Filosofi på liv och död : texter om psykoanalys (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2015-10-26
Upplaga
1
Förlag
Göteborgs förening för filosofi och psykoanalys
Medarbetare
Karlsson, Gunnar (förf.) / Matthis, Iréne (förf.) / Nilsson, Ulf Karl Olov (förf.) / Rosen, Astrid von (förf.) / Spindler, Fredrika (förf.) / Stiebe, Annika (förf.) / Asbjörnsen, Emil (red.) / Nordh, Andreas (red.) / Sputnes, Henrik (red.)
Illustratör/Fotograf
Anastasia Ax, Rickard Ljungdahl Eklund, Denise Grünstein, Klara Kristalova, Linda Spåman
Dimensioner
228 x 152 x 12 mm
Vikt
368 g
SAB
Docb
ISBN
9789163781285

Filosofi på liv och död : texter om psykoanalys

Häftad,  Svenska, 2015-10-26
214
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna volym presenterar ett urval av texter skrivna av föreläsare som Göteborgs förening för filosofi och psykoanalys engagerat i sin verksamhet. Ur inledningen:

"Titeln har vi valt att låna från Fredrika Spindlers text om Spinoza, kanske för att titeln på ett poetiskt sätt också kan sägas beskriva psykoanalysen - som en filosofi på liv och död. Bland de medverkande skribenterna finns representanter från olika akademiska fält. De har antingen föreläst, lett seminarier eller medverkat i offentliga samtal mellan åren 2011 och 2015. Bland texterna finns de som utforskar psykoanalysens vetenskapliga hemvist, de som använder psykoanalysen som lins i förståelsen av konsten eller samhället, och de som presenterar andra tankegångar i relation till psykoanalysen. Bidragens uttrycksformer är sinsemellan olika; några är transkriberade föredrag eller bearbetningar av manuskript, andra är essäer och ytterligare några är akademiskt utformade artiklar. Boken kan i denna bemärkelse ses som ett dokument, ett minnesspår, över de senaste årens verksamhet där 24 föreläsningar, 27 seminarietillfällen och 23 publika samtal koncentrerats till de 12 texter som här lyfts fram"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofi på liv och död : texter om psykoanalys
  2. +
  3. Anknytning i relationer : förstå och förändra dina mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i relationer : förstå och förändra d... av Camilla Von Below (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »