Malmö 1914 - en stad inför språnget till det moderna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2013-11-22
Upplaga
1
Förlag
Mezzo Media
Medarbetare
Dufwa, Sune G. (förf.) / Fürstenberg, Claes (förf.) / Gentili, Bo (förf.) / Johansson, Roger (förf.) / Järtelius, Arne (förf.) / Jönsson, Rune (förf.) / Larsson, Göran (förf.) / Liljefors Persson, Bodil (förf.) / Martinsdotter, Kerstin (förf.) / Modéer, Kjell Å. (förf.) / Nyzell, Stefan (förf.) / Ol
Dimensioner
232 x 217 x 30 mm
Vikt
1360 g
ISBN
9789163722868
Malmö 1914 - en stad inför språnget till det moderna (inbunden)

Malmö 1914 - en stad inför språnget till det moderna

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-11-22
289
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I maj 1914 öppnade Baltiska utställningen i Malmö, och framstegsoptimismen flödade. Alla fyra nationer med kust runt Östersjön - de var inte fler - satsade stort för att visa upp det bästa av kultur och teknik. Mitt under pågående utställning utbröt första världskriget, varvid två av de utställande nationerna låg i krig med varandra.

Malmö 1914 är en bok för dig som vill upptäcka livet i en svensk storstad det dramatiska märkesåret 1914. Förutom uppseendeväckande händelser som Baltiska utställningen under sommarmånaderna och trekungamötet i december ger boken en bred bild av Malmö inför språnget till det moderna.

Bokens 22 författare, som alla har specialkunskaper inom sina respektive områden, berättar om sjukvården, rättsväsendet, idrotten, kvinnornas och arbetarnas rörelser för att ta plats i staden, företagarna och företagandet, stadens olika religiösa samfund, kulturen, arkitekturen och inte minst transporterna som tog besökarna in till staden och som gjorde det möjligt för de boende att färdas i staden, exempelvis med spårvagn till Baltiska utställningen.

Boken är rikt illustrerad med ett omfattande fotografiskt material och förtydligande kartor.

Malmö 1914 vänder sig till alla som vill få nya perspektiv på samhällsliv och händelser i en svensk storstad vid tiden för första världskrigets utbrott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Malmö 1914 - en stad inför språnget till det moderna
 2. +
 3. På gränsen mellan krig och fred : minnesbilder från Malmö 1939-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt På gränsen mellan krig och fred : minnesbilder ... av Karin Sjöberg, Anette Sarnäs (inbunden).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Malmö 1914 - en stad inför språnget till det moderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För malmönördar
  Peter, 29 mars 2017

  En oundgänglig bok för alla som är intresserade av Malmönostalgi från arbetarrörelse,kvinnorörelse, idrottsrörelse osv. med särskilt fokus på Baltiska utställningen. Många intressanta och välskrivna artiklar.

 2. Gedigen och informativ, ett mästerverk!
  Magnus Sendel, 20 maj 2014

  En fantastisk och innehållsrik bok om Malmö kring 1914. Många fina, unika fotografier kompletterar boken, som måste benämnas som ett mästerverk.

 3. mycket läsvärd
  Jan Evald Rugfelt, 13 maj 2014

  Intressant med alla företag och mycket historia om stadens utveckling i samband med världsutställningen. särskilt för mig som bott överst på Munkgatan 1.

 4. "Baltiskan"
  Mijo, 2 april 2014

  Som infödd malmöbo var det en mycket intressant bok. Köpte den även till min svåger, som fyller 90 år på måndag. Även han gillar historia! Tack. Vänlig hälsning.

 5. En nostalgisk resa
  Lena Franzén, 27 januari 2014

  Som gammal Malmöbo upplevde jag i min barndom att mina äldre släktingar pratade mycket om Baltiska utställningen, som ju låg i Pildammsparken och dess närhet. Bland mina föräldrars efterlämnade saker har jag hittat ett säsongskort till Baltiska utställningen, som varit min mormors. Detta har satt min fantasi i rörelse, och därför blev jag överförtjust när den här boken kom ut. Jag har inte hunnit läsa så mycket i den än, sitter och bläddrar och tittar på bilder än så länge.
  Boken tar upp ... Läs hela recensionen

 6. Mycket intressant! Roligt att läsa om Baltiska...
  Benny Wahlfrid, 19 december 2013

  Mycket intressant! Roligt att läsa om Baltiska Utställningen, Baltiskan, som ägde rum för ca 100 år sedan. Särskilt som jag bor två stenkast från området där Baltiskan fanns.

Visa alla 6 recensioner