Fanzinerad (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1.uppl
Förlag
Lystring
Medarbetare
Zavalia, Lina (förf.) / Zachrisson, Stefan (förf.) / Diamanti, Asmina (förf.) / Petrini, Stefan (förf.) / Jacobsson, Johan (förf.) / Rixer, Victoria (förf.) / Bengtsson, Rille (förf.) / Mårtensson, Jon (förf.) / Jonsson, Fredrik (förf.) / Ostermark, Sabina (red.) / Kullman, Fredrik (red.) / Acedo, S
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Bt-c.59
ISBN
9789163174117
Fanzinerad (pocket)

Fanzinerad

en bok om svenska fanzines nästan bara mellan 1990-2005

Pocket,  Svenska, 2005-12-01
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om svenska fanzines nästan bara mellan 1990-2005.

Citat om boken:

Mantrat för fanzinescenen är punkens "alla kan". Do it yourself. Gör det själv. Får du en idé - förverkliga den. Och DIY-kulturen omfattar inte bara papperstidningar som kommer ut i miniupplagor, alla sorts utövare av någon sorts kultur kan använda sig av mottot. Det är som det ska vara. Kapitalismen käkade upp punken och spottade ut den, besudlad, och kanske var det bara stärkande. Fram växte DIY. Och aldrig har väl folk startat så många egna projekt som i dag."
Kristian Borg, Stockholms Fria Tidning

Vem påstod att fanzines bara handlade om några taskigt kopierade och snabbt ihophäftade pappersbuntar? Det handlar bevisligen om något större än så. Fanzinerad visar vägen ner i en skimrande underjord."
Martin Bergqvist, tidskrift.nu

Det är fascinerande att upptäcka hur mycket oväntad och okänd kreativitet det finns; i snart sagt varenda buske görs fanzines om företeelser som Commodore 64, självbiografiska serier, kvinnliga könsorgan och snabbmat."
Petter Bengtsson, NSD

Fanzinerad är en bra introduktion till samtida ungdomskultur och kan säkert inspirera många som själva är intresserade av att skapa något."
Annika J Hagström, Helsingborgs Dagblad

Precis som Sabina Ostermark och Fredrik Kullman skriver i sin bok handlar fanzines om att ta makten över ordet och bilden. I ditt fanzine är det du som har makten."
Martin Sernestrand, No Disco

Den svenska fanzinefloran får en grundlig genomgång och boken kryddas med cirka nittio bilder på omslag och sidor ur fanzines. "
Ika Johannesson, Dagens Nyheter

Boken Fanzinerad är en djupdykning i den svenska fanzine-rörelsen under åren 1990-2005. (...) Resultatet är inspirerande läsning om kreativitet, kamplust och oviljan att rätta in sig i leden."
David Birde, Bibliotekstjänst

Utmärkta intervjuer, av bland andra Asimina Diamanti, Pär Thörn, Fredrik Jonsson, Lina Zavalína, Stefan Petrini, och ett antal andra lika goda intervjuare. Man får en god uppfattning om människorna bakom verken, attityder, bevekelsegrunder, osv. Urvalet presenterade fanzines är förhoppningsvis gjort med omsorg. Dock saknar jag Soma."
Bo Cavefors

Fanzinerad är därmed inte bara en bok för de redan invigda: den är en peppbok för alla som vill ta saken i egna händer och den innehåller tänkvärd läsning för alla som vill pyssla lite med journalistik och ha bildbyline. Samtidigt är boken ett viktigt och ja, jag menar viktigt på riktigt dokument med eget ISBN-nummer om tidningar som aldrig letat sig in på Kungliga Biblioteket."
Leo Lundberg, Situation Stockholm

Fanzinerad är en finfin intervjupocket om och med människorna bakom publikationer som Tigerskott i brallan, Amazon och Dr Fists handskar, komplett med mängder av omslag, illustrationer och gamla artiklar. Huruvida samlingen visar sig vara ett monument över en svunnen era eller starten på något nytt kan bara framtiden utvisa."
Anna Hellgren, Arbetaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fanzinerad
  2. +
  3. Blå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå av Maja Lunde (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Fanzinerad är ett axplock och en presentation av den svanska fanzinescenen under 15 år. Här får 23 fanzineskapare komma till tals och berätta om varför det gjort eller gör fanzines. Boken vänder sig till alla som är intresserade av eget skrivande och/eller alternativkultur.