Kid Life (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2024-05-06
Upplaga
1
Förlag
2066 Publishing
Medarbetare
Lindquist, Bosse (förf.) / Lundberg, Johanna (form)
Dimensioner
330 x 255 x 13 mm
Vikt
738 g
ISBN
9789152785027

Kid Life

Inbunden,  Svenska, 2024-05-06
529
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tiden som ung vuxen är för de flesta en dramatisk och händelserik period som man bär med sig hela livet. Det är dessutom en tid som plötsligt tar slut innan man riktigt hinner märka vad som hände. I en samling sköra och intima men lite stökiga fotografier skildrar Kuba Rose en tid som inte längre finns. Med utgångspunkt i bilderna har författaren Sara Gordan skrivit en essä om sina egna erfarenheter från samma tid.

Fotografier är ett sätt att både minnas händelser och att skapa minnen och jag fascineras av att titta tillbaka på tidigare perioder i livet eftersom känslor man hade då blir ganska lätta att återuppväcka. Jag tycker också att Sara Gordan sa en fin sak när vi pratade om bilderna, att det är först i efterhand som man inser att man lever flera olika liv under en livstid. Övergångarna är ganska diffusa när de kommer men efter en tid blir det väldigt tydligt att någonting har förändrats. För mig skapade mitt första barn en tydlig sådan övergång, och det är en känsla som jag tror att många känner igen. Sara Gordan är författare vars senaste bok Natten utkom 2022 och belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris och Tidningen Vi:s litteraturpris. Kuba Rose är fotograf och läkare. Kid Life är hans tredje fotobok. Under våren 2024 medverkar han även i essäsamlingen Värdet av integritet - sex essäer om att riskera något tillsammans med bl a kritikern Torbjörn Elensky, filmregissören Pella Kågerman och dokumentärfilmaren Bosse Lindquist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kid Life
  2. +
  3. Lägesrapport från Aniara : tre essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lägesrapport från Aniara : tre essäer av Bengt Gustafsson, Anna Hallberg, Kuba Rose (inbunden).

Köp båda 2 för 727 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna