Kärlek till döds : om droger, beroende och tillfrisknande (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2014-08-01
Förlag
Pedagogkonsult
Dimensioner
245 x 180 x 40 mm
Vikt
885 g
SAB
Ohi
ISBN
9789163760310
Kärlek till döds : om droger, beroende och tillfrisknande (inbunden)

Kärlek till döds : om droger, beroende och tillfrisknande

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-08-01
376
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Om droger, beroende och tillfrisknande Kärlek till döds handlar om den besatthet som den drogberoende och andra beroende personer utvecklar. Den handlar inte bara om drogberoende utan även om andra beroenden som spel, mat, arbetsnarkomani och sexmissbruk. Den beskriver det gemensamma hos alla dessa beroenden: besatthet, fixering, förnekelse och skam. Boken tar upp moderna teorier om missbruk och beroende. De senaste rönen om den kidnappade hjärnan kombineras med kunskaper om beroendepersonligheten till en sammanhängande teori för att förstå hur människor kan bli så besatta i droger eller andra beroenden så att de riskerar sina liv. Den alltmer medicininriktade missbruksvården diskuteras kritiskt. Beroendesjukdomen måste inte sluta med döden. Det finns de som tillfrisknar. Boken tar också upp hur ett tillfrisknande kan gå till och hur ett behandlingsarbete kan läggas upp. Självhjälpsgrupperna inom 12-stegsrörelsen beskrivs. Boken är avsedd för alla utbildningar där man läser om missbruk, beroende och behandling, till alla yrkesverksamma och till alla de som är intresserade av frågor om missbruk, beroende och tillfrisknande. Gunnar Bergström har arbetat med missbrukare och beroende i många år, först som behandlare och numera som metodutvecklare och utbildare. Han har bl.a. skapat programmen om Kriminalitet som Livsstil och skrivit boken med samma namn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlek till döds : om droger, beroende och tillfrisknande
  2. +
  3. Beroendepersonligheten : att förstå beroendeprocessen och tvångsmässigt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beroendepersonligheten : att förstå beroendepro... av Craig Nakken (häftad).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärlek till döds : om droger, beroende och tillfrisknande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hela tiden intressant
    Jan Eriksson, 1 september 2014

    Gunnar Bergström har utkommit med en ny bok: Kärlek till döds. Om droger, beroende och tillfrisknande (2014). Bergström har tidigare varit aktiv som behandlare inom kollektivrörelsen (som han senare varit självkritisk till). Han skrev boken Kriminalitet som livsstil (1997) och har utarbetat påverkansprogram om kriminalitet. Han introducerade multisystemisk terapi, MST, i Sverige och han har bland annat arbetat som enhetschef inom socialtjänsten. Gunnar Bergström har varit politiskt aktiv och ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Bergström