ABC-resan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ekorrböcker
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
218 x 170 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163841002

ABC-resan

(40 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-01-01
88
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elsa Beskows älskade klassiker. Många barn har genom åren fått den rimmade berättelsen "ABC-resan", om Anna och Bo, uppläst för sig och samtidigt själva lärt sig alfabetet. Nu är det dags för nästa generation att få ta del av barnens spännande bokstavsäventyr ute i stora vida världen. Berättelsen är illustrerad med Elsa Beskows varma och vackra bilder som fängslat och trollbundit generation efter generation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. ABC-resan
 2. +
 3. Sagan om den nyfikna abborren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagan om den nyfikna abborren av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 169 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av ABC-resan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klassiker
  Malin Lundström, 22 april 2022

  En bra berättelse om alfabetet. Min 3,5 åring tyckte dock att språket var lite svårt och att sagan var lite för lång för att orka lyssna på hela. Kanske passar den bättre om något år.

 2. Mycket bra!
  Lars Rylander, 24 september 2021

  Den fick jag av mina föräldrar när jag fyllde 5-år 1956 och den har jag nu gett den till mitt barnbarn boende i London på hans 3-årsdag för att kunna användas i träningen av svenska språket

 3. Läs och njut!

  Å så mycket barndomsminnen det finns i Elsa Beskows böcker! Barnböcker på rim ligger mig varmt om hjärtat; Rekommenderas!

  I den här klassiska barnboken får vi träffa Anna och Bo. Vi får följa med på deras resa från A till Ö. Ett äventyr genom den svenska naturen.

  Hela boken består av vackra illustrationer av författarinnan själv!

 4. Utmärkt även för vuxna nybörjare i svenska

  Den hörde till min barndoms "klassiker" som jag gärna återkommer till. På mitt initiativ har den skaffats
  till vårt språkkafé för vuxna invandrare.

 5. ABC -resan
  Olle Andersson, 30 december 2015

  Vårt äldsta barn fick den boken som liten och hon lärde sig den utan och innan, när nu första barnbarnet firade jul hos mormor så skulle naturligtvis boken slås in som julklapp och följa nästa generation .

 6. På tok för liten i formatet.
  Martin Endunge, 26 maj 2015

  ABC-resan skall kunna funka för sagoläsning för barn och denna version är allt för liten för att bilderna skall synas bra.

 7. Hej. Denna bok väcker gamla minnen från barndomen....

  Hej. Denna bok väcker gamla minnen från barndomen. Vill gärna föra denna bok vidare till mina barnbarn.Till mycket glädje för andra.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow

Övrig information

Elsa Beskows älskade klassiker ABC-resan ges nu för första gången ut i Ekorrserien. Många barn har genom åren fått den rimmade berättelsen om Anna och Bo uppläst för sig och samtidigt själva lärt sig alfabetet. Nu är det dags för nästa generation att få ta del av Anna och Bos spännande bokstavsäventyr ute i stora vida världen. Berättelsen är som vanligt illustrerad med Elsa Beskows varma och vackra bilder som fängslar och trollbinder generation efter generation.Under våren 2004 ges även följande Ekorrböcker ut: Sagan om Pelle Kanin, Mumin gör så gott han kan, Mumin följer strömmen och Mumin och överraskningen.