Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2017-08-03
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Söderman, Lars (form)
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
769 g
SAB
Oc
ISBN
9789155263911
Huvudet på en påle : om statlig mörkläggning och terror i demokratier (inbunden)

Huvudet på en påle : om statlig mörkläggning och terror i demokratier

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-03
211
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever i en värld där vi är vana vid vackra ord, som demokrati och mänskliga rättigheter. Och vi har lärt oss att styrande politiker i de flesta stater gärna vill ge intryck av de står för sådana principer.

Men verkligheten är alltför ofta helt annorlunda.

Viktiga politiska beslut fattas bakom stängda dörrar. Krig startas med lögner. Medborgare som avslöjar känsliga sanningar straffas brutalt - vare sig straffet ryms i lagböckerna eller ej.

Bildligt talat - och vid enstaka tillfällen bokstavligt - sätts huvuden upp på pålar för att inge respekt för de styrande.

I sin nya bok tar Gunnar Wall upp hur metoder vi brukar förknippa med diktaturer i stigande utsträckning används av regeringar som vi är vana att betrakta som demokratiska. Ofta sker det genom hemliga statliga eller halvstatliga organ som verkar i det fördolda - och vid behov med våldsamma metoder.

Och syftet? Ytterst handlar det om att kontrollera medborgarna så att de sluter upp bakom den rådande makten.

Författaren diskuterar vad som händer med ett samhälle när desinformation och skrämseltaktik tar över, bland annat med fokus på USA som ju brukar kallas världens största demokrati. Han tittar på hotelserna, lögnerna och de hatiska påståendena som bar fram Donald Trump - och jämför med vad som förekommit under tidigare amerikanska presidenter.

I avsnittet om Sverige går Gunnar Wall än en gång tillbaka till Palmemordet - och kommer med skakande nya avslöjanden!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huvudet på en påle : om statlig mörkläggning och terror i demokratier
 2. +
 3. Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tys... av Gunnar Wall (pocket).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Huvudet på en påle : om statlig mörkläggning och terror i demokratier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Palmeintresserad, 22 augusti 2017

  Gunnar Wall är tillsammans med journalisten Lars Borgnäs, kriminologprofessorn Leif GW Persson och ett par av privatspanarna en av Sveriges främsta och mest balanserade experter på Palmemordet.

  Här presenterar han en ny idé om själva mordförloppet och om den mörkläggning som den socialdemokratiska regeringen tillsammans med Säpo och Hans Holmér bestämde sig för att genomföra redan på mordnatten.

  Lisbeth Palmes första vittnesmål visar nämligen att det var 2 gärningsmän och at... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner