Sven Delblanc : en bibliografi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Acta Bibliotechae R Universitatis Upsaliensis (del 51)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-09-01
Förlag
Acta Universitatis Upsaliensis
Dimensioner
250 x 168 x 25 mm
Vikt
1072 g
SAB
Gcz Delblanc, Sven
ISBN
9789155496197
Sven Delblanc : en bibliografi (inbunden)

Sven Delblanc : en bibliografi

Inbunden,  Svenska, 2016-09-01
340
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sven Delblancs betydelse för svenskt kulturliv kan knappast överskattas. Hans fängslande romaner präglas av medkänsla och skarp idédiskussion. Prästkappan, Åminne, Speranza, Samuels bok och Livets ax utgör några höjdpunkter i hans produktion. Sven Delblanc var också en spränglärd och briljant litteraturhistoriker med verk om Stiernhielm, Strindberg, Hjalmar Bergman och Homeros. Som journalist och debattör i Arbetarbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet var han färgstark och ofta kontroversiell. Allt han skrev kännetecknas av en lysande stilkonst.

1962 succédebuterade Sven Delblanc med Eremitkräftan. Han var då licentiat i litteraturhistoria och redan etablerad kritiker. Fram till sin död 1992 gav han ut ett tjugofemtal romaner, cirka femton pjäser och ett flertal litteraturhistoriska verk. Han var en av de två huvudredaktörerna för det stora litteraturhistorieverket Den Svenska Litteraturen. Hans pjäser spelades i radio och TV och på teatrar. Flera av hans romaner dramatiserades för TV och scen. Vid sidan om publicerade han en ofattbar mängd artiklar, uppsatser, essäer i dagstidningar, tidskrifter och antologier.

Denna bibliografi innehåller en kronologisk verkförteckning om närmare 900 poster, förteckningar över intervjuer och utländska översättningar. Här redovisas också de föreställningar som gjorts av Delblancs dramatik i radio, TV och på scen. En avdelning tar upp alla de avhandlingar, böcker, essäer, uppsatser, radio- och TV-program och recensioner som ägnats författar skapet. Förteckningarna livas upp av bilder som be lyser Sven Delblancs litterära karriär samt citat ur recensioner och hans egna texter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sven Delblanc : en bibliografi
  2. +
  3. Kulturminnesvård i efterkrigstid : med Riksantikvarieämbetet i centrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kulturminnesvård i efterkrigstid : med Riksanti... av Margareta Biörnstad (inbunden).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Ahlbom