Komma till tals, komma till sin rätt, komma till rätta med. Om organisatoriska arbetsmiljörisker och hur man kan hantera, förebygga och bedöma dem. (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2015-09-18
Förlag
EllErr Konsult
Medarbetare
Henderson, Fridha (form)
Dimensioner
202 x 175 x 15 mm
Vikt
255 g
ISBN
9789163787201
Komma till tals, komma till sin rätt, komma till rätta med. Om organisatoriska arbetsmiljörisker och hur man kan hantera, förebygga och bedöma dem. (häftad)

Komma till tals, komma till sin rätt, komma till rätta med. Om organisatoriska arbetsmiljörisker och hur man kan hantera, förebygga och bedöma dem.

Häftad Svenska, 2015-09-18
119 278 Du sparar 159 kr!
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om hur man kan bedöma organisatoriska arbetsmiljörisker så att man kan förhindra att de leder till ohälsa. Ett högaktuellt ämne då den arbetsrelaterade ohälsan ökar, till men för både individ, organisation och samhälle.

Metodiken som beskrivs i boken har utforskats och utvecklats av författaren i ett forskningsprojekt vid Malmö Högskola, men det är inte i första hand en teoretisk bok, utan en bok baserad på den erfarenhet författaren har av att ha arbetat med frågorna på olika sätt i drygt 15 år.

Boken riktar sig till praktiker - chefer, skyddsombud, HR, företagshälsovård, arbetsmiljöinspektörer med flera - som har behov av att förstå, bedöma, hantera och förebygga organisatoriska arbetsmiljörisker. Boken har också visat sig användbar för den som bättre vill förstå och hantera sin egen arbetssituation.

"Den diskursiva inträngande metoden borde tillämpas på alla arbetsplatser. I Sverige har vi en tendens att formalisera allting och tro att till exempel bildandet av en arbetsmiljögrupp löser alla problem. I den här boken diskuteras insiktsfullt hur man får arbetsplatser att på allvar ta itu med sina arbetsmiljöproblem - bortom formaliteterna."

Töres Theorell, professor emeritus
Stressforskningsinstitutet, Stockholms Universitet

Nominerad till Årets HR-bok 2015 enligt kriterierna aktuell, angelägen, användbar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Komma till tals, komma till sin rätt, komma till rätta med. Om organisatoriska arbetsmiljörisker och hur man kan hantera, förebygga och bedöma dem.
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »