Aspeflo om autism : Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2015-11-20
Upplaga
2
Förlag
Aspeflo & Klamas AB
Originaltitel
Aspeflo om Autism
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
464 g
ISBN
9789163793479
Aspeflo om autism : Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet (häftad)

Aspeflo om autism : Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-20
278
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
ASPEFLO OM AUTISM är en bok som ger både teoretisk och praktisk förståelse kring hur man kan möta och arbeta med att skapa en meningsfull och begriplig tillvaro för barn, ungdomar och vuxna med Autism.
Detta är andra upplagan av boken som kom ut 2010 och boken bygger på olika föreläsningar Ulrika har hållit genom åren kring Autism.

I boken finns kapitel som beskriver Autismspektrumtillstånd och vad som kännetecknar ett bra förhållningssätt till personer med Autism. Det finns kapitel som handlar om hur man får kommunikation att funka mellan personal och anhöriga samt vad vi kan göra vid problemskapande situationer. En stor del av boken handlar om kommunikation och meningsfulla aktiviteter då detta är två allmänmänskligt viktiga områden som kräver speciellt fokus vid Autism.

Boken vänder sig till såväl föräldrar som personal inom skola, korttids/boende och daglig verksamhet.

Ulrika Aspeflo är leg. logoped med lång erfarenhet av autism. Denna bok bygger på erfarenheter från arbete inom barn- och ungdomshabilitering samt många års arbete med att föreläsa för, handleda och utbilda personal på skolor, gruppbostäder och dagliga verksamheter.
Ulrika är medförfattare till boken Barn som väcker funderingar, och har dessutom utgivit boken FÖR ALLA I SKOLAN - en bok om inkluderande och utvecklande undervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aspeflo om autism : Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet
  2. +
  3. Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg av Terése Österholm, Bo Hejlskov Elvén (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aspeflo om autism : Kvalificerade insatser till barn och vuxna med autism i skola, gruppbostad och daglig verksamhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Verkligen bra bok! passar personal som anhörig

    Man får insikt i hur det vardagliga arbetat kan se hur, med metoder, verktyg och förhållningssätt. hur man agerar i specifika situationer som uppstår och hur man agerar med olika funktionsnedsättningar. Den är lättläst och skriven med ett sådant språk som gör att man lätt ser vad hon menar med sina råd och tips.

Visa alla 1 recensioner