Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2023-08-04
Förlag
Folkets radio
Dimensioner
200 x 140 x 15 mm
Vikt
292 g
SAB
Cmgg,P:oa
ISBN
9789152773949
Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens (häftad)

Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-08-04
209
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens Kan levereras innan julafton
I Kriget mot livet tar journalisten Per Shapiro oss med på en fascinerande upptäcktsfärd till en uråldrig visdomstradition. Där hittar han en unik förståelse av Jordens ursprung och en möj lig väg ut ur den högteknologiska dystopi vi har hamnat i.

Redan för tusentals år sedan långt innan det fanns avan cerad teknologi försökte shamaner varna för att en främ mande intelligens skulle kunna ta män niskor i besittning. Men bud bärarna förintades och var ningarna blev inte hörda. Vi människor har sedan, undan för undan, slitits loss från vår heliga förbindelse med planeten. Vi har fjärmat oss från naturen och från oss själva.

Detta krig mot livet är nu inne i sin turbulenta slutfas. Vi matas med budskapet att människans assimilering med den artifi ciella intelligensen är något oundvikligt och att Homo sapiens om en genera tion eller två kommer att vara ett minne blott.

»Vi är redan långt inne i den teknokratiska fällan. Förhäxade av våra skärmar sugs vi in i simuleringen, likt ett bytesdjur som fångas in av ormens ögon och inte förmår att röra sig. Den virtuella strypsnaran har oss hårt i sitt grepp, och ett ännu hårdare grepp har den om våra barn. Föreställningen om ett främmande, mani pu lativt inflytande över det mänskliga psy ket och synen på planeten som ett levande väsen återfinns i olika tappning hos många ursprungsfolk. Särskilt väl finns denna världs bild beskriven hos gnostikerna, de förkristna mystiker som förföljdes och utrotades av den romerska kyrkan under de första seklen av vår tideräkning. Fragment av deras lärdomar som kallats den mest censurerade kunskapen i människans historia har trotsat alla försök till utplåning som skett genom seklen. Som jag hoppas kunna visa kan gnostikernas urgamla läror hjälpa oss att förstå vår tids teknokratiska och livsfientliga världsutveckling. I dem finns svar på frågan hur vi har hamnat här och hur vi kan lära oss att återfå kontakten med planetens inneboende visdom.« PER SHAPIRO

Per Shapiro är undersökande journalist. Han har bland annat arbetat för Kaliber, P1 Dokumentär och Uppdrag granskning. Sedan några år tillbaka driver han den systemkritiska podden Folkets Radio.

Kriget mot livet utges av Folkets Radio och distribueras av Karneval förlag

SAGT OM BOKEN
»Ska vår allt kraftfullare teknik gynna eller ersätta livet på jorden? Man behöver inte hålla med om allt i denna välskrivna och tankeväckande bok av en av våra modigaste journalister för att uppskatta den som ett oerhört angeläget inlägg i vår tids viktigaste diskussion.« MAX TEGMARK, AI-forskare och professor i fysik vid Massachusetts Institute of Technology, MIT

»Kriget mot livet är en bok om att se det mänskliga och det vackra som finns runtomkring oss och som vi behöver värna nu om vi vill bevara det för kommande generationer. Boken handlar om den värld vi riskerar att förlora om vi fortsätter fjärma oss från verkligheten och överlämnar oss till artificiella lösningar, system och en skenbart oundviklig samhällsutveckling. Det är en bok som ger lust och mod att återerövra ansvaret för vår samtid och andras framtid.« SUSANNE DODILLET, idéhistoriker

»Du kan läsa Kriget mot livet som vilken annan populärvetenskaplig bok som helst. Då är det en spännande och välskriven bok om uråldrig visdom. Men du kan också välja att vara öppen för det magiska, och ta in bokens budskap på dess mystiska nivå. Gör du det kan Kriget mot livet bli livsomvälvande. Den kan hjälpa dig att återfå den förlorade kontakten med Moder Jord och få syn på vad som nu hotar mänskligheten. Kriget mot livet är en sann ögonöppnare.« KARIN NORDLANDER, samtalsterapeut, författare och mystiker

