Den Enda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den Enda (del 1)
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2015-10-01
Upplaga
4
Förlag
GNM Publishing Group
Dimensioner
185 x 130 x 30 mm
Vikt
495 g
SAB
Hc
ISBN
9789163787188

Den Enda

(248 röster)  |  Läs 205 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-10-01
256
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Kärlekböckernas kärleksbok"
Så har läsare beskrivit Den Enda, första delen i Daniel Mendozas trilogi som nådde första plats på topplista i Sverige. Boken är en unik kärlekssaga om Elma Stjernfall och Nathaniel Laporte. Han är en offentlig person i Sverige och hon en kvinna som finner ett hem i hans sätt att vara och i hans grundvärderingar. Ödet för dem samman i ett möte hon aldrig trodde skulle kunna äga rum, på grund av vem han var och hennes dåliga självkänsla. Kärlek uppstår mellan dem men båda måste samtidigt försonas med sitt mörka förflutna innan de kan landa i kärleken till varandra. Två genomgående frågor i boken är: Kan du verkligen älska någon annan när du inte älskar dig själv? När du inte ser hur vacker du är utan bara hur vacker den du är kär i är, kan du ändå få en relation att fungera?

Den Enda är en bok om den själsliga längtan och en hyllning till kärleken och livet. Boken är något så unikt som en kärleksroman utan sex- och våldsscener, utan svartsjuka och andra mentala sår som annars är så vanligt förekommande i kärleksromaner. Trots att Daniel utelämnade mycket av människans nyanser har boken berört tusentals män och kvinnor på ett mycket djupt plan. Vilket recensionerna vittnar om.

Den Enda är en bok som kommer få dig att längta till den svenska skärgården, till middagar i goda vänners sällskap men även till Mallorcas bergsbyar och Palmas pittoreska gator. Framför allt kommer den att ge dig hopp om mänskligheten och att få dig att förstå att kärlek är något djupare än vad vi vanligtvis läser om.

I boken finns ett 20-tal dikter som är menade som brev mellan karaktärerna. En sådan dikt är följande:

han fann henne
kvinnan han inte visste
om hur han skulle älska
för i sin kärlek för henne förstod han
att han aldrig tidigare älskat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den Enda
 2. +
 3. I skuggan av din tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt I skuggan av din tystnad av Daniel Mendoza (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Det finns 205 recensioner av Den Enda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett genuint känslospråk
  ZANA WESTERBERG, 2 april 2024

  Kärleksspråket är berikande, vackert och poetiskt! Boken för oss närmare till oss själva och andra! Oftast har vi ett tafatt känslospråk i våra parrelationer. I synnerhet om vi har vuxit upp med emotionell försummelse eller i känsloavtrubbade miljöer. Denna bok kan hjälpa många sätta ord på inre processer, upplevelser och tankar. Som leg psykoterapeut rekommenderar jag att läsa denna bok och hitta de uttryck och beskrivningar som speglar ens egen själ. Boken verkligen bidrar till att definiera det okända och det gömda i oss.

 2. Den Enda
  Cecilia Morel, 18 mars 2024

  Jag föll över boken av en tillfällighet...
  Från bokens första blad var jag förtrollad.
  Förtrollad av sättet författaren använder orden, som en pensel som smeker canvasduken och penseldrag efter penseldrag, sida efter sida blir boken till en vacker tavla.
  Boken är vacker, stundtals skör och ibland känslomässigt frustrerande brutal, då vi som läsare ser allt utifrån och hur enkelt allt borde vara för huvudpersonerna.
  Men så är inte livet - varken enkelt eller självklart alla gån... Läs hela recensionen

 3. Såå vackert skriven!!
  Karin Nylund, 17 februari 2024

  Jag sträckläste hela trilogin, kunde inte släppa den. Blev hela tiden fylld av kärlek genom den vackra texten. Den gav mig tankar och ideer att fundera över men oxå bli bekräftad i. Den överraskade mig, den förvånade mig, den gladde mig för det var inte alls helt självklart vilken väg den skulle ta. Jag rekommenderar den varmt!

 4. Så mycket mer än en bok..
  Elinor Berg, 11 januari 2024

  Den här boken är lika mycket en fängslande kärlekshistoria (och SOM den fängslar..) som en filosofisk livsåskådning, med kärleken som både början och slut - om det nu finns ett sådant.
  Daniels förmåga att formulera tankar om kärlek, existens, förhållningssätt och livets alla nyanser bjuder in till många tankar och funderingar, parallellt med den bladvändande önskan om att få veta hur det ska gå för personerna i boken. En ovanlig bok som jag varmt rekommenderar!
  Har man inte tidigare t... Läs hela recensionen

 5. Vacker bok
  Eva , 7 november 2023

  Jag började läsa Den enda för några år sedan, men fick lägga den ifrån mig. Jag tror inte jag var redo för djupet och känslorna som beskrevs, men nu är den färdigläst. Nu var jag redo.
  Visst blev jag helt frustrerad ibland och ville ge Elma och Nathaniel en spark i baken, men jag förstår ju också varför det var som var.
  En vacker bok som jag varmt kan rekommendera dig som tycker om ett vackert språk, djupa texter och kanske att även få ord på dina egna tankar och känslor.
  Läs d... Läs hela recensionen

 6. Fängslande
  Anders, 23 oktober 2023

  Köpte alla tre och sträckläste! En fängslande och annorlunda bok som bekräftade mina värderingar och tankar om livet och kärlek och hur svårt kärlek kan vara och hur svårt det ibland kan vara att sätta ord på sina känslor. Har mina varmaste rekommendationer.

 7. Läs alla tre!
  Carina Tjärnlund, 15 oktober 2023

  Köpte första boken, 'Den enda' efter att ha följt författaren på instagram och fattat tycke för hans magiska språk.

  Boken låg på vänt i bokhyllan men när jag börjat läsa kunde jag inte sluta.

  Köpte raskt dom andra två, 'I skuggan av din tystnad' och 'Sällsynta fjärilar hittar alltid hem'

  Förundrad över språket, poesin, kärleken och min egen igenkänning vad det gäller det själsliga, livet på riktigt.

  Lägger ifrån mig böckerna titt som tätt för att reflekter... Läs hela recensionen

 8. En annorlunda bok
  Maria Terese Viklund (Skövde), 4 oktober 2023

  En bok som inte är som alla andra, som dyker ner i det mjuka maskulina, om viktiga värderingar. Men jag har svårt för språket som för mig är lite ytligt, och den manliga karaktären triggar mig enormt. Men det behöver ju inte vara av ondo.

 9. En mycket vackert skildrad kärleksresa
  Maria, 30 september 2023

  En mycket vackert skildrad kärleksresa mellan två själar som finner varandra. Det är inte lätt men kraftfullt. Tacksam att boken fanns i mina händer som sällskap på min egna inre resa på plats på Mallorca. Med Daniels vackra ord och beskrivningar fann jag många svar som hjälpt mig att komma vidare i min egna utveckling. Den Enda ger dig så mycket kraftfulla insikter om livet och hur viktig kärleken inom dig är. Men också betydelsen och respekten för allt levande, djur och natur. Mycket igenkä... Läs hela recensionen

 10. Dörröppnare
  PiAM , 19 september 2023

  "Den ende" Vad hände? Tack!
  Gråtandes helandes och skrattandes slukade jag varje känsla, ord med mina inre bilder, denna vackra berättelse. Otålig som jag är så undrade jag när föreningen mellan dessa själar skulle ske. .. för att sen inse att med sina nakna ord hade författaren tagit mig djupare och djupare in i mitt hjärta. När äntligen upplösningen var ett fakta, uppenbarades det för mig vilken resa jag hade gjort i mig själv. Dörren öppnades än mer och ärlighetens ord blev mer nakna. ... Läs hela recensionen

 11. Kärlek, förtvivlan, passion
  Helena Wolff (Påarp), 11 september 2023

  En underbar bok med extra allt, jag rycktes med i språket,skildringarna, kärleken, förtvivlan, osäkerheten, passionen mellan två människor. Kunde inte sluta läsa.
  Tack❤️

 12. Kärlek!
  Anneli Okerman, 23 juli 2023

  Vilka ord och vilka egna reflektioner! Sträckläste den och fulgrinade! Den berörde mitt inre och stimulerade mitt intellekt på bästa sätt 🫶 tack Daniel

 13. Den enda
  Jonas, 17 juli 2023

  Den enda grep tag om mig direkt....misstänkte att den skulle beröra, men inte så som den gjorde.
  Språket är så fantastiskt och kärleksberättelsen griper tag, och har man varit i närheten av att känna den själsliga kärleken så kommer igenkänningen vara stor.
  En vacker bok att läsa och läsa om.

 14. Läs hela triologin!
  Annika Bergman, 2 juli 2023

  Avslutat Trilogin Den Enda

  "Den Enda"
  "I skuggan av din tystnad"
  "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem"

  Det hela började 2016 när Daniel lottade ut signerade böcker att ge till någon speciell.
  Mamma fick den Enda då av mig- via honom. Tack snälla! Det betydde mycket.

  Sen kom "I skuggan av din tystnad"
  Väntade, kunde inte läsa än.

  Väntade även med "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem" för jag ville på något sätt själv ha hittat hem när bo... Läs hela recensionen

 15. Den Enda
  Evelina, 10 mars 2023

  Så fängslande och vacker bok. Man trollbands från första raden, slets mellan hopp och förtvivla, tårar, leenden, man vill uppsöka platserna. En riktig bladvändare!

 16. DEN ENDA
  Vesna , 10 mars 2023

  Mötet mellan 2 trasiga själar. Mötet som fångar upp en del av oss alla, här och nu och någon gång i livet. Precis här möts kärleken, passionen, längtan, frustrationen och smärtan i en poetisk symfoni. Elma och Nathaniel speglar oss alla, vilket Daniel förmedlar så magiskt. Med tårar som bränner till i ögonvrån, med glitter i hjärtat fångar han upp mig i varje liten del av kärlekens stig.

  Tack Daniel för att jag har fått ta del av din resa genom Elma och Nathaniel.
  Vesna

 17. Magiskt underbar läsning
  Pia , 26 februari 2023

  "Den enda" fångar läsaren från första till sista raden på ett magiskt sätt. Leende blandas med tårar. Texterna som huvudpersonerna skriver i boken gör att man som läsare kan känna alla känslorna som är mellan dessa unika människor. Helt underbar bok!

 18. Den enda
  Sissi, 23 februari 2023

  Den Enda låg länge i en låda. Men så en dag i somras så började jag läsa den trollband mej. Läste lite bläddrade tillbaka många gånger för att läsa om dikterna om kärlek, har aldrig hört kärlek beskrivas på detta viset. Fick mej att reflektera och se på livet och kärleken på ett nytt sätt.

 19. TACK!!
  Majsan, 24 januari 2023

  Jag har inte kunnat läsa böcker på flera år. Svårt att fokusera pga utmattningssyndrom...
  MEN boken Den Enda, slukade mig totalt!! Kunde inte sluta läsa... Att den är skriven av en man, förstår jag nästan inte... ;)
  Blev såååå betagen av denna bok så bokade in mig på en retreat med Daniel i maj! Kände att den här författaren måste jag bara träffa för att se att han är på riktigt!!

 20. Den enda
  Ulrika Hamilton, 23 januari 2023

  En vacker kärlekshistoria mellan själar som älskat varandra genom många tider, men som måste ta sig igenom mänskliga hinder för att åter nå varandra.

  Boken väcker en önskan om att få möta sin själsfrände och att få uppleva den oövervinnerliga kärleken bortom tid och rum.

 21. En fantastisk bok
  Melissa Carlsson, 26 december 2022

  Jag är helt såld, författaren träffade rakt i hjärtat. Om hur kärlek kan uppstå på ett själsligt plan. Tack Daniel för mycket välskriven bok.

