Levande vatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-11-15
Förlag
Waterlife
Dimensioner
260 x 205 x 15 mm
Vikt
704 g
ISBN
9789163706837
Levande vatten (inbunden)

Levande vatten

Inbunden,  Svenska, 2012-11-15
149
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Levande vatten Kan levereras innan julafton
Naturen under vattenytan. Spännande och fascinerande livsformer i en värld vi sällan möter eller ens uppmärksammar. Gåtfulla rödingar, mytomspunna musslor, strömstaren som flyger under vattnet, uttern, harren och öringen - alla är de delar i ett nätverk av vattenliv. Ett nätverk som kopplar till stranden och skogen och blir till en helhet med vattnet som livgivare.

Helt ostörda vatten är en sällsynthet idag. Föroreningar och exploatering har satt sina spår på många håll. Men här och var finns vattenmiljöer så hela och rena som de kan bli i vårt land. Inspirationen till boken och en stor del av bilderna och är hämtade från övre Ljungans dalgång, bland annat från Sölvbacka strömmar. Där simmar uttern och där dyker strömstaren som de alltid gjort.

Följ alltså med till den levande älven och bäcken, lär känna en ursprunglig del av vår svenska natur i en ord- och bildupplevelse med livet i vattnet som utgångspunkt. Unika bilder av levande vattenmiljöer som hänför och inspirerar. Naturlyriska texter som för oss ut till vattnet och via naturvetenskapen, in till det ursprungliga.

"Vattenland. Finns överallt i skiftande former. Från de första dropparna mot berget och utför i rörelse mot havet."

"Möten vid urskogsströmmen. Varje träd med sin individuella utformning. Plantor som söker ljuset. Örnar vaggas i grenverket. Rödingar glider bland trädens rötter. Ett sagovatten i dagens verklighet. Med en dörr på glänt vid fjällets fot."

"Plötsligt sitter strömstaren på en sten i forsen. När den tar sig fram med klippande vingtag bland bottenstenarna på jakt efter sländlarver är den ensam om sitt beteende bland svenska fåglar."

"Harrlek i våryra och under några höstveckor storrödingens bröllopsdans."

"Mest känd för sina pärlor fascinerar flodpärlmusslan än mer för andra egenskaper. Ett djur som behöver öringen som vän och renar vattnet i varje andetag. Den art som blir äldst i natur och binder historiska dokument i sitt skal."

"Uttrar i gryningen! Leker tafatt på nattgammal is. Uttern och älven - tillsammans som den levnadsglade med sin livsbärare."

Allt detta och mycket mer i denna bok om livet i våra vatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande vatten
  2. +
  3. Norrsken : den heltäckande handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norrsken : den heltäckande handboken av Carl Bergstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »