Vacker och tidlös trädgård : Så skapar du en lummig oas (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2024-03-21
Förlag
Bokförlaget Semic
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
231 x 202 x 17 mm
Vikt
511 g
ISBN
9789155272739

Vacker och tidlös trädgård : Så skapar du en lummig oas

Inbunden,  Svenska, 2024-03-21
229
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Drömmer du om en vacker, lummig och tillåtande trädgård där det känns som att tiden har stannat? Där tusenskönor vandrar ut i gräsmattan, vårlökar bildar mattor och ängar omsluter fruktträden. En hållbar, lantlig och tidlös plats där växterna tillåts breda ut sig. Där det vilda får vara med och måla trädgårdstavlan. En trädgård för framtiden.

I den här boken får du hjälp med att bygga upp sagolikt vackra miljöer, oavsett om du har en liten radhustäppa eller större villatomt. Mängder av inspiration och handfasta råd ger dig verktygen för att forma gläntan, lunden och ängen. Du lär dig också skapa kontraster och olika nivåer i trädgården. Med villiga klättrare och slingrande grusgångar däremellan blir det en plats för både dig och den biologiska mångfalden - där fåglar, humlor och fjärilar hittar mat och skydd. Här står grönskan i fokus och sprider sig fritt med hjälp av en öm hand. Det är ett samspel mellan det vilda och det ordnade, ett sätt att göra trädgården till ett tidlöst rum att längta till.

Ellen Forsström är journalist och författare med passion för trädgård. Hon vill visa att trädgårdsarbete kan vara ett sätt att följa naturens växlingar och skänka mening och lugn i en i tillvaro som ofta kan upplevas som kravfylld. Med ett poetiskt språk och vackra bilder tas läsaren med till ett närvarande sätt att närma sig trädgårdens växter och sysslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vacker och tidlös trädgård : Så skapar du en lummig oas
 2. +
 3. Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsmansgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsdesign : hemma hos Karolina på Länsman... av Karolina Brising (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellen Forsström

 • Trädgårdsjournal

  Ellen Forsström

  Jag tycker om årstider. Att allt ändras. Börjar om. Det finns en möjlighet i det. Det finns en trygghet i det. Det kommer en ny vår. Det är likadant för alla. Det är inte samma för någon. Årstider ger möjlighet till närvaro. Att se det lilla. Varj...

 • Vacker trädgård året om : planering, växtval och samspel med grönskan

  Ellen Forsström

  I Sverige blomstrar det från maj till augusti men resten av året ligger trädgårdarna öde. Den här boken hjälper dig att njuta av trädgården hela året, oavsett om du har en radhustäppa eller stor villaträdgård. Börja med att skapa en tydlig grundst...