 22. Rörande och vacker bok om Kärlek
  Madde, 19 december 2022

  Alla borde läsa Den Enda, och framför allt män. En sån vacker, varm men ändå smärtsam berättelse om kärlek mellan två människor, Elma & Nathaniel. Boken berör verkligen ens hjärta och själ som ingen annan bok jag läst berört mig innan.

  En bok som lämnar till eftertanke, igenkännande och om att våga leva i nuet och inte vara rädd för att ta emot eller ge kärlek. Läs den! Ska ge mig på den andra delen snarast.

 23. Den Enda
  Emma, 26 november 2022

  Den Enda är en berättelse om hur vacker och svår kärleken kan kännas. Innehållet i vår själsliga ryggsäck kan bygga murar för att skydda oss från våga vara sårbar inför den man faller för.
  Att våga ta klivet in i något så underbart och skrämmande. En komplex dans mellan två personer.
  Aldrig har jag läst en bok som berör som denna. Äntligen finns det en bok som beskriver hur det känns när man hittar personen som blir luften man andas.

 24. Rörande och mäktig!
  Monica, 20 november 2022

  Har just läst klart boken "Den Enda". Jag blev både uppfylld och upplyft av den fina, men stundtals, smärtsamma, kärleksresan Elma och Nathaniel gjorde. En kärlek med så mycket innerliga känslor att det stundtals värker i bröstet.

  I många delar kände jag igen mig, vilket ledde till att jag fick lägga ifrån mig boken och sortera i tanken innan jag kunde fortsätta. Ibland fick jag låta det gå några dagar, men hade inga problem att hitta tillbaka känslan, eller fortsätta där jag senast ... Läs hela recensionen

 25. Så mycket kärlek
  Rose-Marie Lewicki , 18 november 2022

  En helt fantastisk berättelse om kärlek som berör rakt in i själen. Precis en sån kärlek som man vill uppleva! Äkta, djup, sårbar, passionerad, kärleksfull kärlek. Tack Daniel! Det känns att den är skriven från din själ.

 26. Den enda
  Veronica Utterström , 18 november 2022

  Den absolut finaste bok jag läst någonsin så långt. Den väckte alla typer av känslor och framförallt vad kärlek kan vara och innebära i att älska. Boken väckte än mer min kärlek för mig. Boken visar vägen om att kärlek är världens starkaste kraft. Är tacksam av hela mitt hjärta. Boken kommer finnas med mig för resten av livet. Kärleken övervinner allt! Boken är personlig utveckling!

 27. Man myser ner i både sin fåtölj och i boken.
  MissJ, 12 november 2022

  Längtar tills tillfällena då jag får sätta mig ner och läsa. Ger en varm känsla i kroppen och själen. Rekommenderas varmt.

 28. Den vackraste boken om kärlek
  Margaretha Bruhn, 7 september 2022

  Daniel Mendozas bok Den enda är den vackraste bok om kärlek jag någonsin läst. Den är dessutom vacker utanpå och har ett format och en tyngd, när man håller i den, som också bidrar till helhetsupplevelsen. Jag sträckläste boken och blev så uppfylld av berättelsen/kärlekshistorien. Den berörde mig på ett plan i mig själv som jag nog aldrig upplevt så starkt tidigare. Tror jag kom i kontakt med min egen kärlek till mig själv och till livet. Fick också en känsla av hopp, glädje och tillit inför ... Läs hela recensionen

 29. Så vacker
  GP, 10 juni 2022

  En underbart vacker berättelse, fylld av personliga livsöden. Den berör, in på djupet och väcker många känslor. En av de vackraste böckerna jag läst.

 30. Så vacker
  Therés Karlsson, 8 juni 2022

  Daniels ord får mig att bli påmind om hur jag vill vara som människa. En finare bok med vackrare innehåll och budskap hittar man inte. Boken har berikat mitt liv! Tack Daniel för att du finns och för det jobb du gör. Du gör världen ljusare med dina ord!

 31. En bok med extra allt
  Pernilla, 26 januari 2022

  En bok med vackert omslag och ett vackert innehåll.
  Bokens budskap har berört mig starkt och många tankar följer med mig.
  Karaktärerna förmedlar kärlek och vad det innebär när man hittar sin själsfrände.
  En bok som berör på djupet och som ger starka insikter.Texten förmedlar att riktig kärlek finns och att det är något vi behöver mer av i denna värld.
  En bok som inspirerar och förmedlar att kärleken har en obetvinglig kraft.
  En bok som stannar kvar i hjärtat och i tanken.
  Du kommer vilja sträckläsa "Den Enda".

 32. Den Enda
  Jeanne Johansson, 25 januari 2022

  En otroligt vacker bok om kärlek, närvaro, integritet och minnen som skapar och förändrar. Vid första anblicken en bok om kärlek mellan människor men efter hand kom fler och fler dimensioner fram. Kärleken till medmänniskan, och inte minst kärlekens till sig själv och vad det innebär att älska.

  Hela trilogin tänder hopp, skapar nya tankar och inte minst, öppnar dörren för ödmjukhet, närvaro och kärlek för de osynliga band vi alla bär mellan oss.
  Bortom tid och rum, i evighet. ... Läs hela recensionen

 33. Rekommenderas varmt
  Lissla, 24 januari 2022

  Daniels trilogi om Den enda rörde verkligen om bland känslorna. Det har varit ilska, tacksamhet, kärlek och gråt om vartannat. Hans sätt att skriva om värmen, kärleken och viljan till förståelse hos karaktärerna lämnar en del att önska i det vanliga livet. Och insikter om var jag själv behöver växa.
  Men jag har även känt hopp. Daniel bevisar nämligen med sitt skrivande att det finns kärlek på riktigt där ute. Läser man Daniels böcker och texter på sociala medier så förstår man att det ha... Läs hela recensionen

 34. En bok om längtan
  Jenny, 13 januari 2022

  Den här boken är så äkta i huvudpersonernas längtan efter kärlek. Den speglar deras rädsla och deras tvivel och även deras förhoppningar och tron på att två själar hör ihop. Boken är som en vacker sällsam dans som man blir totalt hänförd av. En bok som berör på så många sätt. Dikterna i boken fogar samman handlingen och gör den så personlig så det är oundvikligt att inte bli berörd.

 35. Insiktsfull och varm skildring av livet
  Marie W, 5 januari 2022

  Varm, mycket kärleksfull berättelse späckad med sällsamt många insiktsfulla reflektioner om livet, kärleken, relationer och hur vi blir de vi blir, utan att någonsin bli klyschig!
  Daniel skildrar på ett fenomenalt sätt både jobbiga känslor och allt det vackra; storheten och magin i att leva! Han visar genom sina karaktärer hur viktigt det är att vi är oss själva, vågar blotta oss, står för det som är viktigt för oss och hur vi därigenom når varandra på riktigt!
  Den väcker därför ock... Läs hela recensionen

 36. Som en varm filt i soffan för en frusen själ
  Malin Andersson, 2 januari 2022

  Lever själv ensam sedan några år. Boken ger mig hopp att det finns någon därute vars själ hör ihop med min. Berättelsen som främst handlar om Elma och Nathaniel beskriver det som många av oss kämpar med tvivel, rädsla för att inte duga och räcka till. Boken är väldigt varm och man kan riktigt känna deras starka längtan efter kärlek och varandra.

 37. En berättelse om kärlek i alla dess former
  Sanna, 28 oktober 2021

  Boken andas en längtan efter kärlek. En kärlek alla vill ha, flesta behöver, men är få förunnat. En vacker berättelse som berör!

 38. Som en beröring vill stanna upp i
  Emma, 17 september 2021

  Tänk så många ord som passerar genom livet. Så många sagor och berättelser vi får till oss. Vi söker efter platser, människor, upplevelser.
  Man drömmer sig bort. Men tänk om den bästa historien finns inom oss själva. Tänk om det är just du som är huvudpersonen i den bok du vill läsa. Tänk om det vi söker kommer till oss när vi hittat oss själva. Tänk om du är den enda. Då behöver du inte längre leta för resten kommer komma till dig.
  Författaren i boken får en att stanna upp, se med an... Läs hela recensionen

 39. Finstämd och berörande bokdebut
  Tessysan, 23 februari 2021

  Det var längesedan jag läste en bok som drabbade mig så. Varm, kärleksfull och med en makalös fingertoppskänsla att kunna skildra andra själars villkorslösa resa att hitta hem. Alla som har varit med om det kommer känna igen sig. Andra kommer önska att det någon gång ska hända dem. Den träffsäkra texten varvas med poesi som öppnar upp och ger texten ytterligare djup i känslorna. Du kommer vilja stanna kvar i den, behålla ett litet inkapslat frö inom dig som inte påverkas av utsidans livsstres... Läs hela recensionen

 40. Vacker kärlekshistoria
  Lina Johansson , 8 augusti 2020

  En bok som väcker starka känslor så fint skriven om vikten av att hitta sig själv . Han väver in vackra dikter som jag brukar läsa om o om igen. Älskar denna bok och jag längtar tills nästa bok släpps

 41. Så vacker!
  Jennie Lundin, 26 juni 2020

  Svårt att hitta ord för att göra "Den enda" rättvisa. Sträckläste den på några dagar. Ljuvlig! Innerlig! Vacker! Klok! Jag vill ha mer, vill lära känna "Nathaniel" och "Elma" ännu mer! Väcker nåt inom en själv, en vilja att leva fullt ut, att vara sej själv, att aldrig ge upp tron på att drömmen är nåbar, men att inte glömma att leta efter den på rätt plats 💚 Rekommenderas varmt!

 42. Magiskt vacker och genomgripande!
  Maja Bergman, 21 juni 2020

  Älskar denna bok då jag lätt fastnade och vägrade lämna boken och historien om Nathaniel och Elma. Jag älskade karaktärs- och miljöbeskrivningarna som får en att längta tillbaka till dessa middagar med vänner vid oslagbar vyer. Daniel har skrivit boken med elegans som får en läsare till eftertänksamhet och nytänkande. För alla hittar vi en karaktär i boken som beskriver möjligtvis en själv och kanske även en viktig person i din närhet... Kärlek är inte smärta, utan en känsla som kärleken kan ... Läs hela recensionen

 43. Människans ögon...
  Mahdi, 26 maj 2020

  Den Enda, boken som berörde mig djupt. Mycket känslor finner man mellan raderna. Visa sidor och dikter har jag läst om och om igen eftersom de var så fina att läsa. Så himla imponerad över boken och rekommenderar stark.
  Tack Daniel.

 44. En underbar bok som jag har läst hittills
  Mostafa Mohammadi , 24 maj 2020

  Detta är en mycket lärorik och meningsfull bok som uttrycker kärleken mellan två personer på bästa möjliga sätt.
  Från sitt skarp och intelligens tänkande har författaren försökte uttrycka kärleken på ett sådant sätt att längtan, smärtan, ensamhet och rädslan mellan två älskare inte är för tråkigt och hoppet för att nå dessa två älskare("Elma och Nataniel") till varandra är alltid hos läsaren, det som jag har upplevt med den underbar boken.
  Författaren har mycket väl beskrivit texten o... Läs hela recensionen

 45. Den Enda
  Law Eh Wah, 20 maj 2020

  Jag tycker att denna bok är väldigt fantastik och är väldigt spännande att läsa man kan bli indragen ganska snabbt till bokens handling. Boken väcker många känslor och kan få en att tänka efter när det kommer till kärlek

 46. Djup historia
  Tia. , 20 maj 2020

  Boken innehåller djupa känslor samt en unik kärlekshistoria som meddelar olika tankar. Man vill läsa den långsamt med en kupp te.

 47. Den Enda
  M. LUTFI , 20 maj 2020

  Denna bok har jag läst 2 gånger och varje gång har omedvetet tagit långa pauser, stirrat på väggen och tänkt på hur grym skriven den är⭐️

 48. Den mest lockande bok jag har läst i mitt liv
  Malak Aldille, 20 maj 2020

  "Den enda" fångade mig och jag kunde inte låta bli utan att läsa ut den. Handlingarna, skrivsättet, beskrivningarna, allt gör att du fastnar hela tiden och älskar boken ju mer du läser. Jag rekommenderar starkt att ni läser den.

 49. Helt underbar historia
  Cecilia Sukurica, 14 maj 2020

  En helt underbart vacker kärlekshistoria.
  Djup, varm, känslosam.
  Går inte att sluta läsa, men samtidigt vill man inte att den tar slut ❤

 50. Den vackraste bok jag läst
  Marie B, 1 maj 2020

  En helt underbar bok och kärlekssaga om själslig längtan och kärlek.
  Vackra texter , kloka funderingar om livet och kärleken.
  Det är så vackert beskrivet kring Nathaniels och Elmas historia, personerna och miljöerna de vistas i.
  Så vackert och respektfullt så det känns när man håller boken i sin hand.
  Jag är så rädd om denna bok och den är för mig som en kärleksbibel som jag kommer läsa och återvända till om och om igen. En bok som borde vara obligatorisk !

 51. Den vackraste bok jag läst!
  Annica L, 5 april 2020

  Boken grep tag i mig, gjorde nått med mig. Djupt berörd till tårar blandat med skratt. Konversationerna i boken är fantastiska och dikterna förstärker känslan av magi. Tack Daniel för att du på djupet berör.

 52. En magisk bok om magisk kärlek
  -, 3 februari 2020

  Kan inte minnas när jag sist längtade hem till en bok som jag gjorde medan jag läste 'Den enda' - en helt underbar bok om den stora Kärleken. Jag är djupt berörd av den vackra berättelsen. Känner igen. Gråter. Gläds. Saknar. Längtar. Ska ödet gripa in en andra gång..?

 53. En vacker kärleksroman
  Annelie, 25 augusti 2019

  Ville inte lägga ifrån mig denna bok utan läsa den, berusas av kärleken och orden som används och själv hitta denna kärlek i livet. En bok som berör och som visar vägen till kärleken.

 54. En enda bok kan vara den Enda
  Marika Nygren, 25 augusti 2019

  Ibland är det enkla och vackraste det svåraste och sköraste. Vackra ögonblick är livets pusselbitar som följer mig i livet.

 55. Den enda bok om kärlek du behöver
  Anna K, 20 juli 2019

  En historia om äkta själslig kärlek förpackad o inlindad så vackert o varsamt i denna fantastiska text som får känslorna att bubbla o tankarna att flyga. Tusen tack Daniel för din förmåga att skapa insikt på djupet! Skriv mer!

 56. Godhet, tillit och kärlek omfamnar läsaren
  Elin , 31 maj 2019

  Kärleken beskrivs i sin vackraste enkelhet.
  För dem som bär livslånga masker, så inger denna boken hopp om att bli sedd för den man är. En lika bra bok, oavsett vem du är eller vad du söker. En bok som får dig att må bättre.

 57. Rörd till tårar & Gåshud över själen
  Sara Granelli Frick, 22 maj 2019

  Det tog mig en vecka. Jag läser aldrig och det tog mig en vecka att läsa ut den. Jag varken kunde eller ville sluta läsa.

  Detta är en kärlekshistoria utöver de vanliga. Den vackraste jag varit med om. Den andas liv rakt igenom med allt vad livet innebär. Hela spektrat av liv med alla dess känslor inkluderat. Den glittrar. Den talar om kärlek mellan själar. Kärlek som går så pass långt utanför gränserna till det vi kallar för förståelse eller förstånd. Oförklarlig, obegriplig och obe... Läs hela recensionen

 58. När själen talar sitt språk¿¿

  DEN ENDA, innehåller 362 sidor av ett enda långt andetag. Tonen, orden, och budskapet om hur två själar möts har mig veterligen aldrig beskrivits på ett sånt vackert o hudlöst sätt. Om jag fick uppleva en skärva av det som Elma & Nathaniel får uppleva - skulle jag tillhöra en av jordens lyckligaste quinnor🎈❤️ LÄS DEN, bara gör't🥊

 59. Ljuvligt varm och stärkande bok!
  Camilla, 10 mars 2019

  En bok som gör din själ varm. En bok som ger förståelse för kärlek när den är äkta och verklig. Daniel beskriver kärlek på ett sätt som gör att man känner hur den känns, hela känslospektrat. Boken ger hopp och ger livet ett nytt perspektiv. Efter att ha läst boken blir stegen lättare och hjärtat hoppfullt. En vacker bok, Tack 💕

 60. En bok att längta till!
  Catharina, 9 mars 2019

  En bok att längta till är en bok som man inte vill lägga ifrån sig, som man tar sig tid till att läsa, väljer att avstå annat för och som man aldrig vill ska ta slut.
  En mycket fin kärlekshistoria om två själar som beskriver längtan efter varandra, en längtan som de har saknat hela livet. Språket, texten, dikterna, frustrationen och förtvivlan är som ljuv musik för mina ögon. Man känner deras närhet, man vill veta mer, man vill vara en del av Elma och Nathaniel. Få känna kärleken de känne... Läs hela recensionen

 61. Fantastisk bok
  Jenny , 18 december 2018

  Det är en stark upplevelse att läsa denna bok. Jag har själv haft förmånen att träffa min själsfrände. Därför berörde denna bok mig på djupet. Jag är tacksam att jag får uppleva hur det är att få träffa den rätte. I och med att detta är en ny erfarenhet har det varit givande och lärorikt att läsa om att det finns fler som upplever dessa känslor. Tack Daniel för en oförglömlig bok!!

 62. En bok som berör och berikar!
  Daniela, 13 november 2018

  Den Enda är i mina ögon en magisk berättelse med många reflektioner som tål att läsas igen, när hungern efter att veta har lagt sig. En detaljrik beskrivning av en själslig dimension vi alla inte nått, men många strävar efter. Ett romantiskt mästerverk diskret lindrat i ett filosofiskt ställningstagande om meningen med livet. En bok som förtjänar mer tid för eftertanke än den tar för att läsas!

 63. En bok om en kärlek alla borde få uppleva
  Sado , 1 november 2018

  Den Enda hjälpte mig att få svar på de frågor jag själv har brottats med den senaste tiden, gällande livet och kärleken. Kärleken mellan två människor som är varandras spegelbilder och som ödet på ett oförutsebart sätt för samman, och det oresonliga motstånd som då kan uppstå, när två tvillingsjälar till sist får träffas. Hur de stöter bort varandra när det enda de egentligen vill är att vara nära varandra, och hur spåren från en trasig barndom, kan skapa en ogenomtränglig mur av rädsla, infö... Läs hela recensionen

 64. En bok om kärlek som berör djupt
  Gunilla , 23 oktober 2018

  Boken kom till mig när mitt hjärta behövde näring. Jag ville läsa om kärlek efter att en torftig relation äntligen hade avslutats.
  Jag valde boken utifrån omslaget och visste inte vilken skatt den innehöll.
  Visst fick jag läsa om kärlek, jag fick nära följa paret som funnit varandra men på grund av rädslor och murar höll tillbaks. Och jag blev frustrerad när de inte vågade, värmdes när de försökte och oroades av att de skulle vända ryggen till trots att de båda visste att de var ämna... Läs hela recensionen

 65. Underbaaar!!!
  Liselott , 23 september 2018

  Wow!! Tack Daniel för en fantastisk bok och läsupplevelse!! Så vackert språk, så fina dikter och en helt underbar berättelse om kärleken, livet och allt det där stora!!

 66. Känns bra i hjärtat!
  Ewa, 27 augusti 2018

  En bok som berörde mig på djupet, fick mig att gråta och börja läka inombords. Jag har sen jag kan börja minnas längtat efter någon. Trodde jag hade en tvilling som dött vid födseln och alltid känt att det varit en bit som fattats. Livet ändrades för ett år sedan när jag mötte han, min enda. En blick och jag visste jag var hemma. Nu är det en svår resa som börjat, mycket svårare än jag någonsin kunnat föreställa mig. Det enda jag vet i hjärtat är att allt är värt svårigheterna, det som gör at... Läs hela recensionen

 67. Århundradets kärlekshistoria!

  En helt fantastisk kärlekshistoria. Ett verk som kommer så in på djupet att varje cell i kroppen blir påverkad och fylld med värme och kärlek! Själsligt lämnar den vackra avtryck och efter att ha läst boken förstår man att det är såhär kärlek är ,den är kärlek! Jag kan med värme rekommendera Den enda den ger avtryck i själen som en vacker gåva som stannar kvar i kroppen. Tack!

 68. Kärlek och respekt
  Marina Arnlund, 25 juni 2018

  Att läsa Den Enda ger en skön känsla både i kropp och själ. Kärlek och respekt genomsyrar boken - både till människor, djur och natur. Ibland skulle jag velat sträckläsa den, men valde i stället att ransonera den kraftigt för lång läsnjutning. Daniels förmåga att välja ord till det han beskriver känns storartad. Jag är glad att ha köpt boken - kan läsa igen när jag vill. Tusen tack för "Den Enda"!

 69. Liknar inget annat

  Sedan barnsben har min övertygelse varit, att en sådan djup och innerlig längtan och kärlek till en annan människa kan existera. Blev ofta hånad för detta, men min övertygelse stod fast.
  Så läste jag Den Enda och med ens visste jag att jag hade haft rätt.

 70. Vacker bok!
  Melinda Johansson, 25 juni 2018

  En väldigt vackert skriven bok om enorm längtan efter djup kärlek. När den var utläst blev jag lite ledsen. Som om en vän försvann ur mitt liv.

 71. Innerlig o tänkvärd bok.

  En varm o tänkvärd bok. Personligen läste jag några kapittel och lät den sjunka in. Nästa dag ytterligare några kapittel. På det sättet har boken stannat kvar hos mig och jag kan verkligen rekomendera denna boken. Ni som inte har läst den än.....ni har mycket att se fram emot ❤️

 72. En vacker läsning
  Stella Stefansdottir, 25 juni 2018

  Läste boken för ett tag sedan. Minns att jag blev berörd till tårar det enkla är i bland så klart

 73. Den Enda
  Marie Karlsson, 25 juni 2018

  En fantastisk bok som verkligen berör!!
  Den väcker tankar och känslor djupt inom mig. Läste om många stycken för att kunna ta in budskapet.

 74. Den Enda
  inger neren, 25 juni 2018

  Det var en förmån att få läsa Den Enda.Få lära känna Elma&Nathaniel på deras resa. Deras kamp att mötas trots kärleken fanns direkt. Jag befann mig i deras värld hela tiden. Starkt berörd i själ&hjärta. Daniels författarförmåga är unik. Han levererar o låter läsaren följa med på en resa jag aldrig glömmer.Sträckläste den samt läst den 2ggr till.Att hålla i den vackra boken gav mig glöd lycka kraft glädje gråt o tacksamhet. Stort Tack Daniel Mendoza Du är unik. Daniel bebisar i sin bok att Kärleken övervinner ALLT!

 75. Helt magisk bok!
  Carina Maineborn, 25 juni 2018

  Den enda är en av de vackraste kärleksromanerna jag någon sin läst. Den berörde mig på djupet och jag läste sidorna igen och igen för att få stanna kvar i känslan som boken gav mig. Daniel skriver med ett språk och innerlighet som gör att man inte annat än kan känna en samhörighet med de personerna som boken handlar om.
  Skulle jag rekommendera en enda kärleksroman så är det "Den enda".
  Magiskt vacker!

 76. Vacker bok
  Mangsan (Katrineholm), 25 juni 2018

  Kärlek kan inte beskrivas vackrare än så. Lämnar avtryck som gör att man ser lite närmare på sig själv och sitt liv.

 77. Boken med orden som berör
  Ullie, 25 juni 2018

  Kärlek, känslor, tillit, glädje, sorg, människors innersta och mod.
  Är du intresserad av ovanstående så kan du vara den läsare boken söker.
  Jag tyckte mycket om den, så mycket att jag köpt ytterligare två ex och delat dem med nära vänner.
  Läs den med öpnna ögon och hjärta och behållningen kommer att vara stor.

