Från strulpellar till psykopater (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2008-12-08
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Dimensioner
230 x 155 x 17 mm
Vikt
400 g
SAB
Vla
ISBN
9789153431107

Från strulpellar till psykopater

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-12-08
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Charmiga, trevliga, lögnaktiga, själviska, impulsiva, manipulativa ...
Vad kännetecknar en psykopat och vad skiljer honom eller henne från en vanlig strulpelle? Hur ska man förhålla sig till både strulpellar och psykopater och vad gör man när man inser att man har en i sin närmaste omgivning? Kan psykopater "botas"?

Det här är en bok om strulpellarna vi kan möta och drabbas av, och i värsta fall råka riktigt illa ut för. Det kan vara i kärleksrelationer, i familjen, i arbetslivet eller vid mer tillfälliga kontakter. Vanligt är att man känner sig illa behandlad, förtryckt och kanske t.o.m. blir fysiskt eller psykiskt misshandlad av dessa personer. En del av dem har sådana personlighetsstörningar att de kan diagnostiseras som psykopater, men långt ifrån alla.
Skadorna och lidandet som strulpellarna orsakar är ofta stora, och det gäller att veta vad man ska göra för att ta sig ur deras grepp. Ofta är de så trevliga, charmerande och manipulerande att det är svårt att få andra att tro på ens berättelse.
Författaren ger i sina fallbeskrivningar många exempel på verkliga fall, och ger dessutom exempel på fiktiva strulpellar och psykopater ur litteraturens och filmens värld. Boken vänder sig både till dem som själva har drabbats av personer någonstans på skalan från strulpellar till psykopater och till deras vänner, anhöriga och andra medmänniskor.

Christina Gustavson är forskare i rättspsykiatri och specialistläkare inom allmänmedicin, allmän psykiatri och rättspsykiatri. Hon har lång erfarenhet av arbete med människor med psykiska problem. Tidigare har hon skrivit När någon i din närhet har en depression och Tänk om jag är knäpp?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från strulpellar till psykopater
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 237 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Från strulpellar till psykopater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ostrukturerad!
  Fredrik AG, 29 mars 2016

  Vissa intressanta delar i boken, men 2 sidor kan ha fem olika rubriker, som exempelvis Emil i Lönneberga och sen en kort beskrivning av vad han skulle kunna klassas som. Skumläste stora delar av boken, gillar inte heller ordet strulpelle, känns inte seriöst. Finns många andra böcker därute som gör denna obsolet.

 2. Rekommenderas för "strulpellars" närstående.
  Iris Marianne Göthberg, 27 november 2014

  Mycket bra! Precis en sådan bok som jag letade efter:!
  D.v.s. en bok UTAN forskningsresultat el. likn. staplar/diagram el. siffror. Mkt bra beskrivningar av olika situationer o egenskaper hos dessa personligheter. Bra åxå med tips om hur man skall/kan förhålla sig då man är "drabbad"!
  Då jag läst boken, inser jag........att vi dessvärre har en sådan person bland "de våra"!
  Rekommenderas gärna!

 3. Inte den mest lätt lästa.

  Läs värd bok, kanske inte den lättaste att läsa.
  Har inte läst klar den än, men rekommenderar
  att läsa den till andra.

 4. Lättläst, bra
  EW, 4 februari 2012

  En mycket lättläst bok som ändå ger mycket information och fakta. Men som alltid får man ändå vara försiktig att dra slutsatser om andra när man inte har utbildning inom området. Rekommernderas å det varmaste

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christina Gustavson