Släpp kontrollen - vinn friheten! : för anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2012-12-05
Förlag
Coaching & Motivation Scandinavia
Dimensioner
210 x 146 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Ohi,362.2913
ISBN
9789163702969
Vanliga sökord
beroende missbruk

Släpp kontrollen - vinn friheten! : för anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser

(9 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-12-05
200
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett stort antal människor i Sverige har ett beroende eller missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller andra substanser. Att leva som anhörig kan vara som att leva i en berg- och dalbana som rusar i en sådan hastighet att man själv inte hinner stanna upp och fundera: Hur mår jag i allt det här? Vad vill jag? Vilka är mina behov?

Den här boken vänder sig till anhöriga till personer med beroendeproblem och yrkesverksamma som möter anhöriga till personer med beroendeproblem i sitt arbete. Boken handlar om de anhörigas situation och läsaren får ta del av kunskap, intervjuer och reflektionsövningar. Syftet är att hjälpa läsaren att uppnå en bättre livskvalitet, oavsett vilka val personen med beroende gör.

Anhöriga kan ta makten över vad de kan påverka och släppa kontrollen över vad de inte kan förändra!

*

Författaren och beteendevetaren Carina Bång har i närmare 15 år arbetat för att hjälpa anhöriga, bland annat genom kurser och stödsamtal likväl som via litteratur och sociala medier. Carina har intervjuats i ett flertal podcasts och sitter för närvarande i Insidans Expertpanel i Dagens Nyheter, där hon svarar på frågor som rör anhöriga och beroende.

Sagt om "Släpp Kontrollen - Vinn friheten":

»Jag är själv anhörig och tycker den här boken känns 'mitt i prick'.

Den ger ett hoppfullt budskap och läsaren får möjlighet att jobba med sig själv, sitt eget liv och mående. Den har ett viktigt och tydligt fokus på Dig som anhörig och på att ditt liv ska vara meningsfullt och fungerande, oavsett vad personen med missbruk kommer ta för beslut.

Och den ger ringar på vattnet i andra relationer än den till personen med missbruk. Framförallt får man möjlighet att förbättra relationen till sig själv. Bara tummen upp!«
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släpp kontrollen - vinn friheten! : för anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser
 2. +
 3. Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad behadling vid missbruk och beroende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bryta vanor : kognitiv och beteendeinriktad beh... av Carl Gyllenhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Släpp kontrollen - vinn friheten! : för anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa bok om medberoende!
  Sara , 18 juni 2015

  Jag läste denna bok i ett sträck, den var verkligen givande och hoppfull. Jag tror att den kan hjälpa många anhöriga till missbrukare att ta tag i sin relation och må bättre, speciellt med alla verktyg och övningar. Jag tror även att den kan vara bra att läsa för de som arbetar med anhöriga, den ger en bättre förståelse för vad ett medberoende innebär.

 2. Mycket läsvärd! :-)
  Anne, 12 juni 2015

  Viktig och informativ bok som gav mig många nya insikter. Jag hoppas innerligt att fler få ta del av detta material! Namaste! <3

 3. Ögonöppnare
  På väg upp, 12 juni 2015

  Mycket igenkänning och reflektivt, en ögonöppnare. Inehåller övningar och intevjuer där allt faller på plats. Utmanar dig själv med din egen sanning. För mig är det ett tydligt före resp efter, efter att ha läst boken. Rekommenderas defenetivt.

 4. Värdefull hjälp
  Felicia Welander, 10 juni 2015

  Boken är informativ samtidigt som den hjälpte mig att reflektera över min egen situation. Den gav mig tröst, insikter och verktyg.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Carina Bång