 78. Sinnlig och speciell
  Angéla, 25 juni 2018

  "Den Enda" tar med läsaren på en resa i en väldigt speciell kärlekshistoria. Det tar några sidor att vänja sig vid författarens berättarstil men efter ett fyrtiotal sidor var jag fast och ville lära känna huvudpersonernas inre och deras resa i riktning mot varandra, full av rädslor och kärlek men också möjligheter. Tack för en vacker läsupplevelse.

 79. Med ett öppet hjärta
  Katrin, 25 juni 2018

  Att kunna beröra någon annans själ är stort . Att läsa med öppet hjärta och bara ta in . Man blir ett, ett med alltet !

 80. Kärlek när det är som bäst
  Sussie , 25 juni 2018

  Daniel berör mig enda in i själen på alla sätt. Har haft äran att även ha träffat honom när jag köpte boken till mig o min vän i 50-års present. Boken är det finaste jag läst o en stark hyllning att njuta o leva livet. Precis som Daniel förespråkar hela livet.
  Vill du komma bort från all stress o dålig energi så ta dig tid att läsa boken. Du kommer inte ångra dig. Daniel har fångat kärlek i text o längtar efter att detta även blir film.
  Kan bara ge högsta betyg ❤️

 81. Bästa jag har läst
  Madelene, 25 juni 2018

  Bästa jag har läst. Den känns i både kropp och själ. Den är något som stannar och börjar gro och växa.

 82. Fängslande
  sussie, 25 juni 2018

  En bok väl värd att läsa, en gripande historia och framförallt så är jag som vanligt helt betagen av Daniels skrivspråk!

 83. Usel
  Linda , 7 juni 2018

  Fick den av mamma men efter att ha genomlidit 40 sidor fick jag nog. Sämsta jag läst, avskyr språket och den typ av människa författaren vill framställa sig som. Håller med en föregående recension, navelskåderi och floskler

 84. En bok, som berör det innersta..

  " En lek med ord"
  Någon har delat ett inlägg på FB,
  som fångar min uppmärksamhet.
  Det slutar med att, jag nu har läst boken.

  Nej, det är ingen " billig kärlekshistoria", utan en varm kärleksfull berättelse om just LIVET.
  Om livet och hur det påverkas av våra ofrivilliga ryggsäckar, men om viljan och styrkan finns kan sluta så vackert, som i denna berättelse

  Det är inte lätt att läsa till slutet, när tårarna rinner...
  Boken berör mig starkt på många sätt och
  jag ser verkligen fram emot filmen!

 85. Tråkig
  Siv, 28 maj 2018

  Det här är navelskådning. Jag har läst 95 sidor, nu orkar jag inte mer. Den är så fjosklig, tråkig och klibbig.

 86. Läs den !
  M, 24 maj 2018

  Håller på att läsa den nu...en bok som man nästan inte kan slita sig ifrån, berör ens inre...en bok att stanna upp...reflektera

 87. Den enda

  Den blir för långrandig med samma disskussioner. När ska det hända ngt. Är på sidan 240 nu. Suck!!! Händer det på sista sidan eller. Är lite besviken, börjar lägga boken ifrån mig efter en stunds läsning

 88. Bästa boken
  Tamas, 13 maj 2018

  Den Enda är den vackraste boken jag någonsin har läst och jag har aldrig blivit så djupt berörd av en bok. Den innehåller många meningar om kärlek och livet som fick mig att stanna upp, tänka till, och läsa om. Språket träffar rakt in i hjärtat, så det är lätt att känna igen sig. Boken handlar inte bara om två ensamma själar som hittar varandra, men den är lika mycket en hyllning till naturen och alla levande varelser. Läs den och se världen på ett mer kärleksfullt sätt!

 89. Författad av ett stort hjärta
  Yogasutra, 13 maj 2018

  Jag känner honom inte så bra, men känner ändå honom nära, då jag läser boken han skrivit till mig... ja egentligen inte ... men så känns det... Närvaron av ett enda stort hjärta, språket, historien och livet. Att allt ursprunget i kärlek eller rädsla. Jag tror honom och jag låter kärleken & värmen övervinna rädslan att förlora. Jag läser den igen och igen och låter känslan att vinna blir starkare än rädslan att förlora. Jag tackar ja till livet & känner sådan tacksamhet 🙏🏼
  //Eva

 90. Den Enda
  Agneta Castenberg, 11 maj 2018

  En oerhört vacker berättelse om två sökande själar Nathaniel och Emla som inte önskar något hellre än att mötas, men på vägen dit är det många om och men, något vi alla kan känna igen oss i när ens egna tankar står i vägen för att ta steget fullt ut och våga öppna för en relation som är på riktigt.
  Det är en bok som förutom att vi får följa Emlas och Nathaniels resa också berättar om kärleken till vänner, naturen och allt levande på vår planet på ett varmt och ödmjukt sätt.
  För dig so... Läs hela recensionen

 91. En bok som griper tag i hjärtat
  Carmenzita, 9 maj 2018

  En vacker bok om kärlek på djupet, ett själsmöte som griper tag. Den är skriven på ett språk och med ord som berör och får mig att stanna upp och reflektera och se mina egna sanningar. Aha moments. Läs den!

 92. Vacker och viktig
  Mia Florell, 8 maj 2018

  Den här berättelsen speglar ett djup och en innerlighet som är få förunnat att känna, eller att tillåta sig känna. Två själar som med ens känner samhörighet. Det är så vackert, så innerligt.
  Tårarna rann när känslorna flödade över i mig, ideligen. Språket är enkelt och boken är lättsmält och lättläst. Det är ens känslor som väcks i inlevelsen som gör att boken och berättelsen griper an på ett sätt som jag sällan upplevt.

 93. 5+
  Jessica , 8 maj 2018

  Fantastisk kärleksberättelse.
  Denna bok hade jag hört mycket om innan jag fick den själv. Jag sparade den till jag skulle åka till Teneriffa på semester en vecka. Jag läste vid poolen, stranden och innan jag gick och lade mig på kvällen. Man kan inte sluta.
  Även om jag ibland kunde bli lite "irriterad" på vissa saker så är det ju så livet är, jag kan själv känna igen mig i mycket från boken.
  Detta är en sån bok som jag säkerligen kommer att läsa mer än en gång.
  5+ i betyg

 94. Vakker, nær og ærlig
  Marit, 7 maj 2018

  Jeg følger Good News Magazine og så boken annnonsert og kjøpte den på intuisjon. Og den var helt riktig - det er den boken som har berørt meg dypest i hele mitt liv. Den snakket til min sjel, og jeg kjente igjen meg selv i så mye. Den er vakker, dyp, innsiktsfull og ikke minst ærlig og ekte. Jeg traff min tvillingsjel da jeg var 25, ung og uerfaren, og turde ikke bli med videre den gangen. Det er nok lenge siden han gikk over, han var en god del eldre enn meg, men han er med meg hver dag. ... Läs hela recensionen

 95. Två likasinnade själar som söker varann...
  Litla , 4 december 2017

  Hur kan man sätta ord på ett mästerverk? 'Den Enda' har allt du kan önska & mer därtill! Den får dig att stanna upp, reflektera, rannsaka ditt inre & samtidigt får du njuta av en enastående begåvad författares kärleksberättelse om Nathaniel & Emla. Men den är SÅ mycket mer än en kärleksberättelse! De djupa samtalen mellan nära vänner får dig att hålla andan, kärleken & respekten till & för allt levande har aldrig beskrivits på ett mer underbart sätt!
  Jag ville inte att den här boken skul... Läs hela recensionen

 96. Magi
  SaTaNaMa🙏🏻, 14 oktober 2017

  Den Enda är en sällsamt vacker bok om kärlek och en hyllning till livets magi. Elma och Nathanael är varandras vackraste tid och innerligheten i författarens beskrivning av deras livsträd är djupt rörande. Hela boken andas livstro och hopp. Hopp om kärlek i flera olika dimensioner som berör allt i vår fantastiska omvärld. Tron på att hela vårt universum av vackra känslor finns och är skapade inom oss själva.
  Tack för en glittrande läsupplevelse att minnas ❤

 97. Den j*la boken
  Jenny Molin , 8 oktober 2017

  Boken.

  Den j*la boken.

  Underbara j*la bok till att beröra.

  Röra om.

  Välta upp och ner på allt i mig.

  Rota fram längtan, känslor och nyanser.

  Kärlek, glädje, empati.
  Sorg och lycka.

  Saknad och gråt.

  Shit vad jag gråter.
  Och jag vet inte ens varför?

  Det är som om allt jag precis läst, som nu tagit slut, ve o förbannelse: boken är slut!?
  Sliter och river i mig. Omfamnar mig. Bekräftar mig. Läs hela recensionen

 98. En bok med själ, en vacker själ
  Ylva, 5 oktober 2017

  Fantastisk bok med ett underbart språk, där det vackraste ändå är det som (för att använda författarens språk) sägs mellan raderna. Däri ligger bokens själ, eller svävar snarare och lyfter läsarens tankar och känslor. Läs den här boken när du är kär, när du är ensam, när du vill bli kär, när du inte vill bli kär, när du är ledsen, när du är glad. Läs den!

 99. Innerlighet
  Bodil, 5 oktober 2017

  Daniel Mendoza är har lyckats fånga innerligheten på riktigt och kampen för den. Själarnas möte mellan två älskande sökande människor men också i oss själva och hur vi möter växter och djur. Body. Mind. Soul. När du läser den - ge dig hän!
  Tack.

 100. En underbar bekrivning av ett själsmöte
  Helena, 5 oktober 2017

  Den Enda beskriver det där obeskrivliga som sker när ett själsmöte uppstår. Ein blick eller en röst som gör att man känner sig dragen till en person utan rimlig anledning. Man slår bort det, betecknar det som vansinnigt och inbillning - men känslan dröjer sig kvar och tar över ens liv. Man vill inte vara någon stalker - så man håller sig undan, kämpar emot, försöker leva som vanligt. Men allt man gör inbäddas i vetskapen om den andras existens. Människor omkring märker det fastän man försöker... Läs hela recensionen

 101. En kärleksförklaring som dröjer sig kvar
  Jennie Hallgren, 1 oktober 2017

  "Den enda" grep tag i mig från första sidan, något i Daniels språk gjorde det omöjligt att sluta läsa. En berättelse om två personers slingriga väg till varandra och till kärleken. Berättelsen finns inom mig som följeslagare och gör mig lycklig när jag tänker på den. En bok jag vill läsa om och om igen.

 102. Boken för dig som vill lyssna på ditt hjärta
  Lotta Salvin, 24 september 2017

  Daniel Mendozas bok Den enda, handlar om Elma och Natanael, två själar, två hjärtan och två människor som äntligen vågar tro på kärleken.
  Hela sitt liv har de båda varit övertygade om att någonstans finns en Enda, den kärlek som du skall finna och som skall vakna när du är hel, väcka dig och nästan skapa dig, för att ni skall komma tillsammans. ,
  Boken handlar också om den starka kärleken till naturen och i boken finns många djupa samtal mellan människor som värnar om den jord vi har... Läs hela recensionen

 103. En hyllning till kärleken
  Lovisa Nykvist, 12 september 2017

  Den här boken träffar rakt i hjärtat. Det är en kärlekssaga som väcker hopp och stärker tron om sann och själslig kärlek. Det märks att Daniel, författaren av boken, har lagt ned hela sin själ i boken eftersom varenda ord är vald med så stor omsorg. Boken väcker så mycket känslor, inte minst för oss som kan finna en stark igenkänning i sorgen, rädslan men också den starka kärleken som kan uppstå mellan två själar. Men den handlar om så mycket mer än så - det är en bok som hyllar allt det vack... Läs hela recensionen

 104. Långsam läsning av kärlekensbudskap
  Charlotte Arpi Arlborg, 10 september 2017

  En fantastisk bok med en budskap om kärlek till allt! Var så lycklig när jag läste boken, ett kvitto på att inte ge upp och att fortsätta tro på människan och vara den jag är 💛 En bok att känna lycka och styrka av! Tack Daniel Mendoza för att du skrev boken!

