösta en elefant : om gränslös kärlek, svek och evig saknad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Elefanter och andra djur känner som vi människor.
  Monica Ermann, 7 april 2024

  Viktigt att få ta del av en berättelse som så tydligt beskriver hur djur i det här fallet elefanter känner, har det, berörs av händelser och att förstå att de har känslor som vi människor och reagerar på orättvisor, på kärlekshandlingar och lider som vi människor.

 2. Sorglig, känslig och fin berättelse
  A, 6 december 2023

  Jag hoppades så mycket på den här berättelsen men blev delvis lite besviken; inte på själva handlingen men Lillieskölds sätt att skriva slog liksom inte riktigt an på mig.
  Visst blev jag både rörd och berörd men inte alls på det sätt som jag trott.

Visa alla 2 recensioner