»Ett sofistikerat perspektiv, helhetsgrepp och nyanserat utforskande av vad som går att läsa mellan våra historieböckers rader. Ett ödmjukt sammanflätande av dåtid, nutid och framtid förankrat i en research som saknar motstycke. Kanske kan de olika forskarnas teorier som presenteras och flät
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kriget mot livet : hur vi manipuleras av Arkontisk Intelligens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Människans utveckling i samklang med naturen hotad
  Per Nordgren, 20 november 2023

  Boken handlar om den arkontiska influensen mänskligheten har varit utsatt för i många tusen år. Arkonterna sägs vara en defekt i skapelsen förorsakad av, och genom ett misstag av Sophia, i hennes skapelseakt. Sophia drömde så intensivt när hon skapade människan, Antrophos 10, att hon trillade över kanten i Pleroma och så småningom förkroppsligades hon i Jorden. De tidiga gnostikerna kallade därför jorden Gaia-Sophia.

  Boken beskriver sedan hur den "mest censurerade kunskapen i mänskli... Läs hela recensionen

 2. En bok att läsa flera gånger
  Gudrun Elisabet Nordström, 15 november 2023

  Jag har läst den 1 gång än så länge men har den på vänt till att läsa den igen och förmodligen flera gånger till. Den tar upp det mänskliga i människan på ett sätt som får en att fundera över livet på ett andligt sätt som gör att man känner sin betydelse i ett kosmiskt perspektiv. Alla borde läsa denna och inte lägga över sitt liv i andras händer utan leva det i egen person

 3. Intressant och välskriven
  Tor, 12 oktober 2023

  Intressant och välskrivet om ett brännande ämne. Och författaren är något så ovanligt som en modig svensk journalist (ja det finns tydligen några kvar) som vågade ställa kritiska frågor på FHM:s konferenser.

 4. Högaktuell och viktig
  Annika, 8 oktober 2023

  Shapiro pekar ut de aktuella och otroligt viktiga skeenden många av oss upplever just nu, och sätter dessa i en historisk kontext som manar till eftertanke. Varför låter vi, folket passivt utvecklingen gå i en riktning så många av oss är genuint oroade över? Varför handlar den aktuella debatten endast lite lamt om hur vi ska hantera exempelvis AI på arbetsplatsen, som om tåget redan gått och alternativ saknas? Hur och varför blev vi så makt- och initiativlösa? Och den brännande frågan: vilka kan konsekvenserna bli?

 5. Om vingklippta mänskor av idag o förr.
  Den esoteriska bokslukaren, 25 augusti 2023

  Begripliggör hur vi klippts av från våra naturliga rötter till den planet vi föddes på. Shapiro växlar mellan lärda män och kvinnors forskning i idéhistoria och folklivshistoria - och sina egenupplevda mystiska upplevelser, detta på ett aldrig tråkigt, alltid intressant och medryckande vis. Jordnära, esoteriskt och upplysande i ett.

 6. Trots titeln inspirerande läsning
  Helena (Stockholm), 23 augusti 2023

  Boken är intressant. Den ger t.ex. exempel på vad shamanerna, gnostikerna, filosoferna, kyrkan m.fl. har sagt eller inte sagt om att det kan finnas människor som drivs av rädsla och hat inför sig själva och naturen. Den ännu mer svårfångade motsatta drivkraften får också utrymme. Exemplen är många på både destruktiva och livsbejakande krafter. I slutet av boken kände jag mig klokare. Och också med hopp om att samtal på temat kan fortsätta och det livsbejakande göras tydligare och tydligare.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Per Shapiro

 • Kriget mot livet

  Per Shapiro

  I Kriget mot livet tar journalisten Per Shapiro oss med på en fascinerande upptäcktsfärd till en uråldrig visdomstradition. Där hittar han en unik förståelse av Jordens ursprung och en ¿möj¿lig väg ut ur den högteknologiska dystopi vi har hamnat i...