 105. Nakenhet och själslig kärlek
  Sarah Hamrin, 6 september 2017

  Jag hade svårt att släppa boken vissa kvällar. Då det hände mycket och när det hände mycket så var det starkt och väldigt "naket". Jag fick ibland en känsla av att hela boken var upplagd som två dagböcker från huvudpersonerna som flätats samman. Deras själsliga kärlek väcker något i mig.

  Boken fick mig att vilja uppleva Medelhavet och den fick mig en tankeställare ang hur jag vill att nästa generation ska hantera djur och natur.

  Jag hoppas jag kommer möta dig en dag Daniel... Läs hela recensionen

 106. Den Enda... Boken som jag aldrig glömmer
  Smulan, 2 september 2017

  En livslång relation från första raden . Aldrig har skrivna rader fångat mig sååå ... Dom går att läsa lösryckta raderna ... Dom fångar mig ändå ...

  Varenda rad berör mig !

  En bok att läsa om och om igen ... Med nya insikter ❤️

 107. Den enda
  Gerd Persson, 1 september 2017

  Är ovan bokläsare. Dock kunde jag ej släppa denna boken. Tårar kommit och ibland ännu mer. Snörvlat. Känns bra att läsa boken för jag har också tittat inåt i mig själv. Tack

 108. Soulfood¿¿¿¿
  Claudia Pepi Perez , 31 augusti 2017

  Vad mer än titeln soulfood kan man säga när varje ord är så helande och vackra..... en favorit utan tvekan.

 109. Magi <3
  Linda-Marie, 28 augusti 2017

  Tänk att det ska vara så svårt att summera Den Enda en så fantastiskt berörande bok i ord...
  mer än LÄS DEN!!!

 110. En inre resa
  Ulrika, 25 augusti 2017

  Den enda berör mig djupt och innerligt på flera plan. Att läsa den har hjälpt mig att förstå mig själv bättre och har hjälpt mig i min inre resa. Jag kommer att bevara orden i mitt inre i min läkande process. För äntligen förstår jag valen jag har gjort i livet, längtan som jag bär och att den inte är konstig. Tack för en fantastisk bok!

 111. Den Enda, den vackraste!
  Lotta Starlander, 22 augusti 2017

  "Den vackraste visan om kärleken kom aldrig på pränt..." Så börjar en sång. Jag kan bara konstatera att den vackraste boken om ren och sann kärlek finns! Har din själ mött sin tvillingsjäl? Min har och jag vet... Daniel berör med denna berättelse och sitt sätt att skriva, rakt in i hjärtat. Om du inte varit där själv... Jag lovar, precis så här vackert smärtsamt, himmel och helvete kan verkligheten vara. Läs, låt dig fångas av, Den Enda.

 112. Vilken härlig läsupplevelse!
  Brahma Kerstinsdotter, 21 augusti 2017

  En av de bästa kärleksromaner jag läst. Beskriver så bra hur kärlek också får rädslor att komma upp till ytan. Möter vi dem med medvetenhet kan de minska och till slut försvinna. Underbar bok! Läs den!

 113. En vacker kärleksbok
  Erika Vesterberg , 13 augusti 2017

  Den finaste och vackraste boken jag har läst på länge. Den lämnade mig inte oberörd för en sekund. Jag har skrattat, gråtit, känt glädje och sorg. Väl värd att läsa när du behöver en stunds kvalitetstid på resan, i solen eller i fåtöljen ♡

 114. Den Enda
  Birgitta Holmqvist, 13 augusti 2017

  Den bästa bok jag läst. Saknar ord att beskriva berättelsens vackra kärleksbudskap, boken är en Lisa för själen,med så mycket värme o omtanke.Bokens innehåll är så tänkvärt och fantastiskt att det kommer leva med mig för alltid.Ta ER tid -läs boken och njut.Det tog lite tid innan jag kunde läsa en ny bok.

 115. Mästerlig
  Anne-sophie, 11 augusti 2017

  Boken berör på en djupt själslig nivå.
  Sorg, glädje, längtan, kärlek alla ingredienser i livets pussel som mästerligt har målats i ord.
  Tack Daniel för ditt fantastiska sätt att sätta ord på livet!!

 116. Som finaste chokladen
  Bitte S, 10 augusti 2017

  En underbar bok som man njuter i små smakbitar. Så man hinner ta till sig alla de nyanser och känslor som beskrivs o väcks inom en själv.
  Helt unik i sitt slag. Ge dig hän o ge dig själv en inre upplevelse.

 117. En fin bok om själslig kärlek
  Heidi, 8 augusti 2017

  Författaren kan verkligen sätta ord på känslor och själslig kärlek på ett sätt som berör på djupet.
  Jag fick uppleva värme, sorg och längtan efter kärlek.
  Tack Daniel!

 118. Kärleksböckernas kärleksbok
  Luna, 31 juli 2017

  Så enkel och så ren. Samtidigt så komplex och fulländad.

  Det finns böcker om kärlek, och så finns Den Enda! Skulle behöva uppfinna en ny genre för denna då den är i en klass för sig, på en helt ny nivå.

 119. En av de vackraste böcker jag läst!
  Lena Göransson, 31 juli 2017

  Jag är en bokslukare av stora mått. Älskar böcker.

  Den Enda fick mig att le, skratta högt (pinsamt när man sitter bland folk), gråta, ibland av sorg och ibland av glädje ...också detta pinsamt när man sitter bland andra ... men jag var så uppslukad av boken att jag inte ens tänkte på att jag inte var ensam...

  Språket, ordens vackra dans på sidorna, det varma och innerliga, det raka och klarsynta, det humoristika och sarkastiska, allt i en härlig blandning med ett tydligt bud... Läs hela recensionen

 120. Kärlek- när den är som bäst
  Maria , 31 juli 2017

  Köp! Köp! Köp! En djup, varm, underbar skildring om kärlek till livet, vänner, sig själv och sin käraste/kärasta.❤️ TACK för dina skrivna ord, Daniel! Fortsätt med det du gör. Du gör skillnad!

 121. Bästa boken
  Lotta Axelsson, 31 juli 2017

  "Den Enda" är en underbar bok för själen. Vacker text och den har väckt många tankar om vad kärlek egentligen är. Den rekommenderas varmt till er som vill öppna upp era hjärtan!

 122. Lycka!!!
  Mia, 31 juli 2017

  Romanen "Den Enda" som man längtar till att få en egen mysig stund med, där känslor, platser, intryck och naturen beskrivs så det känns som att man är en del av boken! En historia om den själsliga kärleken, samförstånd, missförstånd, glädje och sorg precis som livet för alla är! Jag känner saknad nu när jag läst klart boken men också förhoppning inför nästa del, tack Daniel för en stark upplevelse!

 123. Kärlek till livet
  Lis Linnberg, 30 juli 2017

  Att själsligt vandra med på en stig som någon annan beskriver kan vara svårt, men i denna bok hittade jag rätt från första stund. En resa som återgav känslor så starkt att jag fick läsa den en bit, lägga ifrån mig boken och låta den sjunka in innan jag kunde gå vidare. En helt fantastisk läsning som inte ska sträckläsas utan tas i små portioner, jag älskade varje rad jag läste

 124. Tack!

  Jag vill bara säga tack för denna bok som så starkt och kärleksfullt berörde mig djupt i själen. Jag är glad att få tagit del av den och för att föra min erfarenhet av den vidare. Jag önskar att alla som känner en stark själslig längtan ger sig samma möjlighet.

 125. Ofattbart vacker!!!
  Janna, 21 juli 2017

  Den Enda är den vackraste bok om livet och kärleken jag någonsin läst! Daniel Mendoza skriver på ett sätt som går rakt in i hjärtat!

 126. Den Enda
  Åsa, 18 juli 2017

  En helt fantastisk bok om att allt har sin tid. Hitta sitt egenvärde trots sin historia, sitt mod att följa sitt hjärta. I allt detta också få in kärlek och respekt för naturen och alla djur. Dessutom har jag aldrig förstått när jag läst dikter,efter denna bok inser jag även hur fantastiska dikter kan vara. Tack från djupet av mitt hjärta Daniel för denna bok.

 127. En berättelse som berör
  Caisa, 11 juli 2017

  Den Enda är en berättelse om längtan efter och mötet med kärleken i sin sannaste form; den ovillkorliga, och om den inre resa en sådan kärlek bjuder in till, den att våga öppna upp hela sig själv. Den att komma till ro.
  Den beskriver det mänskliga hos människan i karaktärernas sökande och innerliga önskan, de tvivel och de rädslor som uppstår, om vikten av självkärlek, egenvärde men framförallt om modet att våga tro på och följa sitt hjärta, sin själ och sin livsväg, oavsett utgång.
  ... Läs hela recensionen

 128. Den enda
  Pernilla Dahlander, 11 juli 2017

  Den Enda som en enda varsam viskning till själen- som en påminnelse om vad den ovillkorade kärleken är och inte är.

 129. Djup själslig kärlek
  Ingela Johansson , 10 juli 2017

  Boken ger hopp om att den själsliga kärleken finns.. o kan närhelst man anar dyka upp i ens liv. På ett gripande sätt dras man med i denna vindlande kärleksresa. Om kärlek o rädslor. Wow.. Älskar den

 130. En kärleksförklaring långt utanför människan...
  Sarah, 8 juli 2017

  Jag började läsa boken som en kärleksberättelse mellan två människor. Boken växte och livsåskådning och tankar långt djupare än så började ta fart, för att sedan åter landa i kärleken mellan två själar.
  Rätten till sin kärlek. Tron på den rena sanna kärleken. Den som får landa. Den som får ta sin tid. Tid att mogna, hitta rätt och vara äkta.
  Att mötas, nakna och ärliga inför varandra.
  Boken gav mig en bekräftelse på vad varje människa har rätt till men inte allt för ofta ger sig... Läs hela recensionen

 131. Den enda
  Caroline B, 7 juli 2017

  Den vackraste kärleksförklaringen jag någonsin läst, naken och oerhört berörande, fullkomligt sträckläste denna bok som alla borde läsa! Tack för du är du Daniel<3

 132. Den Enda
  Ann-Sofie, 6 juli 2017

  En såå vacker bok på alla sätt. Fin att titta på och underbar att läsa. En bok som berör ända in på djupet. För mig blev det en känslomässig berg-ochdalbana med självreflektioner och eftertanke. Jag bara måste läsa den igen. Jag tycker mycket om Den Enda och rekommenderar den varmt.
  Tack Daniel 🙏

 133. Den Enda - Den Bästa
  Barbro Andersson, 6 juli 2017

  Om Du bara ska läsa en bok denna sommaren, välj denna!
  Den handlar om Kärlek och Respekt, för Livet, Naturen, Djuren och Människorna. Om Kärleken mellan två människor, och om det eviga sökandet inom oss själva... efter känslan att vara värd Kärleken och Glädjen.
  En Underbar Bok!
  Tack Daniel Mendoza för den resa i mitt eget inre, som Du bjöd in mej till.
  /Barbro Andersson

 134. "Den Enda"
  margaretha gren, 5 juli 2017

  "Den Enda",, blev för mig en omtumlande resa in i mitt inre!!!
  Daniel tar mig med sitt språk in i miljöerna...jag är där...jag ser...jag känner stämningarna..
  Nathaniel och Emma blir delar av mig..jag gråter..känner deras frustration och längtan...deras sorg..deras sår är mina sår...jag får möjlighet att läka..
  En så vacker innerlig skildring av något bortom denna världen..som att de förs tillsammans för att läka..deras bakgrunder så lika..de hjälper varandra att minnas vilka de v... Läs hela recensionen

 135. Vacker och gripande
  Jocke LS, 4 juli 2017

  Den Enda är inte bok som alla andra. Den visar på en värme, närvaro och kärlek som jag sällan, eller aldrig, tidigare haft förmånen att få läsa. Som läsare blev jag ibland enormt irriterad för att huvudpersonerna inte gjorde "vad som förväntades" eller vad jag som läsare ville. Men när deras tankar förklarades så visades istället ett ännu djupare plan och det var väldigt givande att få ta del av dem.
  Boken berörde hjärtat på ett omtumlande sätt och gav dessutom inspiration till att aldrig... Läs hela recensionen

 136. Oändlig kärlek

  Jag njöt av läsningen och känslan är kvar ännu efter över ett år. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa den. Vi behöver öppna våra hjärtan för den verkliga kärleken. Tack Daniel.

