Att ta avstamp i gestaltande : pedagogiskt drama som resurs för skrivande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2015-09-03
Förlag
Stockholm University
Dimensioner
242 x 165 x 8 mm
Vikt
279 g
SAB
Eabf.02
ISBN
9789163382383

Att ta avstamp i gestaltande : pedagogiskt drama som resurs för skrivande

Häftad,  Svenska, 2015-09-03
98
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läroplanen understryker att skolans viktigaste uppdrag är att skapa goda möjligheter för elevernas språkutveckling. Samtidigt pekar utvärderingar och forskningsrapporter på att såväl lärare som elever saknar verktyg att tala om, bearbeta och utveckla text. I denna uppsats beskrivs hur pedagogiskt drama kan fungera som en mening skapande resurs i lärprocesser inför skrivande. I studien kartläggs vilka resurser eleverna använder för meningskapande i pedagogiskt drama respektive i skrivande. Dessutom spåras avtryck från gestaltningarna i de skrivna texterna. Genom analyserna belyses de aspekter av lärande som pedagogiskt drama erbjuder i samband med skrivande.
Studien lyfter fram att eleverna genom pedagogiskt drama använder och får tillgång till en mängd semiotiska resurser som de i mångt och mycket redan approprierat. Detta, samt det kollektiva och gemen- samma skapandet av gestaltande text, innebär att pedagogiskt drama är ett inkluderande arbetssätt. Såväl de narrativa som de argumente- rande texterna som eleverna skrivit bär spår av det gestaltande arbetet. Resultatet pekar i likhet med andra studier på att pedago- giskt drama kan fungera som en pedagogisk resurs för skrivande av både argumenterande och narrativ text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ta avstamp i gestaltande : pedagogiskt drama som resurs för skrivande
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ewa Jacquet