Självbilder - Att komma vidare genom skapande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2008-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Bergsäker
Illustrationer
200 färgbilder
Dimensioner
226 x 190 x 17 mm
Vikt
629 g
SAB
Vlbdb
ISBN
9789163326592

Självbilder - Att komma vidare genom skapande

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2008-08-01
181
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Illustrerad med 200 färgbilder!

Det här är en bok som inger hopp. En samling spännande och gripande berättelser om hur människor lyckats komma vidare i livet med hjälp av bildskapande. Vi möter den unga kvinnan som överlevde tsunamin men miste sin sambo. Raggaren som glömt sitt tidigare liv efter en trafikolycka men återfann sina minnen. Här finns också den lilla flickan med cancer som målade sitt förlorade gula hårsvall i bild efter bild. Flyktingpojken som ville dö efter allt hemskt han upplevt men som fick livslusten tillbaka. Arbetslaget som i grupp målade sig till ökad förståelse om hur de fungerade på jobbet. Uppgivna gamla och sjuka som hittade sin vardagsglädje igen. Och många, många fler.

Självbilder är en bok om skapandet som läkande kraft, om bilden som redskap för livsviktiga förändringar. Hur bildprocesserna kan gå till berättas i ett 30-tal kapitel. Spännvidden är stor. Det handlar om allt från svåra katastrofer till att nå ökad självinsikt.

Denna bok vänder sig till alla som har ett intresse för människor och mänsklig utveckling och är en inspirationskälla för dig som arbetar inom pedagogisk, terapeutisk, social eller själavårdande verksamhet.

Annika Berg-Frykholm är journalist sedan 1980. Mesta tiden har hon frilansat och skrivit för ett 70-tal tidningar. Hon tilldelades Barncancerfondens journalistpris 2006 och fick 2007 Uppsala kommuns kulturstipendium "för ett mångårigt förtjänstfullt journalistiskt arbete inom olika områden, allt skickligare genomfört och med starkt engagemang".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Självbilder - Att komma vidare genom skapande
 2. +
 3. Om konsten och livet : porträtt av 23 konstnärer i Uppland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om konsten och livet : porträtt av 23 konstnäre... av Annika Berg-Frykholm (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Berg-Frykholm

 • Jim Frykholm

  Annika Berg-Frykholm, Sebastian Johans

  En arg målare i högform. Ilsket uppsluppet måleri. Störtförbannad konst. Så har det låtit i recensionerna av Jim Frykholms konst. I boken möter vi cirka 130 av hans verk, mest målningar men även teckningar. Här finns en text av konstkritikern Seba...

 • Om konsten och livet : porträtt av 23 konstnärer i Uppland

  Annika Berg-Frykholm

  Citat ur recensioner: Det är sällan man ser så genomarbetade och lyhörda intervjuer med bildskapare.Läs boken av ren nyfikenhet. Men den kan, och borde, användas som grund när framtida kulturpolitik diskuteras. BODIL JUGGAS, ARBETARBLADET Inspirer...