 137. Innerlig Kärlek
  carina ståhl, 28 juni 2017

  Mmm!!!
  Helt Ljuvlig läsning, att läsa sakta & lägga ifrån sig, en underbar bok som verkligen kan sträckläsas!!!
  Men ÄR VÄRD att få landa mjukt inom som lenaste honung!

  Fylld av:
  De vackraste av Ord & Insikter,
  Varsamhet,
  Ömhet,
  Sårbarhet,
  Närhet,
  Innerlighet,
  Smärta,
  Lidelse,
  Värme,
  Längtan,
  Kärlek,
  Ansvar,
  Empati,
  Vänskap,
  Passion,
  Välvilja,
  Bortom ord

  Njut njut!!!

 138. Våga
  Theresia, 27 juni 2017

  Som en armbåge i mellangärdet och som den ömmaste smekning på din kind. Boken utmanar dig i en känslomässig brottningsmatch eller vals (välj själv) där din enda "motståndare" eller partner är du själv. Våga utmana dig själv och ditt känsloliv, ha mod att läsa och känna det skrivna... och det som inte står skrivet med ord. Fantastisk läsning

 139. En bok fylld av kärlek, längtan och hopp!
  Livsoptimisten, 25 juni 2017

  Så tacksam att jag har fått möjligheten att njuta av boken Den enda!
  Sidorna vänds snabbt av nyfikenhet, glädje och kärlek som orden sjunger fram! Jag satt med ett stort leende på läpparna rakt igenom!
  "Den enda" är en varm och härlig bok-skatt!

 140. Boken som berörde min själ.
  Camilla Bäckman , 16 juni 2017

  Aldrig har jag funnit en bok så gripande. Den berörde mig på djupet och jag kan med sanningens ord säga att boken fick mig att hitta mig själv igen. Den beskriver allt jag står för och jag är glad för att finna likasinnade i denna berättelse.

 141. En kärleksresa
  Nina E, 13 juni 2017

  "Den Enda" är en magisk resa genom kärlekens land, lycka och förtvivlan, åtrå och återhållsamhet.
  En historia om hur vi genom att hitta oss själva också kan finna "den enda" kärleken...

  Den är lättsam och djup, får dig att fundera över ditt eget liv och dina val.

  Läs den långsamt, upplev alla nyanser och våga njut av att vara människa och att ha möjlighet att känna precis allt du känner.

 142. Kärlekshistoria med många bottnar
  Annelie, 9 juni 2017

  En vacker historia med många bottnar. Jag tyckte så mycket om den. Verkligen värd att läsas! Den berör. Jag rekommenderar den varmt.

 143. Själslig erövring
  Marie, 7 juni 2017

  Såå berörande bok, känns långt in i själen, hjärtat får näring.
  En bok som alla behöver läsa, säger bara läs den !!!
  Kramar Marie

 144. Den Enda
  Marie W, 6 juni 2017

  Finner inte tillräckligt bra ord som kan beskriva för hur vacker och berörande Den Enda är. En bok som man behöver läsa långsamt för att känslomässigt kunna vara närvarande i berättelsen som andas kärlek till allt och alla förutom till sig själv. Denna kamp att tycka sig vara värd den rena kärleken trots allt man varit med om.
  Tack Daniel, att du låter godheten och kärleken sprida sina ringar i världen!

 145. Den Enda - briljant och vacker
  Jennie, 6 juni 2017

  Den Enda - är en helt underbar och fantastiskt vacker bok i handling, texter och budskap. Den Enda är unik, fin och briljant. Livet, den rena kärleken, vänskap, naturen och att lyssna till själen och följa ditt eget hjärtas röst och att hitta och känna kärlek. Känner tacksamhet för Daniel Mendozas verk och önskar alla läser Den Enda.

 146. Om den vackraste gåvan livet ger.
  Karin , 5 juni 2017

  Boken Den Enda ligger kvar på mitt nattduksbord fast det är längesedan jag senast läste den. För jag har läst den om och om igen och jag låter den ligga kvar.
  Berättelsen ger en ömsint bild av gåtan och gåvan och glädjen Kärleken. Den som är alldeles särskild inför någon - honom, henne, hen - och samtidigt universell.
  Tack för en bok som lyser där den ligger på mitt bord.

 147. Tacksam
  Christel , 4 juni 2017

  Så fin beskrivning av kärlek och livet. Omtumlande men vacker bok.
  Fick mig att reflektera och tänka till ordentligt. Tacksam.

 148. Den Enda
  Marie, 22 maj 2017

  En väldigt vacker bok som berörde mig djupt. Den gav näring till själen och gjorde mig lycklig. En fantastisk beskrivning av det största som finns , kärleken.

 149. En bok om kärleken till ALLT
  Helena Lindström, 8 maj 2017

  Författaren Daniel kan verkligen beskriva sanna djupa känslor om kärleken och livet.

  Att lyssna på själens innersta röst för att finna sig själv. Respekten till livet och allt levande.

  En bok som får en att känna alla starka känslor mellan Elma och Nathaniel som griper tag i en från början till slut.

  Rekommenderar varmt att läsa denna vackra bok om kärlekens magi.❤

 150. Så mycket mer än bara en bok
  Birgitta, 3 maj 2017

  En del saker är bara så självklara, men också så bortom det skrivna ordet, att de är svåra att förklara på ett mänskligt sätt. Men det kan Daniel Mendoza!
  I "Den Enda" beskriver han det där lilla med sådan storhet och det där stora med en sådan enkelhet att självklarare än så här blir det inte! Han vet vad han talar om och det känns i varje bokstav.
  För den här boken den andas verkligen liv. Den handlar om människor. Och livet.
  Den handlar om kärlek och hur vi knyter an i relatio... Läs hela recensionen

 151. Så vacker, så bra
  Ia, 30 april 2017

  Är normalt snabbläsare, men Den Enda behövde läsas långsamt och med eftertanke. Så underbart vacker. Kommer att bli min nya 'läs och ge vidare'bok

 152. En magisk bok
  Jenny, 27 april 2017

  En bok som verkligen berör själen på djupet. Du lever dig in i boken å känner med dem, är som att du upplever den där omöjliga kärleken själv. Hjärtat värker ena sekunden å nästa jublar det. Kan varmt rekommendera denna, Den Enda, en magisk bok!

 153. Den Enda
  Anna-Karin, 26 april 2017

  Den absolut vackraste bok jag läst. Den talade till min själ och beskriver den äkta sanna kärleken så otroligt vackert. För den som inte upplevt den sanna äkta kärleken rekommenderar jag denna bok så innerligt varmt och för de som upplevt/upplever den blir det som en bekräftelse på alla känslor man har inom sig. Samtidigt som det är många vackra dikter i den så är det också en spännande, pirrande kärleksrom som ger en feelgood känsla!/Anna-Karin

 154. Den enda...
  Susanne , 17 april 2017

  Jag älskar att läsa böcker och jag älskar böcker som berör mitt inre. Böcker som får mig att känna, tänka, reflektera, önska, vilja, älska, växa etc. Boken som Daniel Mendoza har skrivit innehåller allt detta. Med denna bok har jag gråtit, skrattat, längtat och hoppats. Det är en bok som du gärna läser igen och då med nya ögon då orden och dess innehåll förändras i takt med dig. Det är en vacker och kärleksfull skildring av osjälvisk kärlek till en människa, till livet och till sig själv. "De... Läs hela recensionen

 155. Den Bästa

  Den bästa boken jag har läst på länge.
  Jag bara älskar boken och jag vet redan nu att jag kommer att läsa om och om igen den för den ger så mycket.

 156. Själavård!
  Ulrika, 9 april 2017

  En underbart vacker och uppriktig bok, om kärleken och livet, på ett själsligt plan. Relationen mellan de två huvudkaraktärerna, Nathaniel och Elma, tog mig med på en svindlande färd som berörde mig djupt. Jag fann mig själv sträckläsa med ömsom ett leende ömsom med tårar fallande nerför mina kinder. Vackert och mästerligt!

 157. En bok som ingen annan.
  Gabriella , 7 april 2017

  Att läsa Den Enda är som att komma hem. Det är en njutning från första ögonblicket. Som att hålla någon i handen och få färdas genom alla nyanser av känslor. Att få gråta, le skratta och hela tiden känna en viss underliggande längtan och sorg. Personbeskrivningarna är så på kornet, så kärleksfulla och spänningen mellan Elma och Nathaniel är så stark att den nästan går att ta på. Det är en bok om kärlek som väcker kärleken i oss till allt och alla runt oss. Det är ett mästerverk jag hoppas mån... Läs hela recensionen

 158. Allt är förändrat!
  Camilla, 7 april 2017

  Jag fick boken i min hand av en vän, jag skulle bara bläddra i den men den fångade mig genom den första meningen. Jag har skrattat, gråtit, känt hjärtat expandera, längtat, känt sorg & frustration, varit lycklig, känt mig både hel & trasig. Ett fantastiskt spektrum av känslor som jag aldrig tidigare upplevt så intensivt av att "bara" läsa & som även ger stort utrymme för egen reflektion. Inget kommer mer vara sig likt nu när jag läst denna bok, allt är förändrat & ändå inget, förändringen är ... Läs hela recensionen

 159. En magisk kärleksförklaring
  Suss, 3 april 2017

  Gåvan att få läsa denna vackra bok är underbar. Jag kommer ge den till många av mina vänner.
  Jag inväntade stunden av full frihet att känna och ha tid att läsa i lugn och ro, för jag förstod att den skulle gripa tag om hela mig. Så på en strand i skuggan av palmer var det äntligen dax, denna kärlekssaga kastade mig mellan tårar av lycka och förtvivlan många gånger. Daniel val av ord förmedlar känslor som ingen annan, detta är en vacker bok som griper tag om ditt hjärta och lämnar en tomh... Läs hela recensionen

 160. Den enda en bok skriven med själen
  Maria Zervas, 18 februari 2017

  Daniel, hade en längtan att varje dag få komma hem och kunna fortsätta läsa Den Enda. Den berörde min själ och mitt hjärta, som att jag var ett med dom. Ett med dom i deras relation och tårarna föll på min kind av sorg, glädje och av kärlek. Tänk att finna sin tvillingsjäl, det måste vara en oerhörd magisk känsla som jag tror är helt underbar.
  Boken kommer att ha en speciell plats i min bokhylla och den kommer jag att ta fram när jag behöver beröra min själ. Tror jag kommer att finna nya ... Läs hela recensionen

 161. Universell bok om universell kärlek
  Lotta Kjellsson, 11 januari 2017

  Jag läste ut boken för någon vecka sedan och jag har svårt att beskriva i ord vad jag känner. Jag ångrar att jag sträckläste de sista hundra sidorna, det blev för stort att ta in på en gång. Jag tror jag ska läsa om de sidorna igen, bit för bit.
  Det enda jag kan säga är att jag har aldrig förr läst en bok som borrat sig så djupt in i min egen själ, som den här. Jag har aldrig haft en liknande känsla för någon annan bok som när jag läst denna bok. Jag tror den fick mig att höra min egen s... Läs hela recensionen

 162. En bok om själslig kärlek
  Camilla Gundt, 7 januari 2017

  En underbar bok som berörde djupet av mitt hjärta <3
  Daniel skriver så otroligt vackert och jag blev fullständigt trollbunden från första stund. En spännande och vacker berättelse om själslig kärlek.
  Jag rekommenderar boken varmt!

