Bemanningsarbete, flexibilitet och likabehandling En studie av svensk rätt och kollektivavtalsreglering med komparativa inslag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2008-11-12
Förlag
Juristförlaget i Lund
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
Oha-c:oe,Ohab-c
ISBN
9789154401024

Bemanningsarbete, flexibilitet och likabehandling En studie av svensk rätt och kollektivavtalsreglering med komparativa inslag

Inbunden,  Svenska, 2008-11-12
346
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bemanningsarbete är ett fenomen som har blivit allt vanligare på många nationella arbetsmarknader under senare år. Avhandlingen undersöker hur man genom arbetsrättslig reglering och kollektivavtal valt att hantera avvägningen mellan å ena sidan verksamheters önskemål om flexibilitet i olika former och å andra sidan arbetskraftens önskemål om stabilitet och kontinuitet, i form av inkomst- och anställningstrygghet.

Utgångspunkten för detta arbete är svensk rätt och kollektivavtalsreglering. Arbetet innehåller också vissa komparativa inslag där engelsk och tysk rätt beskrivs. Även den rättsliga utvecklingen inom ILO och EU belyses, liksom den politiskt svårlösta frågan om ett lönediskrimineringsskydd för bemanningsarbetskraft i relation till beställararbetskraft.

Sammanfattningsvis framstår bemanningsarbetet idag som ett tidstypiskt uttryck för s.k. flexicurity, ett något motsägelsefullt begrepp som enligt EG-rättens gemensamma principer bl.a. innefattar anställningsavtal som är både flexibla och trygga på samma gång.

Annika Berg är verksam vid Juridiska fakulteten vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bemanningsarbete, flexibilitet och likabehandling En studie av svensk rätt och kollektivavtalsreglering med komparativa inslag
  2. +
  3. Internationell kollektivavtalsreglering - En studie i internationell privaträtt av den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internationell kollektivavtalsreglering - En st... av Erik Sinander (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Berg