Intelligent Wine : om vinet i litteraturen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Börje Widerberg Consulting AB
Dimensioner
240 x 210 x 20 mm
Vikt
775 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789163788888

Intelligent Wine : om vinet i litteraturen

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-01
214
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Den som inte älskar vin,
kvinnor och sång, förblir
en tok, livet lång"

Citatet tillskrivs allvarsmannen Luther som också menade att; "öl är ett verk av människan, medan vin är ett verk av gud".

Citaten från kloka människor som uppskattat goda viner är legio. Det gäller främst goda viner och en som uttryckte det fint var nobelpristagaren Pablo Neruda som i sin "Ode till vinet" förklarade att han ville se en flaska "Intelligent Wine" eller "vino intelligente" i originaltexten.

Lite svårt att översätta till svenska men vi tror att de flesta förstår vad han menade, nämligen att fina viner alltid varit perfekta följeslagare till goda böcker och till det intelligenta samtalet. I varje fall är det Nerudas dikt som inspirerat oss till titeln på denna bok som är
tillägnad goda böcker, det goda samtalet och de goda vinerna.

***

Churchill, Karen Blixen, Hemingway, Kavafis, Simenon, Dickens ...

Vad har de gemensamt, utom att de är författare av romaner, noveller, dikter?

Alla uppskattade vin, alla skrev om vin.

"Intelligent Wine - Om vinet i litteraturen" har fått sitt namn från en dikt av en stor poet och älskare av vin - nobelpristagaren Pablo Neruda - som i sin dikt "Ode till vinet" förklarar sin kärlek till intelligent vin.

Intelligent vin, det säger mycket om vad boken handlar om.Vinet som en del av vår kultur med betoning på kultur av högsta kvalitet. Här hittar du dem alla, samt dessutom Christopher Isherwood, Lawrence Durrell, Ian Fleming, Tomasi di Lampedusa och flera till.

En bok som bör ha en självklar plats i varje vinälskares bokhylla eller en given present till en vinälskare eller för den som bara vill ha lite läsvärd underhållning som vidgar sinnet och lockar till nya upptäckter i böckernas värld och i vinets.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Intelligent Wine : om vinet i litteraturen
 2. +
 3. Filosofens guide till vinet : jag dricker alltså finns jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filosofens guide till vinet : jag dricker allts... av Roger Scruton (häftad).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Intelligent Wine : om vinet i litteraturen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättsam läsning
  Bertil Gyllensten, 16 mars 2017

  En blandning genom historien av litteratur och viner.
  Trevlig att läsa i kvällningen. Ett glas vin vid brasan är inte fel som sällskap!

 2. Rött, vitt och bubbel

  En helt underbar bok, mycket underhållande och lärorik. Man behöver inte vara en vin- och champagneälskare för att njuta av denna men är man det så kommer man att bli en ännu större vinälskare efter att ha fått ta del av alla dessa intelligenta vincitat! Det kommer att bli svårt att välja om man skall ta med sig en god flaska vin eller denna bok när man är bortbjuden på middagar i fortsättningen! Håller till fullo med president Thomas Jefferson att "goda viner hör till livets nödtorft"

Visa alla 2 recensioner