 163. själslig påfyllnad
  Linda Thörn, 7 september 2016

  Att få läsa en bok där allt vanligtvis viktigt är åsidosatt till fördel för att vattna själen. Befriande!
  Att så även få vår tids mest finstämda kärlekshistoria i samma bok är nästan mer än jag kan begära.
  Historien, berättandet gjorde mig närvarande, jag var tvungen att läsa, verkligen läsa för att få veta hur det skulle lösa sig. För det var det väl tvunget? Att lösa sig till det bästa?
  Jag blev trollbunden från första till sista sidan.

 164. En bok för alla
  Anna Thelenius, 2 september 2016

  Gränslös kärlek, så djup, så underbar, så sorglig, så stark, så hopplös och så innerlig.
  Så väl beskrivet och vackert skildrad.
  Så väl beskrivet är även frustrationen, rädslan och maktlösheten inför de starka känslorna.
  En bok jag aldrig kommer att glömma. En bok som sätter spår i själen och i hjärtat. En bok för alla.
  Tack Daniel <3

 165. Fängslande bok!
  Birgitta Niemi Örn, 30 augusti 2016

  En mycket fängslande bok; en unik kärlekssaga som berättar om när det magiska händer när vi lyssnar på vår egen inre röst. Denna bok berörde mitt innersta och stundtals läste jag om samma sida flera gånger. Jag har läst boken extremt sakta, lagt ifrån mig den flera dagar, återkommit och fortsatt läsa.

  Jag vill varmt rekommendera "Den Enda" - en otroligt vacker bok!

 166. Helt magisk!
  Emma Wennberg, 11 augusti 2016

  En helt fantastisk och fängslande bok som verkligen berörde mig på djupet! Den är full av vackra och kloka konversationer där människorna verkligen pratar med varandra, lyssnar på varandra och ser varandra. En stark motpol till det ytliga, "snabba" och prylfixerade samhälle som så ofta tar över våran uppmärksamhet.

  Jag tror vi behöver mer fokusering på, och kärlek till, människorna runtomkring oss för se vilka dom egentligen är, och även för att se vem man själv är! "Den Enda" ger lä... Läs hela recensionen

 167. En omtumlande kärlekssaga
  Linda , 10 augusti 2016

  Detta är en unik kärlekssaga där två själar möts men sedan kämpar hårt för att vara tillsammans. Beskrivningen av vad kärlek är i boken träffar rakt i hjärtat.

  Jag har läst boken två gånger. Första gången fick jag flera gånger lägga ifrån mig dem för att kunna ta in alla känslor, bitvis väldigt jobbigt. Beskrivningar av miljöer får en att känna man är där eller nu längtar dit.

  Vacker bok från en vacker själ
  Tack Daniel

 168. Den gå¥r rakt in i själen
  Dolores Martin, 10 augusti 2016

  Daniel Mendoza skriver på ett sätt som får en att känna sig som en av personerna. Den griper tag i en och öppnar alla känslomässiga dammar man stängt.
  Tack för att jag få föja dig och din resa. Jag vill ha mer böcker så fortsätt skriva. Rekommenderas varmt till alla

 169. Min läsupplevelse
  Marita Sandersson, 24 mars 2016

  "DEN ENDA" är boken som tog mig tillbaka till böckernas värld efter flera års frånvaro. Jag blev betagen av omslaget och nyfiken på författaren som verkar kunna förtrolla och förföra så många av sina läsare. Daniel Mendoza gör inte heller mig besviken.

  Omslaget som fångade mitt intresse är vackert och fyllt av symboler. Vilsamt för ögat men ändå fantasifullt.

  Upplägget i boken, huvudsak dialog mellan huvudkaraktärerna i ett förhållandevis långsamt tempo, skulle normalt inte ... Läs hela recensionen

 170. Äntligen
  Linda Fries-Åman, 11 mars 2016

  Så kom dagen.
  Dagen då jag lät tystnaden överrösta bruset.
  Dagen då jag vågade öppna boken, Den enda.

  Nu vågar jag läsa.
  Nu vågar jag känna.
  Allt det vackra som gör ont.
  Allt det svarta som slukar allt men är en del av färgskalan i livet.

  Kärlek gör ont ibland. Ända in i själen även om den är rätt.

  Meningar som har en sådan tydlighet och styrka att jag måste läsa dem flera gånger.
  Karaktärerna som speglar människor och omgivningar som gör att... Läs hela recensionen

 171. En bok i flera nyanser, en bok för alla!
  Linda Maria Dahlström, 23 februari 2016

  Den Enda" är en vacker berättelse om det magiska som händer när vi vågar följa vår egen röst. Men också utmaningen och rädslorna vi kan ställas emot.
  En bekräftelse för den som tror och en viskning till den som vill våga tro, på sig själv - på livet.
  Daniel Mendozas debut roman bär en känsla av innerlig förståelse för människans inre väsen, vilket speglas väl i de olika karaktärerna i boken. Karaktärer läsaren kan känna igen sig i och känna med.
  Fantastisk lyrik sammanflätar och ... Läs hela recensionen

 172. Berörd
  Kristina Hall, 27 januari 2016

  Om Du just nu letar efter en bok som berör ditt innersta, så behöver du inte leta längre.
  Läs "Den Enda", skriven av min vän Daniel Mendoza!

  Det är en bok för alla obotliga romantiker och för alla er som tappat tron på ren och äkta kärlek. Kärleken bortom det ytliga skalet - kärleken där två själar möts. För att det ska kunna ske måste vissa sår läkas och först då kan man öppna dörren till sitt innersta rum. Först då kan man med öppet hjärta mötas och ta emot varandras själar. Läs hela recensionen

 173. Kärlek på högsta nivå!
  Maggan.W, 24 januari 2016

  En fantastisk bok som beskriver det som man trodde inte fanns. Jag upplever exakt det som boken beskriver och hade börjat skriva på en bok som speglar detta men jag behöver inte göra det nu när den redan finns.
  Daniel vet exakt hur han ska använda de rätta orden och jag är full av beundran över hans sätt att forma det kärleksfulla och känslan av att "komma hem".

  Läs boken och njut!

 174. Gränslöst underbar
  Madeléne Gustafsson, 8 januari 2016

  Om du aldrig har läst en bok men ska välja blott en. Om du vill ge dig själv
  eller en vän en gåva fast du tycker att du eller din vän har allt. Om du vill förgylla ditt sinne, din själ likt balsam. Om du vill bli tillfredsställande fängslad från första ordet till det sista. Då ska du läsa just Den Enda.
  Den är inte bara vacker att hålla i och titta på. Den är en rikedom för dig att ha, och att kunna läsa om och om igen. Det är en bok som alla borde läsa. En bok om den där finurligt ma... Läs hela recensionen

 175. Magi
  Annette Berggren, 30 november 2015

  Denna bok /Den enda drogs till mig
  Vacker utsida som insida
  Den är vacker , ren och berör .
  Att hålla i den är speciellt det är värme , kärlek och magiskt.
  Handlar om det rena , enkla , vackra
  Själens talan i samspel med hjärtans röst
  Om livet om kärleken
  Själslig kärlek mellan två människor , om att hitta hem .
  Våga vara sann , våga lyssna, och få uppleva magi.
  Det finns därute och det ger den enda
  Jag läser den sakta och tar paus för låta det ... Läs hela recensionen

 176. Den enda
  Sara O Larson, 29 november 2015

  "Den Enda" är en vacker bok om två människors längtan efter något större än det de hittills upplevt i livet. En kärlek bortom det du oftast kan ta på. Boken varvar berättelsen om en kvinna och en man som lever parallellt, från varandra, med brev/texter/dikter till varandra. Personligen tycker jag att breven mellan huvudkaraktärerna lyfter hela boken. Daniels sätt att förmedla känslor med ord är helt avgörande för att bokens budskap ska nå fram till läsaren. Bokens budskap är vackert och enkel... Läs hela recensionen

 177. Mycket mer än en bok....
  Ulrika Forsell, 24 november 2015

  Daniel förmedlar här ett kärleksbudskap som verkligen berör mig. Det är en otroligt vacker berättelse om två själar som möts och i det också hittar hem. Men för att göra det måste murar rivas och sår läkas.
  En bok om att söka det som hjärtat längtar efter utan att sluta tro på det...Fast att vägen kan vara både lång och ensam.
  Skulle jag försöka sammanfatta detta mästerverk (för det tycker jag det är) med några rader få rader får det bli så här....
  Den enda- för mig handlar om ... Läs hela recensionen

 178. Berör finstämd & vacker
  Annika Johansson, 23 november 2015

  En bok om kärlek med ett fylligt språk där varje ord bildar meningar som letar sig in och berör, varje kapitel är en egen lysande stark stjärna alla kapitel tillsammans bildar det vackraste himlavalv, en bok som kan fungera som en guide till hur vi kan leva våra liv, en bok om att välja det ljusa,om kärleken till allt levande "Vem är det egentligen som är galen, du som verkar bry dig om allt levande, som värnar om ett träd som tar dig tid att dofta på en blomma".Om kärlek och tillit mellan v... Läs hela recensionen

 179. Vilken läsupplevelse!
  Jeanette Bengtsson, 5 november 2015

  Den Enda är utan tvekan den vackraste bok jag läst och jag rekommenderar den varmt till alla som önskar en läsupplevelse utöver det vanliga. Det är ingen bok i dess traditionella mening - utan mer en upplevelse som fyllde mig med så mycket värme långt efter att jag avslutat sista meningen. Jag läste den sakta, ville spara och dra ut på den, och för första gången, tror jag, läste jag inte slutet först vilket är min vana trogen alla andra böcker jag läser. Jag läste, reflekterade och läste om ... Läs hela recensionen

 180. En gudagåva...
  Elin J., 2 november 2015

  En gudagåva som ständigt öppnar nya dörrar inom mej!
  -Jag har precis börjat läsa den - en gång till... <3

  Först attraherades jag av bokomslaget; -färgerna & motivet - så värmande och kraftfullt och jordande. <3

  Så... -när boken kom hem och jag häll den i mina händer upptäckte jag tre SMÅ "skatter" som gömda sej i den vackra bilden på omslaget.
  Jag kände mej alldeles varm i hjärtat - omfamnade den och kände på något sätt att jag var på väg hem...

  Boken bär p... Läs hela recensionen

 181. Berörd och förförd
  Bea Ahlperby, 29 oktober 2015

  Efter att ha läst klart Den enda av Daniel Medoza har jag behövt några dagar för att bara vara i den tystnaden som uppstod inom mig efter att ha läst sista sidan. Tystnaden kanske är något v det finaste vi kan höra. den här boken berörde mig djup och innerligt liksom tron och hoppet om att kärlek är den viktigaste kraften som för oss framåt i harmoni. Framför allt till oss själva och det i sin tur till våra medmänniskor. Jag blev förförd. Tack Daniel!

 182. Vacker, hjärtlig och själsligt berörande
  Majsan , 27 oktober 2015

  Där är så många sidor som jag valt att återvända till och det finns inga som jag valt att hoppa över. Jag har studerat några mer ingående, stannat upp, rört vid dem, för de har varit så nära, så påtagliga och så andlöst vackert berörande.
  Jag har dragit ut på stunden, njutit av tiden, precis som jag kan göra av ett riktigt gott vin eller en bit choklad.
  Jag har smakat på vartenda ord, låtit meningar landa, fokuserat på några delar som tilltalat och rört mig lite extra och sedan njut... Läs hela recensionen

 183. Att leda sig själv genom medkänsla & kärlek
  Sandra Rosén Larsson, 19 oktober 2015

  För mig handlar denna obeskrivligt vackra bok om att hitta vägen till livskraft. I allt lyckat ledarskap behöver ledarskapet över individen föregå ledarskapet över andra. Jag tycker detta budskap i boken är viktigt. Varje ord i boken verkar avvägt och noga utvalt för att skapa rätt sammanhang och djup i känslorna. Många gånger känns det som att jag känner båda huvudkaraktärerna och lever med deras känslor. Kanske är det därför tårar av både glädje och sorg är närvarande genom boken.
  Jag ... Läs hela recensionen

 184. För alla att ta till sitt hjärta
  Lina Maria Erhardsson, 18 oktober 2015

  Att använda sig av ordet bok, känns för mig som att det är ett ting,
  en sak att ta på, som har en början och ett slut.

