Prego 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven (häftad)
Format
Häftad
Språk
Italienska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Sanoma Utbildning
Medarbetare
Prina, Serena (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 195 x 10 mm
Vikt
540 g
Antal komponenter
bok + ljudfiler
SAB
Fi
ISBN
9789162260002

Prego 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven

allt-i-ett bok

(24 röster)  |   Läs 11 recensioner
Häftad,  Italienska, 2006-02-01
706
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Prego 1 är avsedd för kursen Italienska 1.

Prego 1 ger nybörjaren en snabb start i språket tack vare dialoger med vardagligt språk och tydlig arbetsordning. Alla unità består av ett antal texter, indelade i följande kategorier:
Da imparare - Texter, oftast dialoger, för intensivläsning, som tar upp nytt ordförråd och grammatiska strukturer.
Da capire - Beskrivande eller berättande realiatexter av något svårare slag som tränar läsförståelse.
Da sapere - Information på svenska eller italienska om italienska vanor, kultur m.m.
Da ascoltare - Sånger m.m.

Till alla Da imparare finns styckeordlistor. Övriga ord finns att hitta i de alfabetiska ordlistorna till och från italienska.
Prego 1 har två huvudpersoner, Mattias och Anna, som fungerar som röd tråd och binder samman de olika kapitlen. Förutom de vanliga kapitlen finns tre extrakapitel: ett inledande kapitel med förkunskap, ett repetitionskapitlet samt ett sammanfattande slutkapitel.

Övningarna i Prego följer direkt efter den text de hör till för att tydliggöra arbetsordningen. På varje kapitels första sida finns en ruta med inlärningsmålen för eleverna, så att de förbereds på vad som ska övas. Till de texter som ska läsas intensivt finns övningar på alla färdigheterna. Grammatiken som övas efter en viss text tas upp i grammatikrutor i boken. Dessutom finns en utförlig minigrammatik i slutet av boken.

Nu finns både ljudfiler, ordträning och övningar till Prego digitalt i Övningsmästaren. Materialet är kostnadsfritt och fungerar lika bra på dator, surfplatta som mobil. Läs mer på www.ovningsmastaren.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prego 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven
 2. +
 3. Buon viaggio!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Buon viaggio! av Manuela Ruppel Olsson, Paola Eklund Braconi (häftad).

Köp båda 2 för 1066 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Prego 1 Allt i ett-bok inkl. ljudfiler för eleven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dyr för det man får
  Marusa Bratus, 22 februari 2024

  Köpte för en kurs, så hade inte mycket val själv. Boken är helt OK men "allt i ett" stämmer inte, fick endast boken inga CD eller andra filer som skulle varit inkluderade. Webbsidan med ljudfiler har inte heller alla som hänvisas till i boken. Texterna i boken är också gamla. Paketet borde få en uppfräschning, eller en bra prissänkning.

 2. Lättläst och pedagogisk
  Eva Paalzow, 15 oktober 2019

  Prego 1 är som nybörjarbok väldigt lättläst och pedagogiskt upplagd. Extra plus för de ljudfiler som medföljer boken där man också hör hur språket låter. Riktigt bra!

 3. Innehåll
  caligu, 30 september 2017

  Jag tycker att boken är tydlig, pedagogiskt upplagd och de auditiva avsnitten är bra. Ett minus är att hörövningarna - iaf såvitt jag har kunnat se - inte finns med någonstans.

 4. Bra nybörjar bok
  Malin Viktoria Holmgren, 31 oktober 2016

  Boken är bra, den har bra övningar och grammatik, ett minus dock för den otydlig information om vart man kan hitta ljudfilerna.

 5. PREGO- skulle kunna vara något bättre!
  Nybörjare, 23 mars 2015

  Trevlig bok, lättillgängliga texter men ofullständig ordlista. CD-skivan skulle kunna vara mer
  komplett. Boken är från 2006- kanske dags för en uppdatering!

 6. CD-miss
  bo sandberg, 25 februari 2015

  Flera av talövningarna som i boken är markerade för avlyssning finns inte med på CD. I övrigt ok, men inte mer.

 7. Dålig CD-skiva
  Karin, 26 november 2014

  När jag läste informationstexten om Prego 1 förstod jag det som om "Da ascoltare" skulle finnas med på tillhörande CD-skiva. Så är inte fallet, vilket jag tycker är missvisande och förvirrande. I övrigt tycker jag att dialogerna känns något tillgjorda. Har även hittat både stavfel och tryckfel i boken. Grammatikdelen skulle också kunna vara mer utförlig med bättre förklaringar.

 8. Bra bok men fatala missar på CD
  Bo Ahnberg, 10 november 2014

  Kursen är bra, den tar upp vanliga situationer och ger motsvarande ordförråd för att ta in på hotell, handla, fråga efter vägen mm. Övningarna för läsförståelse ger information om Italiens olika delar och traditioner. Grammatiken är bra uppställd.
  Man ska dock vara medveten om att kursen hela tiden varvar avsnitt för intensiv inlärning och övningar da imparare med extensiva avsnitt för läsförståelse och känsla för italienska språkmelodin, annars kan de extensiva avsnitten upplevas som s... Läs hela recensionen

 9. Boken motsvarar helt mina förväntningar. Pedagogisk,...
  Lillan, 7 oktober 2013

  Boken motsvarar helt mina förväntningar. Pedagogisk, lärorik och trevligt upplagd. Mycket praktiskt med en CD som följer med. Lite tunn ordlista bara.

 10. Mycket bra! Det enda jag saknade på CD-n var sångerna,...
  Marion Paulsson, 13 september 2013

  Mycket bra! Det enda jag saknade på CD-n var sångerna, vissa övningar så man kan träna hemma. Viktiga ingredienser i ett läromedel.

 11. Mitt första intryck av boken är att den är lättläst...
  Marianne Kalén, 6 september 2013

  Mitt första intryck av boken är att den är lättläst trots avsaknad av förkunskaper. Uttalsregler är bra förklarade. Endast genom egna studier har jag lärt mig det mesta som framgår av första kapitlet. Då jag lyssnar på CDn har jag dock svårt att hitta motsvarande text i boken. Kursen jag är anmäld till har inte startat än.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Varsågod! Här är Bonniers helt nyproducerade italienska för nybörjare som passar lika bra i ungdomsgymnasiet som i vuxenutbildningen. I Prego lär sig nybörjaren allt från att beställa en riktig italiensk kaffe och vilka de viktigaste lagen i den italienska fotbollsligan är till vad som är typiskt för regionen Toscana.

Prego ger nybörjaren en snabb start i språket tack vare levande och aktuella texter och förmedlar samtidigt en intresseveckande bild av dagens Italien. Prego 1 är indelad i sex grundläggande Unità som vart och ett representerar en region i Italien. Dessutom fokuserar de på någon viktig del i språket.

Alla Unità består av antal texter av olika slag. I innehållsförteckningen presenteras vad varje text tar upp och vad syftet med texten är. Boken har två huvudpersoner, Mattias och Anna, som kommer igen i många av texterna. De fungerar som en röd tråd som binder samman de olika kapitlen.

Förutom de vanliga kapitlen finns tre extrakapitel: det inledande kapitlet L?Italia, som vill göra eleverna medvetna sin förkunskap om Italien och det italienska språket, repetitionskapitlet Revisione i mitten av boken där eleverna får repetera, samt det sammanfattande slutkapitlet Unità Finale som bland annat handlar om Sverigebilden i Italien.

Prego är en allt i ett-bok med tydlig indelning av texter och övningar.