Gå till historien. Tolv vandringar för dig som vill upptäcka Malmö. (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-05-19
Upplaga
2
Förlag
Mezzo Media
Medarbetare
Holmberg, Anna (förf.) / Jönsson, Rune (förf.) / Larsson, Göran (förf.) / Liljefors Persson, Bodil (förf.) / Lundin, Johan (förf.) / Metz, Petra (förf.) / Reisnert, Anders (förf.) / Sundman Marknäs, Anna (förf.) / Tingström, Anette (förf.) / Tykesson, Tyke (förf.) / Johansson, Roger (red.)
Dimensioner
235 x 150 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
Ncbaz Malmö
ISBN
9789163385841

Gå till historien. Tolv vandringar för dig som vill upptäcka Malmö.

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-05-19
258
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gå till historien är en bok för dig som vill upptäcka Malmö. I tolv avsnitt presenteras vandringar på olika teman i tid och rum. Här får du hjälp om du vill vandra i den medeltida staden eller leta efter de danska spåren. Här möter du det mångreligiösa Malmö, invandrarnas och kvinnornas stad. Här får du tips på hur du kan gå i arbetarrörelsens spår, stadens gröna rum och arkitekternas stad. Här kan du upptäcka viktiga platser för kultur och musik. Här får du en möjlighet att upptäcka Limhamn ur ett historiskt perspektiv.
Boken är skriven av sexton författare som alla har specialkunskaper inom sina områden. Den är rikligt illustrerad med bilder och teckningar. Varje vandring finns utritad på en karta.
Boken vänder sig både till Malmöbor som vill få nya perspektiv på sin stad och till dem som besöker Malmö för första gången och vill göra en annorlunda sightseeing.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gå till historien. Tolv vandringar för dig som vill upptäcka Malmö.
 2. +
 3. Zero waste-mönster : 20 svinnsmarta syprojekt till din garderob

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zero waste-mönster : 20 svinnsmarta syprojekt t... av Birgitta Helmersson (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gå till historien. Tolv vandringar för dig som vill upptäcka Malmö.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Danska spår, kap 4
  Jan JOHANSSON, 19 augusti 2021

  En klasskamrat till mig som skrivit.
  Mkt välskrivet, informativt på ett trevligt och ibland humoristiskt sätt. En glädje att läsa, kort sagt. Speciellt intressant också för mig som malmöit i själ och hjärta.

 2. Dåligt korrekturläst?
  Benny Wahlfrid, 14 mars 2015

  Läsandet börjar ganska dåligt. Redan i första kapitlet blir det fel efter punkt 6. Det finns två punkt 6, och det stämmer inte med kartans nummer. Platserna blir fel. Hoppas att det inte blir fler liknande "överraskningar" vid det fortsatta läsandet.
  Men som infödd malmöbo hittar jag rätt ändå, men för en icke malmöbo kan det bli lite "konstigt".
  T.ex. har Operan blivit omdöpt till "Stora Intiman", och parken som ligger på andra sidan Pildammsvägen har fått namnet "Magisterparken" i s... Läs hela recensionen

 3. Boken är väldigt intressant och givande. Man kan på...
  Dan Sandberg, 1 juli 2013

  Boken är väldigt intressant och givande. Man kan på ett bra sätt upptäcka och lära känna Malmö genom att själv göra promenaderna som finns i boken.

Visa alla 3 recensioner