För alla i skolan : en bok om inkluderande och utvecklande undervisning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2015-10-06
Upplaga
1
Förlag
Aspeflo & Klamas AB
Dimensioner
240 x 170 x 7 mm
Vikt
372 g
SAB
Ea
ISBN
9789163785863

För alla i skolan : en bok om inkluderande och utvecklande undervisning

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-10-06
281
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
FÖR ALLA I SKOLAN - en bok om inkluderande och utvecklande undervisning, av Ulrika Aspeflo, är en bok som vänder sig till alla pedagoger i skolan. Boken består av två delar.

Den första delen beskriver de grundläggande insatser man som pedagog behöver göra för att skapa en inkluderande lärmiljö. I de två första kapitlen finns tankar och strategier kring ett relationsskapande bemötande och en fungerande lärmiljö, som lägger grunden för en trygg och tydlig miljö för eleverna. Därefter följer två kapitel som har fokus på att knäcka läskoden samt att fortsätta undervisa språk- och kunskapsutvecklande, vilket är en förutsättning för att eleverna ska kunna nå målen i läroplanen.

Den andra delen lägger till den spetskompetens pedagoger behöver skaffa sig när det gäller att ha kunskap och verktyg att möta elever med funktionsnedsättningar som ADHD, Autism och Språkstörning. Där finns bland annat ett kapitel med extra fokus på social kommunikation, ett om verktyg för kartläggning och förståelse, och slutligen ett kapitel som handlar om att vi kan behöva ha ett utvidgat samarbete och en större flexibilitet för att hitta långsiktigt hållbara strategier i komplexa situationer.
Boken innehåller en mängd praktiska exempel som kan användas som diskussionsunderlag eller praktiskt i klassrummet av pedagoger och arbetslag.
En bilaga på slutet sammanfattar innehållet i boken och det finns en mängd referenser till varje kapitel i boken för den som vill fördjupa sin kunskap.

En viktig bok för alla som arbetar i skolan. Den ger oss både handfasta verktyg och viktiga reflektionsfrågor kring en inkluderande och utvecklande undervisning för alla elever. - Anna Sjölund, beteendevetare och handledare

Ulrika Aspeflos bok är lättläst och personligt skriven. Boken genomsyras av hennes engagemang för alla barns rätt att bli förstådda och uppleva sig delaktiga i skolan. Texten inbjuder till samtal och kan användas i sin helhet eller i delar för fortbildning av arbetslag och för skolutveckling. - Paula Weldeborn, specialpedagog

Ulrikas bok ger energi och får läsaren att vilja göra mer! - Annika Grenhage, specialpedagog
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. För alla i skolan : en bok om inkluderande och utvecklande undervisning
 2. +
 3. Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggöra... av Anna Sjölund, Cajsa Jahn, Ann Lindgren, Malin Reuterswärd (häftad).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av För alla i skolan : en bok om inkluderande och utvecklande undervisning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande och tankeväckande
  Grete, 1 april 2021

  Jag gillar första delen av boken och har fått lite tips på länkar som är användbara i dialogen med barnen. När man har läst flera andra böcker inom samma ämne, blir man lite kräsen och tycker det var lite för många hänvisningar till andra böcker utan att riktigt ta upp innehåll. Det som står är jättebra. Hade velat höra mer av författarens erfarenheter. Läste den på en kväll, men kan gå tillbaka för att påminnas och förstå.

 2. Minnes-/läsvärd
  Yvonne Gbg, 14 juli 2017

  Mkt bra med sammanfattningarna i slutet av varje kapitel!! Mkt användbara illustrationer. Bra och viktig information för alla som arbetar med barn/elever med funktionsvariationer.

 3. Karbonkopia
  Pia Strömberg, 14 april 2017

  Underbart att det finns de som skrivit bok om det arbete som vi gör. Alltid härligt att få bekräftelse på att vi är på rätt väg. Om det nu finns en sådan :-)
  Det enda jag personligen hade lite problem med var materialet, alltså papperskvaliteten...svårt att anteckna på.

Visa alla 3 recensioner