  - Den här "gåvan" (som för mig är mer ett sanningsenligt ord, än "bok".) -
  -gav mig från första meningarna en känsla av hopp.
  O känslan fortsatte genom varje stavelse. Och för varje blad jag vände.
  Känslan av glädje. En känsla av sanning.
  Men vad den framförallt och kanske det viktigaste gav mig och kommer att ge er är;
  - vetskap över at... Läs hela recensionen

 185. En sån vacker bok
  Inka, 18 oktober 2015

  Den här boken är vacker både på utsidan och insidan. Har läst den extremt sakta. Ibland har jag hajjat till och måst fundera på det Daniel Mendoza skrivit. Innehåller både respekt för livet och för den äkta och djupa kärleken. Ibland lite Jane Austen känsla, fast djupare med flera plan. I de sista kapitlen börjar jag att rysa till då och då. Känner hur känslorna börjar krypa i mig och så kommer tårarna. Så bra. Tänk att hitta den man letat efter, att känna att man kommit hem. Att ta kärleken ... Läs hela recensionen

 186. Den enda
  Maria Nordin, 16 oktober 2015

  Det första som tilltalade mig att köpa boken var faktiskt, hör och häpna omslaget💞

  En fantastiskt berättelse om sann kärlek och hur det kan vara att möta sin själs kärlek.

  Vackert beskriven och väldigt känslosamt laddad .

  Tack daniel!! för att du skrev den här boken.Nu hoppas jag att det kommer en fortsättning 💖

 187. Det vackraste jag läst
  Sophy, 16 oktober 2015

  "Den enda" är den vackraste bok jag har läst. På så många sätt. Det är Daniel Mendozas första bok, ändå är språket fantastiskt. Men det är ett språk som flödar, är närvarande och talar till hjärtat. Från ett hjärta till ett annat.

  Man kan se boken som en kärleksroman. Det är den också. Men den handlar inte bara om den "vanliga" kärleken som så ofta beskrivs i böcker, den är så mycket mer. Den handlar om kärleken till djuren, naturen och livet. Det handlar om respekt för andra och re... Läs hela recensionen

 188. Stjärnklar
  A.Löfgren (Kungsör), 16 oktober 2015

  Om man såg upp på himlen, på alla stjärnor en stjärnklar natt skulle denna bok kunna liknas vid den där stjärnan som lyser starkare än all de andra.
  Mer behöver inte sägas.
  Jo, se till att du är helt ensam och inte kan störas. Sök upp en behaglig plats och när du öppnat dess pärm finns ingen återvändo....Typ så ;)
  Läs den....Njut den, låna ut den...men bara om du är säkerpå att du får den åter.
  Årtiondets bok ?....ja nog......

 189. Den Enda

  Den Enda är värd mer än alla stjärnor som går att sätta som betyg.
  En bok med så starka känslor att jag endast klarade att läsa några sidor i taget i mer än halva boken.
  En vacker bok som fick mig att skratta, gråta, känna kärlek och frustation i en salig blandning.
  Daniel har skrivit en fantastisk och helt underbar bok som jag i det varmaste rekommenderar alla att läsa.

 190. En av de vackraste böckerna jag har läst!
  Sara, 14 oktober 2015

  Med glädje och direkt från hjärtat så rekommenderar jag boken Den Enda till alla.

  En bok som kommer att göra skillnad. Den väcker känslor, minnen, tankar, eftertanke, omtanke, insikt och hopp. Perfekt present till någon man önskar allt gott - nå in i sig själv, älska mer och visa mer omtanke.

  Boken öppnar en magisk dörr till både själ och hjärtat genom att bjuda in oss att följa Nathaniel och Elma.
  Hur beskriver man känslor, förnimmelser, omtanke och kärlek?
  Danie... Läs hela recensionen

 191. Vacker magi
  Åsa, 14 oktober 2015

  Redan från första stund är jag fångad. Fångad av det vackra språket, handlingen och den unika förmågan att på ett enkelt sätt lyckas sätta ord på det viktiga i livet.

  Den tar mig med in i en värld som väcker tankar och känslor inom mig, som jag tror att vi alla känt men kanske inte lyckats uttrycka. Ibland träffar orden mig hårt i bröstet, jag är där och jag känner det karaktärerna känner. Den där rena, själsliga kärleken, och vår längtan att hitta hem och våga vara sanna mot oss... Läs hela recensionen

 192. Den enda bok Du behöver !
  Peter Borossy, 14 oktober 2015

  Visste inte vilket mästerverk jag fått i min hand när jag började läsa den. En bok om människor med ett rikt känsloliv som tar kärleken på allvar. Människor som älskar med alla sinnen, inte bara med kroppen. Boken som får en i dessa otrygga tider känna att det finns hopp för mänskligheten. Den enda fick mig att vakna ur vardagslunken och på riktigt leva här och nu.Tack Daniel Mendoza för en otroligt vacker bok.

 193. Mitt awakening; mitt slut & min början!
  jsenna_life, 14 oktober 2015

  Denna boken, denna upplevelse är som den godaste frostingen till den godaste cupcaken jag någonsin bakat!
  Som toppen på ett berg, väl där efter en fantastisk resa kan du blicka ut över det vackra landskapet du ser med en enorm lycka inom dig!
  Den blev som ett avslut på en resa man gjort, där man följt ett mindre bra mönster.
  En resa där jag börjat förstå men ändå inte vetat varför.
  Där man attraherat samma typ av människor gång på gång.
  Den Enda blev för mig ett avslut d... Läs hela recensionen

 194. Den enda!
  Malin, 13 oktober 2015

  Jag såg fram emot den här boken. Den första, skriven av en fantastisk människa. Jag blev ändå helt överrumplad av den fina och frustrerande kärlekshistorien. Alla underbara texter som Elma och Nathaniel skriver och hur karaktärerna reflekterar och samtalar i boken om allt det viktigt i livet.

  Den enda, fick mig att le, gråta, längta, hoppas, önska, tro, sakna, skratta och vilja bli en bättre människa. Nu längtar jag efter nästa bok.

 195. Den Enda
  Nina , 13 oktober 2015

  Det finns böcker och så finns det böcker. Den Enda av Daniel Mendoza är en bok som ingen annan. En bok som inte lämnar någon oberörd, en bok som lämnar en känsla efter sig som varar länge länge..

 196. Det vackraste jag läst...
  Cissi, 12 oktober 2015

  Den enda är mer än en bok för mig, den går rakt in i både min själ och mitt hjärta... Genom Nathaniel och Elma beskrivs kärleken mellan man och kvinna, kärleken mellan människor och kärleken till livet på ett naket och utelämnande sätt. Författaren har ett otroligt vackert språk samtidigt som det är enkelt att förstå och ta till sig. Han skriver för alla och ger svar på vad kärlek är - ett svar som alla kan ta till sig! En kärlekshistoria som blir så mycket mer än en feelgoodroman. För en gån... Läs hela recensionen

 197. Man kan inte sluta läsa....
  Nettan3737l, 12 oktober 2015

  En helt underbar bok som berör ända in på djupet och i själen. Jag har aldrig någonsin blivit så tagen av en bok att jag inte vill att den ska ta slut....... la den ifrån mig massor av gånger och bara tog in vad jag läste.
  Det är som att hamna mitt i och man känner igen många av känslorna som är så svåra att visa och sätta ord på.
  Daniel tar dig med på en resa mellan Elma och Nathaniel som man bara vill ha mer av... veta allt.
  Daniels första bok kan man inte tro det känns som a... Läs hela recensionen

 198. Den enda
  Ida Bosson, 12 oktober 2015

  En bok med mycket tänkvärt. Långt in i boken tänker man stackars människor kom till skott någon gång, våga. Börjar plötsligt titta på själv. Vilka risker har jag själv tagit när det gäller att följa mitt hjärta? Vilka val har jag själv gjort? Daniel Mendoza skriver så vackert att det griper verkligen tag i en. Han berör på djupet och väcker till liv det som kanske länge varit glömt. Drömmen om att hitta den enda. Viktigt i vår tid med mycket kaos och materialism där överlevnad prioriteras fra... Läs hela recensionen

 199. Mer än en bok
  Kinia, 12 oktober 2015

  Den Enda är mer än en bok. Den är en nyckel som har förmågan att öppna hjärtan. En bok som gör att vi vill våga se inåt, vill våga vara sårbara....vill våga vara oss själva. Så vacker, så naken och så sann.

 200. Lämnar ingen oberörd.
  Susanne, 9 oktober 2015

  En fantastisk bok som " tvingar" oss till reflektion och eftertanke. Den behövs! Köp den, läs den och njut av en vacker historia.

 201. Hisnande vacker
  Eva Lindberg Östberg, 3 oktober 2015

  Den Enda är hisnande vacker, själfull och, faktiskt, unik. Den är i en klass för sig. En bok där varje rad andas Kärlek, där varje ord betyder något. Det är inte en kärleksroman. Visst handlar den om kärlek mellan man och kvinna, men den är så mycket mer. Kärleken, den djupa och sanna, som omfattar allt levande. Varje djur, varje träd, varje vattendroppe och varje människa. Och snabbt sveps jag in i Elmas och Nathaniels värld, och jag sitter med där vid Nathaniels stora köksbord med vännerna... Läs hela recensionen

 202. Kärleken är det finaste
  K.H, 20 september 2015

  En otroligt vacker bok om kärlek! Både på utsidan(ett väldigt fint omslag) som på insidan.
  Utan att alls handla om den klassiska romantiska kärleken, här visar sig kärleken på ett mer
  djupare själsligt plan.
  Daniel är en mästare på att beröra med det skrivna ordet!
  En berättelse som träffade rakt in i mitt hjärta och stannar kvar hos mig med värme.
  Kan varmt rekommendera Den Ende.

 203. En bok för själen
  J.A., 13 september 2015

  Det är inte ofta man får en bok i handen som hamnar så rätt. Längtan efter Kärleken och vad som händer när man tror man mött den rätta, den enda är något jag tror många kan känna igen sig i. Det gjorde jag i alla fall och jag väldigt tacksam för att ha läst den.

 204. En bok som är så mycket mer än en bok...
  JenMilalarion, 12 september 2015

  En bok skriven ur den vackraste av platser.
  Med det vackraste av språk.
  En bok som berör på djupet.
  Från själ till själ.
  Med en sanning och ett sätt att se på Livet och världen med, som jag önskar för alla att få uppleva och för mer att finnas av i vår värld.
  En bok skriven ur själen med kärlekens språk.
  Med ord som går rakt in i mitt hjärta.
  Den vackraste jag någonsin läst.
  Sällan eller aldrig har jag berörts så.
  Och jag älskar varje minut, varje sek... Läs hela recensionen

 205. Feel good bok
  Ann , 11 september 2015

  En charmig kärleksbok med vackra dikter som gjorde mig full av värme och hopp om människors gränslösa kärlek till varandra,djuren,naturen.Daniel skriver med glimten i ögat och gör så man blir tokkär i allt och alla och vill sprida alla hans budskap vidare.En aha känsla och inspiration som smittar.Tack Daniel din bok unik och en bok att läsa många gånger,läser den nu för andra gången,går inte att sluta....vill att du snart skriver en till bok,tack goding 😃🙏

Visa alla 205 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza